Sensibilitatea dermatologică și alimentară la câini

 

Câinele dvs. se scarpină?

 

Dacă vă observați câinele că se scarpină, se linge sau se freacă mai mult decât este normal, atunci el poate avea o afecțiune a pielii. Dacă observați oricare dintre aceste comportamente la câinele dvs., atunci trebuie să examinați zona care pare a fi cea mai problematică. Iată câteva dintre cele mai frecvente simptome de afecțiuni cutanate la câini:

 • Plăci înroșite, pete sau coșuri
 • Cruste, coji sau piele îngroșată
 • Plăci scuamoase sau sub formă de fulgi
 • Prurit, scărpinat, frecat sau lins
 • Pierdere a părului
 • Miros urât al pielii

Dacă observați la câinele dvs. oricare dintre aceste semne de afecțiune cutanată, atunci ar trebui vă duceți câinele la un consult medical de specialitate.

Cauzele afecțiunilor cutanate la câini

 

Alergii cauzate de mediu

Problemele de piele la câinii sunt uneori rezultatul alergenilor din mediu. Alergiile pielii la câini tind să apară în anumite zone ale corpului câinelui, inclusiv: față, urechi, labe, baza cozii, sub coate și zona inghinală. Alergiile apar de obicei între vârsta de 3 luni și 6 ani. Aveți grijă să vă întrebați medicul veterinar dacă un test alergologic este adecvat pentru câinele dvs.

Alergiile de mediu pot include polenul, sporii de mucegai și acarienii de praf. Acești alergeni se găsesc în aer și pot apărea pe tot parcursul anului, alături de polen care este mai frecvent primăvara. Pielea câinelui dvs. este o barieră importantă împotriva alergenilor, vă menține cățelul sănătos, și de aceea trebuie să constituie o prioritate.

Alergiile cutanate tind să fie cronice și vor presupune un control continuu pe tot parcursul vieții. Aceasta înseamnă îmbăierea câinelui cu un șampon anti-prurit pentru a ajuta la calmarea pielii sale. De asemenea, nutriția joacă un rol important în sănătatea pielii câinelui dvs., trecerea la o hrană formulată pentru susținerea sănătății pielii câinelui dvs. poate ajuta la reducerea iritației.

Paraziții și puricii

Puricii, păduchii și căpușele pot provoca iritarea pielii la câini. Mușcăturile paraziților sunt iritante, provocând câinii să se muște și să se scarpine singuri, deteriorându-și pielea. Unii câini pot fi mai sensibili sau „exagerat de sensibili“ la mușcăturile paraziților, deoarece o singură mușcătură poate cauza foarte mult disconfort pentru cățelul dvs.

Infecțiile

La fel ca sănătatea generală a câinelui dvs., infecțiile bacteriene și fungice pot cauza probleme de piele pentru câinele dvs. Infecțiile pot fi cauzate de o serie de motive, inclusiv de alergii, însă rănile deschise și tăieturile sunt cele mai sensibile la infecție și în general prezintă cea mai mare amenințare pentru pielea câinelui dvs. și a sănătății acestuia în general. Aveți grijă să vă consultați medicul veterinar dacă presupuneți că pielea câinelui dvs. ar putea avea o infecție.

Sensibilități alimentare

La fel ca oamenii, câinii pot dezvolta sensibilități la mâncare ca rezultat al unei reacții la anumite tipuri de proteine din hrana câinelui dvs. Medicul dvs. veterinar poate efectua un test alergologic pentru a determina dacă câinele dvs. are vreo alergie alimentară, și vă poate recomanda o hrană pentru câini care este formulată pentru a remedia problemele câinelui dvs. cu sensibilități alimentare.

 

Sănătatea pielii câinelui dumneavoastră

 

Primul lucru pe care ar trebui să-l aveți în vedere atunci când bănuiți că animalul dvs. are o problemă dermatologică este să vă consultați cu medicul veterinar. Acesta poate stabili cauza oricărei iritații a pielii pentru a vă ajuta să alegeți cea mai bună metodă de tratament. Recomandările medicului pot include una sau toate dintre următoarele:

Medicația

Poate ajuta la remedierea infecțiilor cutanate sau a pruritului sever.

Nutriția

Poate ajuta la calmarea pielii sensibile. De asemenea poate ajunge la sursa problemei prin identificarea cauzei (precum sensibilitatea la hrană). De asemenea, și hrana bogată în acizi grași esențiali susține sănătatea pielii câinelui și strălucirea blănii.

Suplimentele

Vă pot ajuta câinele, furnizându-i acizi grași sau alți nutrienți de care are nevoie pentru a se vindeca.

 

Întrebați medicul veterinar

 

Sănătatea pielii câinelui dvs. este vitală pentru sănătatea generală a acestuia. Îmbăierea corespunzătoare, examinările regulate ale blănii și pielii și controalele anuale la medicul veterinar sunt un mod foarte bun de a ajuta la prevenirea problemelor dermatologice ale câinelui dvs. pentru a-l menține fericit și sănătos. De asemenea, asigurați-vă că discutați cu medicul dvs. veterinar despre gama de produse Hill's pentru sensibilitatea la hrană și îngrijirea pielii câinelui (hrană și recompense), pentru a vedea dacă unul dintre acestea este o opțiune pentru sănătatea pielii câinelui dvs.

 

Îngrijirea câinelui

ARTICOLE ȘI INSTRUMENTE

Centrul pentru îngrijirea animalului de companie

 • Comportamentul și aspectul câinilor | Hillspet.ro

  Învățați psihologia din spatele comportamentului neobișnuit al câinelui dvs., precum și ce înseamnă expresiile sale. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a descoperi mai multe.
 • Proprietar nou de animale de companie: câini | Hillspet.ro

  Aflați ce accesorii să achiziționați și cum să vă pregătiți dacă aduceți acasă pentru prima dată un câine adoptat. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a afla mai multe.
 • Îngrijirea obișnuită pentru câini | Hillspet.ro

  Descoperiți informații esențiale cu privire la îngrijirea câinelui, cum ar fi toaletarea și călătoria cu câinele dvs. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a afla mai multe.
 • Sănătatea câinelui | Hillspet.ro

  Aflați de ce câinele dvs. se confruntă cu o problemă de sănătate și cum poate fi nutriția importantă pentru prevenție. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a descoperi mai multe.
 • Jocuri și exerciții fizice: câini | Hillspet.ro

  Învățați moduri distractive de a vă menține câinele sănătos și activ, cu jucării, jocuri și alte tipuri de exerciții. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a afla mai multe.
 • Nutriție și hrănire: câini | Hillspet.ro

  Aflați mai multe despre ce ingrediente sunt importante în hrana unui câine, precum și despre alegerea celei mai bune hrane pentru câinele dvs. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a afla mai multe.