Începeți o nouă prietenie cu lăbuța dreaptă

Sunteți pentru prima dată proprietar al unei pisici? Iată câteva sfaturi și resurse de specialitate care vă pot ajuta să asigurați o tranziție cât mai ușoară pentru dvs. și pentru noua dvs. prietenă.

La ce să vă așteptați alături de noua dvs. pisică

Să deții o pisică este foarte distractiv - dar presupune și multă muncă! Nu sunteți sigur de ce veți avea nevoie în prima săptămână? În prima lună? Alegeți o opțiune de mai jos pentru a vă face o idee despre ceea ce vă așteaptă.

Întrebări adresate frecvent de posesorii de pisici

Pot fi puse mii de întrebări când ai o pisică nouă, dar iată câteva dintre cele mai frecvente, cu răspunsuri pe care nu mai trebuie să le căutați:

 • De ce lucruri am nevoie înainte de a adopta o pisică?

  Faceți loc în bugetul dvs. pentru câteva obiecte necesare, cum ar fi:

  • Zgardă
  • Medalion de identificare
  • Boluri pentru apă și hrană
  • Nisip, lopățică și litieră
  • Cutie de transport
  • Pătuț
  • Perie
  • Aparate de tăiat gheruțele
  • Jucării
  • Facturi de la cabinetul veterinar

  Vor fi, de asemenea, lucruri mai mici pe care va trebui să le cumpărați în mod regulat. De exemplu:

  • Șampon
  • Produse de combatere a puricilor și căpușelor
  • Hrană pentru pisici
  • Medicamente pentru viermi de inimă
 • Cum ar trebui să-mi pregătesc casa pentru noul meu prieten?

  Înainte de sosirea pisicii acasă, trebuie să vă asigurați că toți cei cu care locuiți înțeleg cum o vor primi pe noua lor prietenă, precum și care sunt noile lor responsabilități.

  Nu uitați că pisoii au MULTĂ energie și este posibil să zgârie mobila, să sară pe lucruri și să își facă nevoile în afara litierei.

  Pe de altă parte, pisicile senioare au adesea mai puțină energie în comparație cu cele mai tinere, așa că stabiliți așteptările față de copii și alți membri ai familiei pentru a nu vă copleși noul prieten.

 • După primul an, cât de des trebuie să meargă pisica mea la medicul veterinar?

  O pisică sănătoasă are nevoie de cel puțin un control veterinar amănunțit pe an. Pisicile pot ascunde simptome ale rănilor și bolilor, așa că depinde de dumneavoastră să stabiliți care este comportamentul „normal” al pisicii dumneavoastră și să fiți atenți la orice lucru care pare neobișnuit.

  Descărcați lista de verificare pentru controale veterinare

 • Cu ce hrană ar trebui să hrănesc noua mea pisică?

  În funcție de stadiul de viață al pisicii, veți dori să adaptați corespunzător hrana pisicii dumneavoastră.

  Pisoi (sub vârsta de 1 an)

  Special formulată pentru stilul de viață zburdalnic, hrana pentru pisoi este făcută pentru a oferi unei pisici tinere o energie fără limite și pentru a susține dezvoltarea sa sănătoasă.

  Cumpărați hrană pentru pisoi

  Pisici adulte (1-7 ani)

  Hrana pentru pisici adulte are nevoie de un echilibru corect de nutrienți - nici prea mult, nici prea puțin - pentru a susține nevoile nutriționale zilnice ale pisicii.

  Cumpărați hrană pentru pisici adulte

  Pisici mai în vârstă (vârsta 7+)

  Pe măsură ce pisica dumneavoastră îmbătrânește, va avea nevoie de un sprijin special pentru a reduce riscul de probleme renale, probleme de mobilitate și alte afecțiuni asociate cu vârsta.

  Cumpărați hrană pentru pisici senioare

 • Pot să-mi hrănesc pisica cu mâncare pentru oameni?

  Contrar credinței populare, hrănirea regulată a pisicii cu hrană umană poate duce la obezitate, probleme dentare, tulburări gastrointestinale și obiceiuri alimentare nesănătoase. De asemenea, este important să știți ce tipuri de alimente sunt toxice pentru pisici înainte de a le oferi ceva de la cină.

  Mai degrabă decât să oferiți, ca recompensă, o hrană pentru oameni, întrebați medicul veterinar despre alternative mai sănătoase, concepute pentru pisici.

  Aflați ce pot și ce nu pot mânca pisicile 

 • Cât va costa îngrijirea pisicii mele?

  Indiferent de vârsta pisicii dumneavoastră, există cu siguranță un cost pentru a-i oferi o viață fericită și sănătoasă. În general, costurile anuale pentru îngrijirea pisicilor se situează în medie în jurul a 809 dolari pe an, spune Pet Coach, iar asta nu include deplasările neașteptate la veterinar sau momentele de slăbiciune când vezi o jucărie pe care prietenul tău blănos „trebuie să o aibă”. Asigurați-vă că sunteți pregătit să vă îngrijiți pisica din punct de vedere fizic, emoțional ȘI financiar înainte de a vă lua angajamentul să vă faceți o prietenă pentru totdeauna.

  Economisiți la achiziționarea de hrană pentru pisici

 • De ce pisica mea zgârie tot?

  Ghearele unei pisici reprezintă o parte importantă din viața lor și din modul în care interacționează cu lumea lor. Nu este de mirare că acestea găsesc în zgârierea mobilierului și a altor obiecte o modalitate de a se elibera de stres sau de a-și manifesta anxietatea. Un alt scenariu posibil ar fi ca pisica să fie pur și simplu plictisită! Cumpărați un stâlp de zgâriat și nu uitați să aveți răbdare.

  De ce zgârie pisicile

 • De ce pisica mea continuă să aibă accidente sau să vomite?

  Oamenii au tendința de a crede că o pisică este răutăcioasă sau își marchează intenționat teritoriul în afara litierei, dar există motive mai puțin răutăcioase în spatele acestor tipuri de comportamente. Urinatul pe obiectele din casă este adesea un semn de anxietate sau chiar o afecțiune medicală care vă afectează pisica.

  De asemenea, pisicile pot manifesta anxietate sub forma unor probleme digestive, așa că, deși este ușor să plasați vina pe mâncarea cu care vă hrăniți pisica, una dintre cele mai neinspirate decizii pe care o puteți lua pentru a încerca să ameliorați problema este să le schimbați imediat mâncarea.

  Ceea ce este important de reținut este să nu ne pierdem speranța. Pe măsură ce pisica dvs. începe să se simtă mai confortabil acasă, iar medicul veterinar a eliminat orice potențiale probleme de sănătate, pisica dvs. se va întoarce probabil să își facă din nou nevoile la litieră.

  De ce pisicile își fac nevoile în afara litierei

 • Unde pot găsi produsele Hill's pentru pisici?

hrană de pisici

Găsirea hranei potrivite pentru noua dvs. pisică

Este util să știți de ce are nevoie pisica dvs. și de ce nu are nevoie. Consultați știința din spatele nutriției pentru pisici aici.

Aflați mai multe

Articole despre îngrijirea pisicilor

Păstrați-vă cea mai bună prietenă fericită și sănătoasă pentru anii următori cu aceste instrumente, resurse și articole utile.