Începeți o nouă prietenie cu lăbuța dreaptă

Sunteți pentru prima dată proprietar al unui câine? Iată câteva sfaturi și resurse de specialitate care vă pot ajuta să asigurați o tranziție cât mai ușoară pentru dvs. și pentru noul dvs. prieten.

La ce să vă așteptați de la noul dvs. câine

Introducerea unui nou membru blănos în familia dvs. poate fi un moment emoționant, dar poate fi și unul stresant, dacă nu sunteți pregătit. Nu sunteți sigur de ce veți avea nevoie în prima săptămână? În prima lună? Alegeți o opțiune de mai jos pentru a vă face o idee despre ceea ce vă așteaptă.

Întrebări adresate frecvent de proprietarii de câini

Pot fi puse mii de întrebări când ai un câine nou, dar iată câteva dintre cele mai frecvente, cu răspunsuri pe care nu mai trebuie să le căutați:

 • De ce lucruri am nevoie înainte de a adopta un câine?

  Faceți loc în bugetul dvs. pentru câteva necesități, cum ar fi:

  • Facturi de la cabinetul veterinar
  • Cușcă
  • Gard de protecție
  • Zgardă
  • Perie
  • Lesă
  • Eticheta de identificare
  • Boluri pentru apă și hrană
  • Pătuț
  • Foarfece pentru gheruțe

  Vor fi, de asemenea, lucruri mai mici pe care va trebui să le cumpărați în mod regulat. De exemplu:

  • Șampon
  • Medicamente pentru viermi de inimă
  • Jucării
  • Mâncare pentru câine
  • Produse de combatere a puricilor și căpușelor
  • Recompense
 • Cum ar trebui să-mi pregătesc casa pentru noul meu prieten?

  Înainte de intrarea câinelui în casă, trebuie să vă asigurați că toți cei cu care locuiți înțeleg cum îl vor primi pe noul lor prieten, precum și care sunt noile lor responsabilități.

  Nu uitați, cățelușii au MULTĂ energie și pot dori să roadă, să sară și să „marcheze” diferite lucruri și locuri din casă.

  Pe de altă parte, câinii seniori au adesea mai puțină energie în comparație cu cei mai tineri, așa că stabiliți așteptările față de copii și alți membri ai familiei pentru a nu vă copleși noul prieten.

  Luați în considerare dresajul în cușcă pentru a stabili o rutină regulată pentru "mersul la toaletă", precum și o modalitate de a găsi liniște sufletească atunci când nu sunteți acasă.

 • După primul an, cât de des trebuie să meargă câinele meu la veterinar?

  Un câine sănătos are nevoie de cel puțin un control veterinar amănunțit pe an. Câinii pot ascunde simptome ale rănilor și bolilor, așa că depinde de dumneavoastră să stabiliți care este comportamentul „normal” al câinelui dumneavoastră și să fiți atenți la orice lucru care pare neobișnuit.

  Descărcați lista de verificare pentru controlul veterinar

 • Cu ce hrană ar trebui să hrănesc noul meu câine?

  În funcție de stadiul de viață al câinelui, veți dori să adaptați corespunzător hrana câinelui dumneavoastră.

  Cățeluși (sub vârsta de 1 an)

  Este esențial să le oferiți cățeilor hrana potrivită pentru căței pentru a încuraja dezvoltarea și creșterea corespunzătoare. Asigurați-vă că discutați cu medicul veterinar despre o hrană pentru căței care să le ofere nutrienți adecvați pentru vârsta lor, în funcție de greutatea posibilă la maturitate.

  Cumpărați hrană pentru căței

  Câini adulți (1-7 ani)

  Câinii sănătoși aflați în floarea vârstei au nevoie de o hrană pentru câini adulți cu un echilibru de ingrediente de înaltă calitate, plus antioxidanți și acizi grași omega-6 pentru a le susține nevoile zilnice.

  Cumpărați hrană pentru câini adulți

  Câini seniori (vârsta 7+)

  Câinii mai în vârstă nu mai au nevoie de aceleași niveluri de proteine și fosfor, așa că prietenul dvs. senior va trebui probabil să susțină nevoi mai specifice pentru mobilitate și funcționarea creierului, cum ar fi fitonutrienții și L-carnitina. Căutați o hrană pentru câini seniori care să susțină nevoile prietenului dumneavoastră mai în vârstă pe parcursul anilor de senectute.

  Cumpărați hrană pentru câini seniori

 • Pot să-mi hrănesc câinele cu mâncare pentru oameni?

  Contrar credinței populare, hrănirea regulată a câinelui cu hrană umană poate duce la obezitate, probleme dentare, tulburări gastrointestinale și obiceiuri alimentare nesănătoase. Este important să știți ce tipuri de alimente să evitați pentru a reduce orice risc potențial pentru sănătatea câinelui.

  Mai degrabă decât să oferiți, ca o recompensă, hrană pentru oameni, întrebați medicul veterinar despre alternative mai sănătoase, concepute pentru câini.

  Aflați ce pot și ce nu pot mânca câinii 

 • Cât va costa îngrijirea câinelui meu?

  Indiferent de vârsta câinelui dumneavoastră, există cu siguranță un cost pentru a-i oferi o viață fericită și sănătoasă. Conform ASPCA, costurile anuale de îngrijire a câinilor variază între 420 și 780 de dolari, iar acest lucru nu include vizitele neprevăzute la medicul veterinar sau momentele de slăbiciune atunci când vedeți o jucărie pentru câini pe care prietenul dvs. blănos „trebuie să o aibă”. Asigurați-vă că sunteți pregătit să vă îngrijiți câinele din punct de vedere fizic, emoțional ȘI financiar înainte de a vă lua angajamentul să vă faceți un prieten pentru totdeauna.

  Economisiți la achiziționarea de hrană pentru câini

 • Câinele meu roade tot, de ce se întâmplă asta?

  Gura este organul prin care câinii cunosc întreaga lume. Nu este de mirare că aceștia găsesc în rosul diferitelor obiecte o modalitate de a se elibera de stres sau de a-și manifesta anxietatea. Un alt scenariu posibil ar fi ca acesta să fie pur și simplu plictisit! Există o serie de modalități de a corecta acest comportament în timp, așa că aveți răbdare și nu uitați să explorați toate opțiunile.

   

 • De ce câinele meu continuă să aibă accidente sau să vomite?

  Oamenii au tendința de a crede că un câine este răutăcios sau o face intenționat atunci când își marchează teritoriul, dar există motive mai puțin răutăcioase în spatele acestor tipuri de comportamente. Urinatul pe obiectele din casă este adesea un semn de anxietate sau chiar o potențială afecțiune medicală care vă afectează câinele.

  De asemenea, câinii pot manifesta anxietate sub forma unor probleme digestive, așa că, deși este ușor să plasați vina pe mâncarea cu care vă hrăniți câinele, unul dintre cele mai rele lucruri pe care le puteți face pentru a încerca să ameliorați problema este să le schimbați imediat mâncarea.

  Ceea ce este important de reținut este să nu ne pierdem speranța. Pe măsură ce câinele dvs. începe să se simtă mai confortabil acasă, iar medicul veterinar a eliminat orice potențiale probleme de sănătate, puteți lucra la întărirea bunului obicei de a-și face nevoile afară, cu multe laude.

 • Unde pot găsi produsele Hill's pentru câini?

hrană pentru câini

Găsirea hranei potrivite pentru noul dvs. câine

Este util să știți de ce are nevoie câinele dvs. și de ce nu are nevoie. Consultați știința din spatele nutriției pentru câini aici.

Aflați mai multe

Articole despre îngrijirea câinilor

Păstrați-vă cel mai bun prieten fericit și sănătos pentru anii următori cu aceste instrumente, resurse și articole utile.