Starea de rău și diareea: reprezintă acestea o urgență canină?

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Câinele dvs. vomită? Ați observat o schimbare în culoarea sau consistența fecalelor acesteia? Starea de rău și diareea sunt destul de frecvente la animalele de companie și pot fi cauzate de o mulțime de lucruri. De multe ori nu este nimic îngrijorător - poate că au mâncat un aliment care le-a deranjat stomacul sau au agățat un virus, la fel ca noi. Deși majoritatea cazurilor se rezolvă de la sine, trebuie să fim atenți, deoarece uneori poate fi un semn al unei afecțiuni mai îngrijorătoare. Vărsăturile, în special, pot provoca o deshidratare rapidă. Iată câteva indicații care să vă ajute să decideți dacă starea de rău sau diareea animalului dvs. de companie necesită asistență veterinară.

Luarea de măsuri

Primul pas, în cazul în care câinele dumneavoastră se simte rău, este să opriți hrănirea și să vă asigurați că are la dispoziție multă apă proaspătă. În cazul în care câinele dumneavoastră continuă să vomite mai mult de 8 ore sau vomită foarte des, cereți sfatul medicului veterinar. De obicei, nu este nevoie să nu-i dați mâncare în situația în care câinele dumneavoastră are diaree. Diareea autolimitată ar trebui să se rezolve în mod normal în 2-3 zile.

Cu toate acestea, există unele circumstanțe în care nu ar trebui să așteptați 24 de ore înainte de a vorbi cu medicul veterinar, în cazul în care câinele dumneavoastră se simte rău.

Sunați-vă medicul veterinar în cazul în care...

 • Câinele dumneavoastră este foarte tânăr sau foarte bătrân (deoarece se poate deshidrata foarte repede)
 • Câinele dumneavoastră are o afecțiune existentă, cum ar fi diabetul
 • Câinele dumneavoastră ia deja medicamente. Cereți sfaturi cu privire la faptul dacă tratamentul medicamentos poate sau trebuie să fie oprit atunci când animalul dvs. de companie este bolnav
 • Observați sânge în vomă sau diaree sau dacă elimină material negru cu aspect de smoală
 • Câinele dvs. pare foarte nefericit, este deprimat sau gingiile se simt uscate și lipicioase
 • Burta câinelui dumneavoastră începe să se umfle sau câinele începe să geamă sau încearcă să vomite, dar nu reușește. Umflarea poate fi un semn al unei probleme grave - așa că, dacă observați acest lucru, apelați imediat la veterinar.
 • După 24 de ore, dacă stomacul câinelui dvs. pare să se liniștească și aveți nevoie de un sfat cu privire la ce hrană să îi oferiți în continuare, adresați-vă medicului veterinar. Medicii veterinari recomandă adesea o hrană special formulată, cum ar fi Hill's Prescription Diet i/d, mai degrabă decât o revenire imediată la hrana normală a animalului dumneavoastră de companie.

Un ultim sfat - sunați-vă medicul veterinar înainte de a vă duce câinele bolnav la cabinet. Este posibil să vă ceară să așteptați într-o altă zonă de așteptare dacă suspectează că acesta ar putea fi contagios pentru alți pacienți.

Articole asociate

 • În ce mod alergiile alimentare vă afectează câinele

  Dogs running Aflați care sunt semnele de îngrijorare, simptomele și tratamentele intoleranței și alergiilor alimentare la câini și care sunt efectele acestora asupra animalului dvs.
 • Este câinele dumneavoastră în formă?

  Dogs running Cum vă puteți da seama dacă câinele dumneavoastră este supraponderal? În primul rând, medicul veterinar vă va cântări câinele la controalele regulate. Între controale, puneți-i mâna pe coaste; sunt greu de simțit sau chiar imposibil de simțit? Dacă da, câinele dumneavoastră este probabil supraponderal.
 • Urmărirea greutății cățelului dumneavoastră

  Știați că un animal de companie este considerat obez dacă depășește cu 15 % sau mai mult greutatea sa ideală? Asta înseamnă doar 330 de grame pentru un câine micuț, cum ar fi un Chihuahua, dar peste 7,5 kilograme pentru un Rottweiler.
 • Tulburările gastrointestinale și digestive la câini Tipuri și cauze

  Dogs running Aflați despre semnele de avertizare, simptomele și tratamentele tulburărilor gastrointestinale (GI) și bolile care afectează un câine.

Produse asociate

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrana pentru caini cu vita

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Delicious Beef este concepută pentru susținerea masei musculare și a sănătății organelor vitale. Cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega-3.<br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrana pentru caini cu pui

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken este concepută pentru susţinerea masei musculare şi a sănătăţii organelor vitale. Cu antioxidanţi clinic dovediţi, proteine de calitate şi acizi graşi omega-3.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight hrana pentru caini cu pui si legume

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață. 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult hrana pentru caini cu pui

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed cu pui este conceput pentru susţinerea optimă a articulaţiilor şi masei musculare, în cazul câinilor de talie mare. Cu antioxidanţi clinic dovediţi, glucozamină şi condroitin din surse naturale.