Liderul haitei - Dumneavoastră sau cățelușul?

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Cine este liderul haitei?

Câinii sunt animale de haită și sunt obișnuiți să aibă un lider. În acest caz, liderul sunteți dvs.. Stabilirea din timp a regulilor vă va ajuta cățelușul să se simtă în siguranță și să dezvolte o legătură strânsă cu dvs.. Cățelușul trebuie să considere că dvs. și familia dvs. sunteți deasupra lui în ierarhia “haitei”. Regulile de mai jos vă vor ajuta să stabiliți următoarele:

Bune maniere la masă

În sălbăticie, liderul haitei este primul care mănâncă. Cățelușul dvs. va accepta această situație, dar dumneavoastră trebuie să insistați. Mesele cățelușului dvs. ar trebui să fie programate diferit de ale dvs.. Dacă îl hrăniți cu resturi de la masă în timp ce mâncați dvs., va considera că el deține controlul și va fi foarte dificil să stopați acest comportament. Această situație este neplăcută, mai ales dacă aveți musafiri. Pentru mai multe informații citiți Regulile de bază.

Patul dvs. este o zonă interzisă

Liderul primește întotdeauna cel mai bun loc pentru dormit, așadar cățelușul dvs. trebuie să știe că patul dvs. este o zonă interzisă. Dacă îl veți lăsa să vă folosească patul, nu veți mai reuși să corectați acest comportament. Iar el va deveni foarte teritorial cu acest loc, crezând ca patul este culcușul lui.

Nu este întotdeauna în centrul atenției

În calitate de lider al haitei, cățelușul dvs. trebuie să respecte timpul pe care dvs. îl petreceți singur. Dacă nu subliniați acest lucru,  va considera că vreți să se implice în tot ceea ce faceți dvs. - chiar să vă urmeze în locuri în care ați prefera să nu. Pentru a-l ajuta să înțeleagă că nu este în centrul atenției, pentru 20 până la 30 de minute nu îi oferiți deloc atenție cățelușului. Sună dur, dar trebuie să se obișnuiască cu ideea că nu sunteți tot timpul la dispoziția lui.

Related Articles

Related Products