Pisici supraponderale: Cunoașteți riscurile

Obezitatea este o problemă gravă de sănătate la pisici, dar adesea trece neobservată deoarece creșterea în greutate este treptată. Acesta este un motiv pentru care aproape jumătate dintre animalele de companie din Europa sunt supraponderale.1

 

La o pisică supraponderală, chiar și câteva kilograme în plus pot însemna foarte mult pentru sănătatea ei și o pot expune la risc pentru o serie de probleme grave de sănătate, inclusiv:

 • Boli de piele
 • Diabet
 • Artrită și mobilitate redusă
 • Afecțiune urinară Dacă credeți că pisica dvs. este supraponderală, asigurați-vă că este consultată de medicul dvs. veterinar astfel încât să puteți lucra împreună pentru o soluție sigură.

Recunoașterea problemei: 
Indicele masei corporale

 

Indicele masei corporale sau BCS este un instrument folosit pentru a evalua nivelul de țesut adipos și a stabili condiția corporală adecvată la animale. Medicul veterinar va evalua pisica de la mustăți până la coadă, îi va palpa coastele și abdomenul pentru a stabili dacă greutatea pisicii dvs. este optimă sau nu. Puteți încerca și dvs. instrumentul nostru simplu de folosit: BCS.

 

Verifică indicele pisici tale

Jucați-vă cu instinctele ei: faceți exerciții în timp ce vă jucați

 

Exercițiile sunt mai distractive dacă nu par chiar a exerciții. Iată câteva jocuri grozave pe care le puteți juca cu pisica dvs. pentru a o menține în mișcare și a o ajuta să piardă acele câteva kilograme în plus.

 

La vânătoare

Pe cât de mult pare o minge de blană prietenoasă, pisica dvs. este de fapt un vânător înnăscut. Ascundeți câteva bucăți de hrană uscată prin casă (medicul veterinar vă va recomanda o hrană bună pentru controlul greutății) pentru a o face să-și vâneze peste tot „hrana“. Aveți grijă să o plasați în diverse locuri, unde va trebui să ajungă sărind, etc.

 

Urmărește și prinde

Lăsați-o să urmărească o lumină sau o pană de jucărie. Îi va plăcea atenția și șansa de a-și perfecționa abilitățile ei înnăscute de „prindere“. Pierzând în greutate, ea va putea să se joace mai activ pentru perioade mai lungi de timp.

 

Sfaturi pentru un timp de joacă de succes

 • Oferiți-i diverse jucării sigure și schimbați-le des. Pisicile se plictisesc uneori de aceleași lucruri vechi, însă jucăriile vechi vor deveni noi atunci când nu le-a văzut de mult timp.
 • Pisicilor le place ordinea și predictibilitatea, așa că încercați să vă jucați la aceleași ore zilnic, cum ar fi, înainte de masă sau când veniți acasă.
 • În general, pisicile preferă frecvent interacțiunea, însă nu trebuie să fie neapărat intensă. Joaca timp de câteva minute de mai multe ori pe zi, poate fi mai bună pentru răbdarea ei, decât încercarea de a se juca 30 de minute o singură dată pe zi, deoarece îi oferă un antrenament general mai bun.

Beneficiile greutății optime pentru pisica dvs.

Pisica se va simți poate mai tânără dacă va putea ajunge și își va menține greutatea sa ideală. Menținerea unei greutăți sănătoase a pisicii dvs. poate avea următoarele beneficii:

 

TIMPUL PENTRU JOACĂ

Va putea alerga și sări mai bine, se va juca și va participa la activitățile familiei

RIsC MAI REDUS DE AFECȚIUNI

Pisicile cu o greutate ideală prezintă un risc scăzut de a dezvolta o varietate de afecțiuni din cauza greutății

TOALETARE

Pisicile cu o greutate optimă se pot îngriji mai ușor

EVITAREA PROBLEMELOR DE SĂNĂTATE

Ele au mai multe șanse de a se ridica și a merge la vasul cu apă sau tăvița de nisip mult mai des, evitându-se astfel problemele precum afecțuni ale tractului urinar

CONFORT

Pisicile sănătoase caută locurile cele mai confortabile din mediul lor

ÎMBUNĂTĂȚIREA MOBILITĂȚII

Ele se plimbă puțin mai mult de obicei dacă nu au făcut multe exerciții

RELAXARE

Menținerea unei rutine zilnice ajută pisicile să fie relaxate și să simtă că dețin controlul asupra împrejurimilor lor

SĂNĂTATE MENTALĂ

Menținerea unei rutine zilnice ajută pisicile să fie relaxate și să simtă că dețin controlul asupra mediului din jurul lor

 

Nutriția echilibrată poate schimba viața

 

Activitățile zilnce ale pisicii dvs. pot fi afectate în mod negativ dacă aceasta nu are o greutate sănătoasă. Hrana care oferă o nutriție echilibrată o poate ajuta să ajungă la greutatea optimă, menținând-o sătulă și satisfăcută. Hrana Hill’s™ Science Plan™ Perfect Weight conține ingrediente de calitate superioară care sunt combinate cu atenție pentru a oferi aroma de pui delicios pe care pisicile o adoră. Găsiți online hrana Hill’s™ Science Plan Perfect Weight, la medicul dvs. veterinar sau la un magazin de specialitate din apropierea dumneavoastră

 

anchor

Îngrijirea pisicii

ARTICOLE ȘI INSTRUMENTE

Centrul pentru îngrijirea animalului de companie

 • Comportamentul & Limbajul Pisicilor | Hillspet.ro

  Vrei sa afli mai multe despre comportamentul pisicii? Click aici si descopera informatii despre limbajul pisicilor si motivul din spatele comportamentului lor!
 • Sanatatea Pisicii

  Afla cum sa descoperi semnele care arata ca pisica ta se confrunta cu o problema de sanatate, precum si modul in care le puteti preveni. Vezi articole despre sanatatea pisicii aici!
 • Articole despre pisici

  Consulta aici instrumente si articole despre pisici, din biblioteca noastra extinsa, intocmite pentru a te ajuta in multe situatii pe care le vei experimenta impreuna cu pisica ta.
 • Exercitii fizice si jocuri pentru pisici

  Descopera o gama variata de exercitii si jocuri pentru pisici pentru a-ti mentine companionul activ. Exploreaza biblioteca noastra pentru a afla mai multe!
 • Idei pentru noii proprietari de pisici

  Afla la ce sa te astepti si cum sa te pregatesti daca aduci acasa pentru prima data o pisica. Exploreaza biblioteca noastra de articole pentru a afla mai multe!
 • Dresaj Pisici

  Esti in cautare de sfaturi pentru dresaj pisici? Afla aici cele mai utile metode prin care aceasta sa invete trucuri pentru pisici, cum sa socializeze si multe altele!