Exercitii fizice si jocuri pentru pisici

Căutați modalități de a vă menține pisica activă? Citiți aceste articole.

0 Rezultate ordonate după

Relevanță

Mențineți sănătatea pisicii prin joacă

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru pisica dvs. este să vă jucați cu ea. Acest lucru ajută la menținerea sănătății pisicii, la consolidarea legăturii pe care o aveți și ar putea îmbunătăți puțin chiar și sănătatea dvs. Din fericire, pisicilor le place să se joace, așa că motivarea lor nu ar trebui să fie un lucru atât de dificil ca trezitul la cinci dimineața pentru a merge la sala de sport. Este nevoie doar de jucăriile potrivite, sunete de stimulare și jocuri! Pe scurt, joaca la pisici se bazează aproape în întregime pe stimularea instinctelor ei de vânătoare și urmărire.

Transformați timpul de exersare în timp de joacă

În aer liber, pisicile fac multe exeriții, jucându-se și vânând. În casă, însă, pisicile sunt un pic mai predispuse să devină leneșe. Din fericire pentru dvs., antrenarea unei pisici nu este dificilă, e chiar foarte distractivă! În plus, ajută la consolidarea relației cu dvs. în timp ce îi menține sănătatea mentală și fizică.

Jocuri și jucării

Pisicile sunt înnebunite după jocuri, iar singurul lucru pe care îl cer de la dvs. este puțină creativitate. Mai întâi, încercați să ascundeți recompense în jurul casei pentru o „vânătoare de comori“. Pentru că este un vânător din naștere, pisicii îi va plăcea să caute surprizele. Mai puteți juca și de-a v-ați ascunselea. Intrați în diferite camere din casă și strigați-o pe nume, însă întotdeauna recompensați-o după ce vă găsește. Jucăriile pentru pisici sunt un alt mod de a vă încuraja pisica să facă mișcare. Încercați jucăriile de tip baghetă cu puf în vârf, mașinuțe cu telecomandă și clopoței. Sau pur și simplu,legați o sfoară de o jucărie a ei și trageți de sfoară ca și cum s-ar mișca. Se va năpusti instantaneu. De reținut este faptul că nu trebuie să-i permiteți pisicii să vă folosească degetele și mâinile pe post de „pradă“. Dacă îi veți permite înseamnă că o veți învăța că are voie să vâneze oameni. Este bine să stopați acest tip de comportament înainte de a deveni o a doua natură a pisicii dvs., ca să nu mai spunem că este greu să fie dezvățată.