Importanța sănătății tractului urinar

Nimănui nu îi place să curețe după ce un animal de companie are un „accident“, iar dacă vă ajutați pisica să-și mențină tractul urinar sănătos puteți considera acest lucru ceva de domeniul trecutului.

Un tract urinar sănătos al pisicii înseamnă rinichi sănătoși și vezică urinară sănătoasă. Rinichii joacă un rol vital deoarece filtrează substanțele reziduale din sânge. De asemenea, ei mențin echilibrul normal de lichide și minerale din corp. Dacă pisica dvs. are vezica urinară și rinichii sănătoși, este foarte puțin probabil ca aceasta să urineze în afara litierei sau să dezvolte infecții sau probleme ale tractului urinar.

Iată câteva sfaturi despre cum vă puteți ajuta pisica să-și mențină un tract urinar sănătos

Asigurați-i pisicii dvs. apă din abundență

 

Toți suntem alcătuiți în cea mai mare parte din apă, iar pisicile nu sunt diferite. Apa este baza fundamentală a vieții, așadar asigurați-vă că pisica are întotdeauna acces la apă proaspătă din abundență. Încercați să-i asigurați mai multe puncte de vase cu apă în jurul casei, din diferite materiale, forme, dimensiuni sau adâncimi - Fiți creativ și descoperiți-i preferințele.

Unele pisici preferă apa curgătoare. Dacă pisica dvs. face parte dintre acestea, instalați o fântână de apă pentru a o menține fericită și hidratată. Hrana umedă, cum ar fi plicurile, poate ajuta la creșterea consumului de apă al pisicii, în mod natural.

Puneți vasele pentru hrană și apă departe de tăvița cu nisip

 

Nimănui nu îi place să-și facă nevoile acolo unde mănâncă. Întotdeauna așezați vasele pentru hrană și tăvița cu nisip cel puțin în colțurile opuse ale camerei, ideal în camere separate din casă. Iar dacă pisica încă urinează în afara tăviței cu nisip, așezați-i vasul pentru hrană în locul „rușinos“. Problemă rezolvată.

Amenajați un spațiu unde se poate relaxa și elibera de stres

 

Menținerea pisicii calmă și fără stres este mult mai importantă decât ați crede. Stresul nu este doar o neplăcere, ci și vinovatul principal al multor probleme ale tractului urinar la pisici. Este ușor să vă transformați casa într-un loc prietenos pentru pisică și vă poate ajuta pisica să fie relaxată. Întotdeauna separați zonele pentru hrănire, litieră, somn și joacă pentru a o feri de stres. Pisicilor le place rutina, deci vor aprecia un program fix pentru hrănire și joacă.

anchor

Nu spălați tăvița cu nisip

 

În loc să o spălați, scoateți nisipul după utilizare și curățați-o la fiecare două săptămâni. Pisicile au nevoie de miros pentru a explora împrejurimile. Curățarea și spălarea frecventă elimină mirosurile din litieră, iar pisicilor le va fi dificil să-și amintească pentru ce se folosește litiera în primul rând. O simplă curățare a nisipului după ce au terminat și o curățare generală la câteva săptămâni este mai mult decât suficient.

Oferiți intimitate în zona tăviței cu nisip

 

Ceea ce este valabil la oameni, este valabil și la pisici. Toți ne dorim liniște și pace în timp ce suntem la toaletă. Așezați tăvița cu nisip într-o zonă liniștită și retrasă, și stați departe atunci când pisica o folosește. Nu uitați să le spuneți și celorlalți membri ai familiei să o lase în pace când aceasta își face treaba.

Problemele urinare afectează numai pisicile vârstnice, nu-i așa?

 

Greșit! Deși este neobișnuit pentru o pisicuță să aibă probleme urinare, majoritatea problemelor cu vezica urinară, precum calculii de struvit, apar atunci când pisica devine adultă, dar înainte ca ea să devină matură. Problemele renale pot apărea la orice vârstă, dar riscul crește odată cu vârsta. De aceea, este deosebit de important să susținem sănătatea vezicii și funcția renală pe parcursul întregii sale perioade de adult.

Ce rol joacă nutriția?

 

Hrana pe care o consumă pisica are un rol important în sănătatea generală și bunăstarea acesteia. Dacă pisica dvs. este diagnosticată cu probleme urinare, căutați o hrană cu un conținut echilibrat de minerale pentru menținerea unei vezici sănătoase. Adresați-vă medicului veterinar pentru a afla dacă Hill Science Plan Urinary Health vă poate ajuta la rezolvarea problemelor urinare ale pisicii dvs.

Îngrijirea pisicii

ARTICOLE ȘI INSTRUMENTE

Centrul pentru îngrijirea animalului de companie

 • Nutriția și hrănirea: pisică | Hillspet.ro

  Descoperiți cum să alegeți hrana pentru pisica dvs., de la ingredientele importante de care are nevoie până la decizia de a schimba hrana. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a afla mai multe.
 • Sănătatea pisicii | Hillspet.ro

  Descoperiți semnele care arată că pisica dvs. se confruntă cu o problemă de sănătate, precum și modul în care le puteți preveni. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a afla mai multe.
 • Îngrijirea pisicilor | Hillspet.ro

  Descoperiți unele moduri de bază prin care vă puteți îngriji pisica corespunzător. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a afla mai multe.
 • Proprietar nou de animale de companie: Pisică | Hillspet.ro

  Aflați la ce să vă așteptați; cum să vă pregătiți dacă aduceți acasă pentru prima dată o pisică. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a afla mai multe.
 • Dresajul pisicilor | Hillspet.ro

  Descoperiți unele metode utile pentru dresarea pisicii dvs., de la socializare până la utilizarea tăviței cu nisip. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a afla mai multe.
 • Instrumente și resurse pentru pisici | Hillspet.ro

  Consultați articolele și resursele despre pisici, din biblioteca noastră extinsă, întocmite pentru a vă ajuta în multe situații pe care le veți experimenta împreună cu pisica dvs.