Excesul de greutate prezintă riscuri mari pentru câini

Proprietarii de câini nu recunosc întotdeauna că patrupedul lor nu este în formă. Poate de aceea, aproape jumătate dintre animalele de companie din Europa sunt supraponderale!

Totuși, un câine supraponderal poate avea probleme grave de sănătate. Chiar și câteva kilograme în plus îl pot expune la risc pentru o serie de probleme grave de sănătate, inclusiv:

 • Pancreatită
 • Speranță de viață redusă
 • Boli de piele
 • Diabet
 • Artrită și mobilitate redusă

Dacă credeți că câinele dvs. este supraponderal sau obez, asigurați-vă că este consultat de medicul dvs. veterinar astfel încât să puteți lucra împreună pentru o soluție sigură.

 

Câinele dvs. este supraponderal?

 

Indicele masei corporale sau BCS este un instrument folosit pentru a evalua nivelul de țesut adipos și a stabili condiția corporală adecvată la animale. Medicul veterinar va evalua BCS-ul câinelui dvs., pentru a stabili dacă greutatea câinelui dvs. este optimă și dacă acesta are nevoie de ajutor. Puteți încerca și dvs. instrumentul nostru simplu BCS.

 

Verifică indicele BCS

Greutatea sănătoasă are avantajele sale

 

Cercetările indică o conexiune clară între greutatea unui câine și calitatea vieții sale. Câinii care au și își mențin o greutate sănătoasă trăiesc mai mult și mai fericiți decât câinii supraponderali cronic sau obezi:

 

 

TIMPUL PENTRU JOACĂ

Ei pot alerga și sări mai bine, se pot juca și pot participa la activitățile familiei

RISC MAI REDUS DE AFECȚIUNI

Câinii cu o greutate sănătoasă prezintă un risc scăzut de a dezvolta o varietate de afecțiuni din cauza greutății

MAI ACTIV

Câinii cu o greutate ideală pot cerceta mai bine împrejurimile lor și pot reacționa la stimuli, ceea ce îi ajută să se simtă relaxați și confortabil

CONFORT

Aceștia se simt mai confortabil din punct de vedere fizic și pot ajunge rapid să se scarpine, se pot deplasa într-un loc mai răcoros, etc.

EVITAREA PROBLEMELOR DE SĂNĂTATE

Unele rase sunt predispuse la probleme cardiace sau respiratorii, dar câinii cu o greutate sănătoasă sunt mai puțin predispuși la aceste probleme

 

Joacă-te cum vrei pentru o greutate sănătoasă

 

Iată câteva idei de jocuri pentru a vă ajuta câinele să facă unele exerciții într-un mod plăcut.

 

Aport

Țineți cont de rasă când începeți acest joc, aveți un câine de cireadă australian sau unul de vânătoare? Acest tip de jocuri, precum aportul poate distra mult timp un Retriever, în timp ce rasele de turmă se vor bucura urmărind o minge sau organizând jucăriile. Cei de vânătoare vor adora să adulmece urma de parfum.

 

De-a v-ați ascunselea

De-a v-ați ascunselea este un joc excelent pentru câinele dvs., deși îi poate lua ceva timp să vă prindă. „Ascundeți-vă“ în altă cameră și strigați-l, apoi când vă găsește recompensați-l îmbrățișându-l sau oferindu-i hrană cu conținut scăzut de grăsimi. Poate va încerca de mai multe ori până să vă prindă, dar atunci când e gata puteți îngreuna creativ situația, ascunzându-vă și mai bine. Aveți grijă totuși să nu-l descurajați.

 

Telefonul fără fir

Acesta este un joc grozav de grup, precum și un mod de a reconsolida antrenamentul lui de a răspunde la comandă când este chemat. Când acesta este gata, ridicați ștacheta crescând numărul de persoane din joc, fiecare apelând câinele din diferite zone pentru a-l menține atent.

 

Creați un obstacol sau un traseu de agilitate

Acesta se poate face cu ușurință chiar și în interiorul casei. Fiți creativ și utilizați obiecte sigure de uz casnic, cum ar fi pături rulate sau cutii din carton pentru a crea obstacole și labirinturi. Asigurați-vă că zona este sigură și ajustați traseul pentru abilitățile și talia câinelui dvs. Odată cu scăderea în greutate, el poate progresa la activități și mai dificile.

 

Faceți o plimbare

Deși nu este un joc în sine, majoritatea câinilor se bucură de o plimbare lungă și plăcută. Dacă câinele dvs. este extrem de supraponderal, el va avea nevoie să slăbească puțin înainte de a începe o aventură grandioasă. Cercetarea zilnică a „teritoriului său“ (cartierul dvs. sau undeva unde doriți să mergeți regulat) este o rutină importantă. Toți câinii pot beneficia de pe urma unei plimbări cu rute deja cunoscute sau cu priveliști noi.

 

 

 

Nutriția echilibrată poate schimba viața

 

Activitățile zilnice ale câinelui dvs. și dispoziția sa pot fi afectate negativ dacă acesta este supraponderal. Hrana care oferă o nutriție echilibrată îl poate ajuta să ajungă la o greutate sănătoasă, menținându-l sătul și satisfăcut. Hrana Hill’s™ Science Plan™ Perfect Weight conține ingrediente de calitate superioară care sunt combinate cu atenție pentru a oferi aroma de pui delicios pe care câinii o adoră. Găsiți online hrana Hill’s™ Science Plan Perfect Weight, la medicul dvs. veterinar sau la un magazin de specialitate din apropierea dumneavoastră.

 

 

anchor

Îngrijirea câinelui

ARTICOLE ȘI INSTRUMENTE

Centrul pentru îngrijirea animalului de companie

 • Comportamentul și aspectul câinilor | Hillspet.ro

  Învățați psihologia din spatele comportamentului neobișnuit al câinelui dvs., precum și ce înseamnă expresiile sale. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a descoperi mai multe.
 • Proprietar nou de animale de companie: câini | Hillspet.ro

  Aflați ce accesorii să achiziționați și cum să vă pregătiți dacă aduceți acasă pentru prima dată un câine adoptat. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a afla mai multe.
 • Îngrijirea obișnuită pentru câini | Hillspet.ro

  Descoperiți informații esențiale cu privire la îngrijirea câinelui, cum ar fi toaletarea și călătoria cu câinele dvs. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a afla mai multe.
 • Sănătatea câinelui | Hillspet.ro

  Aflați de ce câinele dvs. se confruntă cu o problemă de sănătate și cum poate fi nutriția importantă pentru prevenție. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a descoperi mai multe.
 • Jocuri și exerciții fizice: câini | Hillspet.ro

  Învățați moduri distractive de a vă menține câinele sănătos și activ, cu jucării, jocuri și alte tipuri de exerciții. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a afla mai multe.
 • Nutriție și hrănire: câini | Hillspet.ro

  Aflați mai multe despre ce ingrediente sunt importante în hrana unui câine, precum și despre alegerea celei mai bune hrane pentru câinele dvs. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a afla mai multe.