Starea de rău și diareea: reprezintă acestea o urgență canină?

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Câinele dvs. vomită? Ați observat o schimbare în culoarea sau consistența fecalelor acesteia? Starea de rău și diareea sunt destul de frecvente la animalele de companie și pot fi cauzate de o mulțime de lucruri. De multe ori nu este nimic îngrijorător - poate că au mâncat un aliment care le-a deranjat stomacul sau au agățat un virus, la fel ca noi. Deși majoritatea cazurilor se rezolvă de la sine, trebuie să fim atenți, deoarece uneori poate fi un semn al unei afecțiuni mai îngrijorătoare. Vărsăturile, în special, pot provoca o deshidratare rapidă. Iată câteva indicații care să vă ajute să decideți dacă starea de rău sau diareea animalului dvs. de companie necesită asistență veterinară.

Luarea de măsuri

Primul pas, în cazul în care câinele dumneavoastră se simte rău, este să opriți hrănirea și să vă asigurați că are la dispoziție multă apă proaspătă. În cazul în care câinele dumneavoastră continuă să vomite mai mult de 8 ore sau vomită foarte des, cereți sfatul medicului veterinar. De obicei, nu este nevoie să nu-i dați mâncare în situația în care câinele dumneavoastră are diaree. Diareea autolimitată ar trebui să se rezolve în mod normal în 2-3 zile.

Cu toate acestea, există unele circumstanțe în care nu ar trebui să așteptați 24 de ore înainte de a vorbi cu medicul veterinar, în cazul în care câinele dumneavoastră se simte rău.

Sunați-vă medicul veterinar în cazul în care...

  • Câinele dumneavoastră este foarte tânăr sau foarte bătrân (deoarece se poate deshidrata foarte repede)
  • Câinele dumneavoastră are o afecțiune existentă, cum ar fi diabetul
  • Câinele dumneavoastră ia deja medicamente. Cereți sfaturi cu privire la faptul dacă tratamentul medicamentos poate sau trebuie să fie oprit atunci când animalul dvs. de companie este bolnav
  • Observați sânge în vomă sau diaree sau dacă elimină material negru cu aspect de smoală
  • Câinele dvs. pare foarte nefericit, este deprimat sau gingiile se simt uscate și lipicioase
  • Burta câinelui dumneavoastră începe să se umfle sau câinele începe să geamă sau încearcă să vomite, dar nu reușește. Umflarea poate fi un semn al unei probleme grave - așa că, dacă observați acest lucru, apelați imediat la veterinar.
  • După 24 de ore, dacă stomacul câinelui dvs. pare să se liniștească și aveți nevoie de un sfat cu privire la ce hrană să îi oferiți în continuare, adresați-vă medicului veterinar. Medicii veterinari recomandă adesea o hrană special formulată, cum ar fi Hill's Prescription Diet i/d, mai degrabă decât o revenire imediată la hrana normală a animalului dumneavoastră de companie.

Un ultim sfat - sunați-vă medicul veterinar înainte de a vă duce câinele bolnav la cabinet. Este posibil să vă ceară să așteptați într-o altă zonă de așteptare dacă suspectează că acesta ar putea fi contagios pentru alți pacienți.

Articole asociate

Produse asociate