Joaca cu pisica: Cum să vă păstrați pisica implicată

Publicat de către Kara Murphy
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

O pisică plictisită nu este o pisică fericită. Dacă vă asigurați că prietena dvs. blănoasă este stimulată mental și implicată prin intermediul jocurilor pentru pisici, aceasta va fi mai fericită și, probabil, vă va aduce și dvs. mai multă liniște, mai ales dacă pisica dvs. manifestă comportamente distructive, cum ar fi ruperea perdelelor sau dezgroparea plantelor din ghiveci. De asemenea, pisica dvs. ar putea da semne de plictiseală acționând agresiv sau dând semne de depresie. Dacă sunteți îngrijorat de comportamentul pisicii dumneavoastră, primul pas ar trebui să fie o vizită la veterinar pentru a vă asigura că nu există o afecțiune care să cauzeze probleme. Dar, dacă medicul veterinar nu găsește nimic în neregulă, s-ar putea să aveți de-a face cu o pisică plictisită. Iată câteva idei simple care vă vor ajuta să exersați mintea pisicii dvs., fie că sunteți acasă sau nu:

1. Faceți din ora mesei o provocare

În loc să umpleți pur și simplu bolul pisicii, cumpărați un "hrănitor de tip puzzle" prin care pisica trebuie să-și dea seama cum să scoată mâncarea dintr-un labirint sau dintr-o serie de obstacole pentru a o mânca. Puteți cumpăra orice fel de hrănitoare puzzle sau le puteți confecționa singuri, tăind pur și simplu găuri suficient de mari pentru a lăsa să treacă crochetele într-o sticlă de plastic goală (și curată), un tub de carton sau un alt tip de recipient. Un alt joc ușor de realizat și care stimulează creierul pisicii este să ascundeți mâncare prin casă. O vânătoare de hrană este ușor de pus la cale și este o modalitate excelentă de a vă ține pisica ocupată cât timp sunteți plecați, încurajând în același timp activitatea fizică. Încercați să ascundeți cantități mici de mâncare în toată casa, folosind cupele tăiate ale unui cofraj de ouă.

Pisică tabby în poziție ghemuită pe cale de a se juca cu o jucărie din pene.

2. Încurajați-i instinctul natural de vânătoare

Jucăriile-șoricei motorizate, un fascicul de lumină sau chiar o simplă sfoară pe care o trageți pe podea vă pot ajuta să vă mențineți pisica stimulată și angajată mental, încurajând instinctul natural de vânătoare al pisicii. Bonus: bufoneriile lor în timp ce se pregătesc să apuce cu ghearele vă vor face cu siguranță să râdeți și vor distra întreaga familie! Puteți să le creșteți și mai mult interesul, oferindu-le cutii în care să se ascundă în timp ce așteaptă ca "prada" să se apropie. Pe lângă stimularea mentală, acest tip de joc pentru pisici este o modalitate bună pentru toată familia de a petrece timp și de a crea legături cu pisica dvs., precum și de a o încuraja să facă mișcare.

3. Lăsați-o să se cațere

Copacii pentru pisici și apartamentele pentru pisici sunt uimitoare pentru stimularea mentală și fizică a pisicilor. În ADN-ul lor este codificată, de la strămoși, dorința de a se afla la înălțime, unde sunt mai puțin predispuse la atacurile prădătorilor. Este, de asemenea, un mod mai ușor pentru ele să își urmărească prada. Copacii pentru pisici și apartamentele pentru pisici îi permit pisicii dvs. să se cațere și să zgârie așa cum făceau strămoșii ei. Acestea pot fi găsite în diverse forme și mărimi, așa că există o mulțime de oportunități de a găsi una care să le placă, dar care să nu se potrivească cu decorul casei în care locuiți. De asemenea, vă veți bucura să vă vedeți pisica cățărându-se și jucându-se de-a v-ați ascunselea cu noua lor jucărie. De asemenea, poate reduce comportamentele distructive, deoarece va înțelege că poate să zgârie și să se cațere în copac, dar nu și pe mobila dumneavoastră.

4. Oferiți-i un loc de privit

Pisicile adoră să vadă ce se întâmplă. Dacă aveți o fereastră cu vedere la un hrănitor de păsări sau la o altă scenă la fel de atrăgătoare, faceți un loc confortabil pentru ca pisica dvs. să sară sus și să privească. Este uimitor cât de mult poate o pisică să se distreze urmărind păsările de-a lungul ferestrei, menținându-și mintea antrenată. Dacă nu aveți o priveliște deosebit de atrăgătoare, puteți seta un televizor pe o scenă din natură cu păsări sau veverițe. Astfel, pisicile se pot distra ore întregi, dar asigurați-vă că televizorul este ferit de zgârieturi, pentru că ar putea încerca să-l lovească cu laba.

Există, de asemenea, o serie de aplicații pentru pisici. Dacă aveți o tabletă (trebuie să vă asigurați că este protejată împotriva pisicilor), puteți descărca unul dintre aceste jocuri. Acestea sunt concepute pentru a ajuta la stimularea pisicilor, deoarece acestea pot lovi cu laba diferite obiecte de pe ecran și le pot urmări cum alunecă pe ecran ca și cum s-ar juca cu o jucărie din casă.

5. Adoptați un prieten

O a doua pisică ar putea fi exact ceea ce a recomandat doctorul pentru pisicuța dvs. plictisită, afirmă Companion Animal Psychology (Psihologia animalelor de companie). Două pisici își pot ține companie una alteia atunci când sunteți plecați, se pot juca împreună și chiar se pot îngriji reciproc. Dar înainte de a vă grăbi să adoptați o pisică, luați în considerare costurile suplimentare și îngrijirea asociate cu o a doua pisică. Nu ar trebui să adoptați decât dacă sunteți siguri că sunteți pregătiți pentru această responsabilitate. De asemenea, prezentați-i pisicii dvs. treptat un nou animal de companie deoarece experiența poate fi copleșitoare pentru ambele pisici. O modalitate excelentă de a vă asigura că pisica (și dvs.) vă potriviți cu o a doua pisică, este să găzduiți o pisică înainte de a o adopta.

La fel ca și oamenii, pisicile se pot plictisi dacă stau toată ziua în casă. Încercând aceste sfaturi simple, vă puteți ajuta pisica să învingă tristețea plictiselii, rămânând stimulată, implicată, activă și un membru vesel al gospodăriei dumneavoastră pentru mulți ani de acum încolo!

Biografie colaborator

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy este un scriitor independent din Erie, Pennsylvania. Ea are o pisică pe nume Olive, a cărei jucărie preferată este o cutie de carton.

 

Articole asociate

Produse asociate

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu pui

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
  Buy Now »
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH cu PUI

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> este concepută pentru a susține sănătatea tractului urinar al pisicii tale pentru o viață mai lungă și mai fericită. </p><p>Conține formula unică pentru managementul greutății care ajută pisicile sterilizate să se mențină sănătoase și în formă. </p>
  Buy Now »