Aducerea acasă a unui nou câine: Sfaturi pentru o primire călduroasă

Publicat de
min citit

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

V-aţi îndrăgostit de un animal de la adăpost şi sunteţi gata să-l adoptaţi, dar ce trebuie să ştiţi înainte de a aduce acasă un câine?


Când adoptaţi de la un adăpost, este posibil să nu ştiţi istoria completă a unui câine, aşa că întrebaţi-i pe angajaţii adăpostului ce ştiu despre el. Cu toate acestea, sunt lucruri pe care nici ei nu le ştiu. Animalele pot ajunge la adăposturi din mai multe motive, cum ar fi lipsa unei case sau faptul că stăpânii lor au fost nevoiţi să renunţe la ele pentru că se mutau.


Casa (sau strada) de unde provine un căţel îi poate modela temperamentul şi felul interacţiunii cu oamenii, motiv pentru care este important să descoperiţi cât mai multe din trecutul său, înainte de a-l aduce pe micuţ acasă. S-ar putea să fie timid sau speriat de toate. Pentru a simplifica trecerea către noua sa viaţă, iată câteva sfaturi despre cum să vă pregătiţi casa şi să-i pregătiţi şi pe membrii familiei.

 

Înainte de a aduce acasă un căţel

În primul rând, aprovizionaţi-vă cu suficiente provizii înainte de sosirea noului dvs. câine. Trebuie să aveţi totul în vedere, de la vase pentru animale de companie, instalarea unui gard în curte, până la ce fel de jucării să aveţi la îndemână (Pluş moale? Cauciuc de mestecat? Atât de multe opţiuni!).

Lucrurile absolut necesare pentru prima zi acasă a câinelui dvs. includ, dar nu se limitează la: boluri, o zgardă cu medalion de identificare, o lesă, instrumente de îngrijire, mănuși şi săculeţi pentru strâns mizeria şi un pat moale şi confortabil. Aduceţi un căţeluş acasă? Instalaţi porţi pentru copii la uşile camerelor care îi sunt interzise.

Când vine vorba despre mese, alegeţi hrana pentru câine în funcţie de vârstă, de starea sa de sănătate actuală şi de orice restricţii alimentare. Nu vă descurajaţi dacă la început va respinge mâncarea. Introducerea unei hrane noi pentru animalul de companie este un proces de încercare şi eroare şi poate dura câteva zile.

Este noul dvs. căţel primul animal de companie pe care îl aveţi? Căutaţi şi alegeţi un medic veterinar de renume din zona dvs. şi duceţi câinele imediat pentru un control. Dacă aveţi deja un medic veterinar pentru animalele de companie, luaţi legătura cu el înainte de a aduce acasă noul căţel, pentru a primi orice sfat despre cum să-i oferiţi o primire călduroasă.

În cazul în care de îngrijirea sa se vor ocupa mai multe persoane şi/sau copii, stabiliţi din timp cine va fi responsabil cu fiecare aspect. Nu doriţi ca noul dvs. prieten să fie hrănit de prea multe ori pe zi sau să rateze o plimbare atât de necesară, deoarece cineva nu este bine familiarizat cu programul.

Acasă

Golden Retriever puppy with a black collar gazing ahead.

Indiferent dacă noul dvs. prieten este un căţeluş sau un câine adult, aducerea unui nou câine acasă necesită o perioadă de ajustare. În mod ideal, în acest timp ar trebui să staţi acasă alături noul dvs. câine cât mai mult posibil. Veţi avea o perioadă de ajustare mai uşoară dacă puteţi petrece o săptămână sau două împreună de la început.

În funcţie de temperamentul său, noul dvs. câine se poate ataşa direct şi se poate simţi confortabil sau poate fi reticent şi retras la început. Dacă este timid şi temător, îl puteţi ajuta să se acomodeze încet cu noul mediu. Lăsaţi-l să-şi investigheze noua casă în ritmul său, oferindu-i destul timp să adulmece şi să caute. Dacă aveţi copii mici în casă, asiguraţi-vă că supravegheaţi timpul pe care îl petrec cu noul dvs. prieten. Atingerea sau mângâierea agresivă a unui câine într-un cadru necunoscut îi poate provoca anxietate, făcând ca aclimatizarea să dureze ceva mai mult.

Faceţi o prioritate din dresajul pentru facerea nevoilor. Chiar dacă prietenul dvs. s-a comportat ireproşabil la adăpost, el poate avea „accidente”, deoarece este într-un mediu necunoscut. Începeţi dresajul imediat şi menţineţi-l constant. Petcha subliniază: „atunci când corectaţi comportamentul unui câine, amintiţi-vă că există o regulă de aur: prindeţi-l în flagrant”. Cu alte cuvinte, „certarea” unui animal de companie după ce a făcut ceva greşit nu va impune mesajul dvs. Cu toate acestea, este întotdeauna cel mai bine să-i recompensezi comportamentele bune, mai degrabă decât să-l cerţi. Dacă îl puteţi răsplăti cu laude sau cu delicatese atunci când îşi va face nevoile afară, va fi mai probabil să o facă şi pe viitor.

În plus faţă de pregătirea pentru noua sa casă, veţi dori să investiţi timp şi în dresajul comportamentului. Ar trebui să începeţi dresajul căţeluşului încă de la şapte până la opt săptămâni, dar este posibil să dresaţi şi un câine mai în vârstă. Dresajul poate fi o modalitate excelentă de a-l învăţa anumite comportamente, dar este, de asemenea, o oportunitate excelentă pentru a crea o legătură. Câinilor le place să facă pe placul stăpânilor şi sunt dornici să înveţe. Pe măsură ce începe să capete elementele de bază: Jos, Stai şi Culcat, puteţi începe să introduceţi unele dintre comenzile mai avansate, cum ar fi Dă lăbuța, Rostogoleşte-te şi Adu. Capacitatea unui câine de a învăţa este direct corelată cu capacitatea dvs. de a lucra cu el şi de a avea răbdare în timp ce încearcă să înţeleagă ce doriţi să facă.

Nopţile sunt adesea o experienţă nouă pentru câinii care se află într-o casă nouă, în special pentru căţei. S-ar putea să plângă la început, determinându-vă să aveţi grijă de fiecare scâncet al său, dar este mai bine să stabiliţi câteva reguli de bază de la început. Trebuie să ştie că poate să doarmă la locul său sau în pat toată noaptea şi că veţi fi în continuare acolo pentru el dimineaţa. Acest lucru este valabil pentru majoritatea comportamentelor - dacă acceptaţi anumite comportamente pentru că este nou în casă, va dura mai mult timp ca să cunoască regulile casei. Deci, dacă nu vreţi să se urce pe mobilă, nu-l lăsaţi acolo, altfel îşi va încerca norocul cu mult peste faza de dresaj iniţială.

În cele din urmă, asiguraţi-vă că reduceţi zgomotele puternice şi scenele hiperactive. Dacă există prea mulţi stimuli pentru el, ar putea deveni retras şi anxios. Păstraţi lucrurile liniştite şi lăsaţi-l să-şi descopere singur noua sa casă şi, pe măsură ce se familiarizează cu noul mediu, puteţi începe să reveniţi la normal.

Mai presus de orice, fiţi răbdători şi atenţi cu noul dvs. câine şi veţi face un prieten pe viaţă!

Contributor Bio

Christine O'Brien

Christine O'Brien

 

Christine O'Brien este o scriitoare, mamă şi părinte pentru animale de companie, ale cărei pisici Russian Blue stăpânesc casa. Textele ei apar şi în Care.com, What to Expect şi Fit Pregnancy, unde scrie despre viaţa de familie, animalele de companie şi sarcină. O puteți găsi și pe Instagram şi Twitter @brovelliobrien

 

Articole similare

Produse asemanatoare