Cât costă, de fapt, adoptarea unui câine sau a unei pisici?

Published by
min read

Este ușor să vă gândiți la toate momentele grozave pe care le puteți avea cu un câine, dar este la fel de ușor să uitați despre îngrijirea și atenția de care are nevoie.

Unele cheltuieli sunt unice, în timp ce altele pot fi costuri anuale sau lunare pe care ar trebui să le adăugați la bugetul dvs. Am enumerat mai jos elementele esențiale și pe cele opționale, ca să vedeți cât costă cu adevărat să aveți grijă de noul dvs. prieten blănos.

Elementele esențiale

Taxe de adopție (o singură dată)
Înainte de a vă putea lua noul prieten acasă, este tipic să plătiți adăpostului o taxă de adopție. Acest cost acoperă în general o examinare medicală, vaccinări și alt tratament medical pentru a vă asigura că animalul dvs. de companie este pregătit pentru o viață sănătoasă acasă la dvs. Unele adăposturi pot renunța la această taxă în timpul unor anumite evenimente speciale, așa că este cel mai bine să sunați înainte ca să știți la ce să vă așteptați.

Castroane pentru mâncare și apă 5 RON - 300 RON (o singură dată)
Este posibil să aveți deja acasă castroane curate, lavabile pentru hrana și apa câinelui dvs. Bineînțeles, puteți include întotdeauna elemente, cum ar fi distribuitoare automate de mâncare, filtre de apă și mai multe, dacă doriți să cheltuiți mai mult.

Hrană pentru animale de companie 50 RON - 400 RON (lunar)
La fel ca mâncarea pentru oameni, nu este dificil să găsiți opțiuni ieftine, dar hrana de calitate pentru câini este ceea ce vă doriți să găsiți. Alegerea hranei potrivite pentru câini vă poate ajuta să evitați eventualele probleme de sănătate de mai târziu, așa că nu faceți compromisuri în privința calității și consultați medicul veterinar pentru o recomandare.

Woman feeds scruffy looking Jack Russell terrier mix Hill's pet food in a kitchen.

Zgardă/ham 5 RON - 200 RON (o singură dată)
De la funcția de bază până la modă excentrică, tot ceea ce trebuie să facă o zgardă sau un ham pentru câinele dvs. este să fie suficient de rezistentă pentru purtarea zi de zi. Nailonul este cea mai accesibilă opțiune, dar o zgardă bună din piele arată întotdeauna bine. În orice caz, cataramele și clemele funcționează la fel de bine. În cazul în care câinele dvs. trage, un ham pentru cap sau un ham pentru corp poate fi de ajutor. Zgărzile și hamurile sunt de obicei o achiziție unică, însă este posibil să fie nevoie să cumpărați unele mai mari pe măsură ce câinele dvs. crește sau dacă acestea se deteriorează în timp.

Dog on leather leash walking on path in park wearing leather collar.

Lesă 10 RON - 200 RON (o singură dată)
La fel ca zgărzile, există nenumărate variante de preț pe care v-ați putea dori să îl plătiți pentru materiale, dar elementele de bază sunt aceleași. Câinii mici au nevoie de lese mici, în timp ce câinii mari au nevoie de lese mai mari. Unele pot include chiar dispozitive de urmărire GPS pentru securitate suplimentară.

Medalion de identificare 15 RON - 50 RON (o singură dată)
Datorită producției moderne, procurarea unui medalion de identificare personalizat pentru câinele dvs. poate fi destul de economică în prezent. Puteți alege dintr-o serie de stiluri online sau puteți solicita chiar imprimarea informațiilor pe zgardă, asigurându-vă că aveți informațiile corecte acolo. În mod tipic, veți trece cel puțin numele la care răspunde câinele dvs. și un număr de telefon la care se poate apela în cazul în care acesta se pierde și este găsit.

Culcuș 30 RON - 450 RON (o singură dată)
Un animal de companie recent adoptat de la adăpost se poate mulțumi perfect cu un pat improvizat, însă, în timp, v-ați putea dori să vă răsfățați prietenul blănos cu un pat special pentru un somn bun pe timpul nopții. Vă puteți răsfăța oricând câinele cu o canapea privată pentru el.

Perie de îngrijire 5 RON - 250 RON (o singură dată)
Dacă optați pentru mașini de tuns electrice cu funcții de aspirare sau spălare, sunteți invitatul nostru, dar pentru a vă îngriji în mod corespunzător câinele, vă trebuie cel puțin o perie cu peri moi și rezistenți. Sesiunile de îngrijire profesională a câinilor costă în funcție de rasa, talia și temperamentul câinelui, dacă preferați ca altcineva să îl tundă.

Foarfece pentru gheruțe 20 RON - 50 RON (o singură dată)
Tăierea gheruțelor câinelui dvs. poate fi enervantă la început, dar, contra unei sume modice, puteți opta pentru o pilă de unghii pe bază de baterii, care va pili în siguranță (și încet) gheruțele câinelui dvs. Acesta este un serviciu care poate fi, de asemenea, efectuat dacă vă duceți câinele la veterinar sau la un salon profesional.

Jucării 20 RON - 500 RON (anual)
Jucăriile sunt esențiale pentru cățeii energici, dar chiar și un câine mai în vârstă va dori să țină aproape o jucărie preferată pentru confort. Ce decide câinele dvs. că este o jucărie depinde de el, așa că, deși ați putea investi în ceva, precum un lansator automat de mingi de tenis, o opțiune improvizată poate deveni obiectul său preferat din toate timpurile.

puppy playing with red ball in the grass.

Periuță de dinți și pastă de dinți specială pentru câini 25 RON (lunar)
Veți dori să periați dinții câinelui dvs. Deși există opțiuni electrice disponibile acum pentru câinele dvs., este important să începeți o rutină de periaj periodic. Luați în calcul înlocuirea periuței de dinți a câinelui dvs. la fiecare 1-3 luni.

Îngrijire la medicul veterinar 60 RON - 200 RON (anual)
Există numeroase moduri prin care puteți economisi bani cu animalul dvs. de companie, dar nu puteți evita necesitatea de a vă duce câinele la veterinar. Cățeii au nevoie de o mulțime de vaccinări, câinii adulții trebuie revaccinați, iar câinii seniori pot avea afecțiuni cronice de sănătate care necesită o îngrijire specială. Bineînțeles, aceste cifre pot varia mult în funcție de nevoile de sănătate ale câinelui dvs. O asigurare a animalului de companie poate fi o opțiune bună pentru dvs. (a se vedea mai jos).

Brown dog being examined by a female veterinarian.

Prevenirea puricilor, a căpușelor și a paraziților 50 RON - 1000 RON (anual)
Căpușele pot răspândi o serie de patogeni, puricii pot conduce la prurit și dermatită, iar țânțarii pot fi purtători de viermi la inimă letali. De la substanțe topice la zgărzi, există o varietate de metode de prevenție disponibile.

Recomandate

Aceste articole pot fi considerate suplimentare, dar oricare dintre ele poate fi neprețuit atunci când este necesar și vă poate ajuta să economisiți sume mari de bani prin prevenirea problemelor mai mari. Alegeți după cum considerați necesar.

Microcip 50 RON - 300 RON (o singură dată)
Dacă se produce inimaginabilul și câinele dvs. se pierde, un microcip implantat ar putea fi ultima soluție dacă este salvat și dus la un medic veterinar sau la un adăpost. Țineți cont că microciparea este obligatorie în unele țări.

Cușcă 60 RON - 800 RON (o singură dată)
Deși este opțională din punct de vedere tehnic, o cușcă bună este practic esențială pentru dresarea câinelui pentru a-și face nevoile sau pentru călătorii lungi. Prețurile variază în funcție de talia câinelui, așa că asigurați-vă că animalul dvs. de companie are posibilitatea de a se întoarce sau de a sta culcat în ea. Alegeți între o cușcă de transport de bază sau un coș ca o opțiune pentru a-l lua cu dvs. peste tot.

Asigurare pentru animalul de companie 25 RON - 250 RON (lunar)
Asigurarea pentru animalul de companie este disponibilă în mod tipic în două tipuri: „Doar pentru accidente” și „Pentru accidente și boală” Este cel mai bine să știți eventualele afecțiuni preexistente ale câinelui dvs. înainte să alegeți un plan și să vă asigurați întotdeauna că planul dvs. este compatibil cu medicul veterinar.

Recompense pentru dresaj 20 RON - 200 RON (lunar)
Cățeii și câinii bătrâni deopotrivă adoră o recompensă bună, indiferent că este vorba despre o gustare cu conținut scăzut de calorii sau de o recompensă specială pentru nevoile dietei lor. Rețineți, și o porție suplimentară din hrana obișnuită a câinelui oferită ocazional poate fi ca o recompensă pentru el.

Trusă de prim ajutor pentru animale de companie 50 RON - 300 RON (o singură dată)
Accidentele au loc și, dacă sunteți activ cu câinele dvs., veți asista la vătămări ocazionale, iar o trusă de prim ajutor poate face o mare diferență.

Castroane pentru călătorii 10 RON - 100 RON (o singură dată)
Dacă intenționați să călătoriți sau să faceți drumeții împreună cu câinele dvs., veți vrea să luați hrană și apă pentru el la dvs. Există mai multe soluții din care puteți alege, însă, cu cât le folosiți mai mult, cu atât mai puțin vă veți dori să cântărească mult.

Serviciu de plimbat câinii 600 RON - 1000 RON (lunar)
Dacă veți fi plecat de lângă câinele dvs. aproape toată ziua, angajarea unei persoane care să plimbe câinele, pentru a-i oferi exercițiul fizic atât de necesar, poate fi mai mult o necesitate decât un lux. Prețurile variază adesea în funcție de persoana care plimbă câinele pe care o angajați, în funcție de adresa dvs., de numărul de câini care trebuie plimbați și de frecvența și durata plimbării.

Dresor 1000 RON - 2500 RON (o singură dată)
Oricât de mult ne-am dori ca prețiosul nostru câine să se comporte bine încă din prima zi, unii dintre prietenii noștri blănoși au nevoie de puțin mai mult ajutor. Deși unele cursuri de dresaj par costisitoare, un câine calm, cuminte poate schimba modul în care vă înțelegeți cu el.

Hotel pentru animale de companie/Îngrijire de zi 60 RON - 150 RON (zilnic)
Dacă aveți un câine, nu înseamnă că trebuie să vă luați adio de la călătoriile lungi sau de la escapade, dar, dacă nu aveți un prieten sau un membru al familiei care poate avea grijă de animalul dvs. de companie, vă veți dori să investiți într-un serviciu care să îi ofere câinelui dvs. îngrijire, atenție și exerciții fizice cât sunteți plecați.

Dispozitiv de urmărire GPS 30 RON - 700 RON (o singură dată cu abonament posibil)
Dispozitivele de localizare GPS s-au ieftinit din fericire în ultimii câțiva ani, dar ar trebui să știți totuși pentru ce plătiți înainte de a face investiția. Cu cât planificați mai mult să explorați lumea împreună cu animalul dvs. de companie, cu atât mai valoros poate fi acest dispozitiv.

Este ușor să vă gândiți la toate momentele grozave pe care le puteți avea cu o pisică, dar este la fel de ușor să uitați despre îngrijirea și atenția de care are nevoie.

Unele cheltuieli sunt unice, în timp ce altele pot fi costuri anuale sau lunare pe care ar trebui să le adăugați la bugetul dvs. Am enumerat mai jos elementele esențiale și pe cele opționale, ca să vedeți cât costă cu adevărat să aveți grijă de noul dvs. prieten blănos.

Elementele esențiale

Taxe de adopție (o singură dată)
Înainte de a vă putea lua noul prieten acasă, este tipic să plătiți adăpostului o taxă de adopție. Acest cost acoperă în general o examinare medicală, vaccinări și alt tratament medical pentru a vă asigura că animalul dvs. de companie este pregătit pentru o viață sănătoasă acasă la dvs. Multe adăposturi renunță la această taxă în timpul unor anumite evenimente speciale, așa că este cel mai bine să sunați înainte ca să știți la ce să vă așteptați.

Zgardă 5 RON - 200 RON (o singură dată)
De la funcția de bază până la modă excentrică, tot ceea ce trebuie să facă o zgardă pentru pisica dvs. este să fie suficient de rezistentă pentru purtarea zi de zi. Nailonul este cea mai accesibilă opțiune, dar o zgardă bună din piele arată întotdeauna bine. În orice caz, asigurați-vă că zgarda pisicii dvs. iese dacă este trasă, pentru a evita orice risc de blocare.

Medalion de identificare 15 RON - 50 RON (o singură dată)
Datorită producției moderne, procurarea unui medalion de identificare personalizat pentru pisica dvs. poate fi destul de economică în prezent. Puteți alege dintr-o serie de stiluri online sau puteți solicita chiar imprimarea informațiilor pe zgardă, asigurându-vă că aveți informațiile corecte acolo. În mod tipic, veți trece cel puțin numele la care răspunde pisica dvs. și un număr de telefon la care se poate apela în cazul în care aceasta se pierde și este găsită.

Castroane pentru mâncare și apă 5 RON - 300 RON (o singură dată)
Este posibil să aveți deja acasă castroane curate, lavabile pentru hrana și apa pisicii dvs. Bineînțeles, puteți include întotdeauna elemente, cum ar fi distribuitoare automate de mâncare, filtre de apă și mai multe, dacă doriți să cheltuiți mai mult.

Hrană pentru animale de companie 30 RON - 300 RON (lunar)
La fel ca mâncarea pentru oameni, nu este dificil să găsiți opțiuni ieftine, dar hrana de calitate pentru pisici este ceea ce vă doriți să găsiți. Alegerea hranei potrivite pentru pisici vă poate ajuta să evitați eventualele probleme de sănătate de mai târziu, așa că nu faceți compromisuri în privința calității și consultați medicul veterinar pentru o recomandare.

Nisip (lunar), lopățică și litieră (o singură dată) 50 RON - 200 RON
Pentru a împiedica pisica să marcheze diferite locuri din casă, stabiliți cel puțin două locații diferite din locuință unde își poate face nevoile și asigurați-vă că le păstrați curate.

Stâlp de zgâriat 30 RON - 300 RON (o singură dată)
Pisicile trebuie să zgârie – și un stâlp bun de zgâriat poate economisi mulți bani cheltuiți altfel pe mobila nouă. Există modalități prin care puteți fabrica propriul stâlp de zgâriat sau puteți cumpăra dintr-o gamă amplă de opțiuni online.

Foarfece de gheare 20 RON - 50 RON (o singură dată)
Tăierea gheruțelor pisicii dvs. poate fi enervantă la început, dar, contra unei sume modice, puteți opta pentru o pilă de unghii pe bază de baterii, care va pili în siguranță (și încet) gheruțele pisicii dvs. Acesta este, de asemenea, un serviciu pentru care puteți apela la medicul veterinar sau la un salon profesional dacă nu vă simțiți confortabil să îl faceți singuri.

Jucării 50 RON - 200 RON (anual)
Jucăriile sunt esențiale pentru pisicile energice, dar chiar și o pisică mai în vârstă va dori să țină aproape o jucărie preferată pentru confort. Ce decide pisica dvs. că este o jucărie depinde de ea, așa că, deși ați putea investi în ceva, precum un ansamblu imens pentru pisici, o opțiune improvizată poate deveni obiectul său preferat din toate timpurile.

Cușcă de transport 60 RON - 350 RON (o singură dată)
Călătoria cu mașina împreună cu pisica dvs. va avea loc inevitabil, iar o cușcă de transport este cel mai bun mod pentru ca aceasta să fie în siguranță și să se simtă confortabil, indiferent că este vorba despre o călătorie la medicul veterinar sau o călătorie în jurul lumii.

Îngrijire la medicul veterinar 60 RON - 200 RON (anual)
Există numeroase moduri prin care puteți economisi bani cu animalul dvs. de companie, dar nu puteți evita necesitatea de a vă duce pisica la veterinar. Pisoii au nevoie de o mulțime de vaccinări, iar pisicile senioare pot avea afecțiuni cronice care necesită o îngrijire specială. Bineînțeles, aceste cifre pot varia mult în funcție de nevoile de sănătate ale pisicii dvs. O asigurare a animalului de companie poate fi o opțiune bună pentru dvs. (a se vedea mai jos).

orange cat gets examined by female veterinarian

Prevenirea puricilor, a căpușelor și a paraziților 30 RON - 200 RON (anual)
Căpușele pot răspândi o serie de patogeni, puricii pot provoca prurit și dermatită, iar țânțarii pot fi purtători de viermi la inimă letali. Dacă pisica dvs. se plimbă pe afară (sau dacă acești paraziți pătrund în locuința dvs.), metoda potrivită de prevenție poate salva viața pisicii dvs.

Periuță de dinți și pastă de dinți specială pentru pisici 15 RON - 80 RON (lunar)
Veți dori să periați dinții pisicii dvs. Deși există opțiuni electrice disponibile acum pentru pisica dvs., este important să începeți o rutină de periaj periodic. Luați în calcul să înlocuiți periuța de dinți a pisicii o dată la 1-3 luni pentru a o păstra proaspătă și funcțională.

Recomandate

Aceste articole pot fi considerate suplimentare, dar oricare dintre ele poate fi neprețuit atunci când este necesar și vă poate ajuta să economisiți sume mari de bani prin prevenirea problemelor mai mari. Alegeți după cum considerați necesar.

Culcuș 25 RON - 300 RON (o singură dată)
Pisicile tind să doarmă aproape oriunde, dar, în timp, veți dori să oferiți pisicii dvs. un pat corespunzător pentru un somn bun pe timpul nopții.

Small kitten lying on its back on a white furry rug.

Perie de îngrijire 5 RON - 250 RON (o singură dată)
Pisicile se pricep destul de bine să se curețe singure, dar perierea prietenului dvs. felin poate fi un moment plăcut prin care stabiliți o legătură specială cu ea, eliminând, de asemenea, părul în exces din locuința dvs.

Woman pets cat while lying on a bed together

Asigurare pentru animalul de companie 25 RON - 250 RON (lunar)
Asigurarea pentru animalul de companie este disponibilă în mod tipic în două tipuri: „Doar pentru accidente” și „Pentru accidente și boală” Este cel mai bine să știți eventualele afecțiuni preexistente ale pisicii dvs. înainte să alegeți un plan și să vă asigurați întotdeauna că planul dvs. este compatibil cu medicul veterinar.

Trusă de prim ajutor pentru animale de companie 50 RON - 300 RON (o singură dată)
Accidentele au loc și, dacă pisica dvs. este curioasă, veți asista la vătămări ocazionale, iar o trusă de prim ajutor la îndemână poate face o mare diferență.

Dispozitiv de urmărire GPS 30 RON - 700 RON (o singură dată cu abonament posibil)
Dispozitivele de localizare GPS s-au ieftinit și s-au micșorat ca dimensiuni în ultimii câțiva ani, dar ar trebui să știți totuși pentru ce plătiți înainte de a face investiția. Cu cât pisica dvs. petrece mai mult timp în afara casei, cu atât mai neprețuit poate fi acest dispozitiv.

Ham pentru călătorii 20 RON - 100 RON (o singură dată)
Distrați-vă puțin împreună – îi puteți pune pisicii un ham și o puteți lua în aventurile dvs.

Hotel pentru animale de companie/Îngrijire de zi 50 RON - 100 RON (zilnic)
Dacă aveți o pisică, nu înseamnă că trebuie să vă luați adio de la călătoriile lungi sau de la escapade, dar, dacă nu aveți un prieten sau un membru al familiei care poate avea grijă de animalul dvs. de companie, vă veți dori să investiți într-un serviciu care să îi ofere pisicuței dvs. îngrijire, atenție și exerciții fizice cât sunteți plecați.

Microcip 50 RON - 300 RON (o singură dată)
Dacă se produce inimaginabilul și pisica dvs. iese afară și se pierde, un microcip implantat ar putea fi ultima soluție dacă este salvată și dusă la un medic veterinar sau la un adăpost. Țineți cont că microciparea este obligatorie în unele țări.

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie