Mâncăruri de sărbători care trebuie să fie evitate de câini

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Sezonul sărbătorilor este un moment de comuniune şi bunăvoinţă, motiv pentru care câinele dumneavoastră. poate fi răsfăţat cu gustări suplimentare în această perioadă a anului. Nu e nimic în neregulă să petreceţi sărbătorile cu prietenul dumneavoastră preferat, dar este important să ştiţi cu ce să nu hrăniţi câinii în perioada sărbătorilor. Există multe alimente care pot îmbolnăvi câinii şi nu doriţi să le fie rău în perioada sărbătorilor (sau oricând)!

Iată care sunt aspectele de bază pentru alimentele pe care nu trebuie să le oferiţi câinelui. Totuşi, asta nu înseamnă sfârşitul bucuriei vacanţei! Citiţi mai multe despre câteva reţete de mâncare pentru câini pe care le puteţi pregăti special pentru prietenul dvs.

Cu ce să nu hrăniți câinele în perioada sărbătorilor

Sezonul de sărbători începe la sfârşitul toamnei şi se întinde pe o mare parte a iernii, aşa că este greu de analizat fiecare reţetă pentru a vă asigura că este sigură pentru câinele dumneavoastră (şi recomandată pentru câine). ASPCA are o listă de alimente pentru oameni care nu trebuie să fie oferite câinelui. Iată câteva care se regăsesc adesea pe mesele de sărbători.

Evitaţi alimentele din această listăChihuahua licking lips and looking at food on plate at dinner table

 • Oase
 • Ceapă
 • Usturoi
 • Struguri
 • Alcool
 • Ciocolată
 • Cafea
 • Nuci
 • Aluat dospit
 • Carne grasă (sau resturi de carne)
 • Mâncare gătita cu nucşoară
 • Alimente cu xilitol ca ingredient

Deoarece aceste alimente sunt des folosite în perioada sărbătorilor, este o idee bună să fiţi atent la câinele dumneavoastră. Câinii au o modalitate de a ajunge pe mese pentru a înfuleca atunci când nu sunteţi atent. De asemenea, au un mod aparte de a-i încânta pe musafiri sau pe membrii familiei pentru a primi câte o gustare, aşa că asiguraţi-vă că toţi participanţii la întâlnire sunt conştienţi că nu ar trebui să hrănească câinele fără permisiunea dumneavoastră. Un alt lucru la care trebuie să fiţi atent este încărcarea maşinii de spălat vase. Deoarece majoritatea maşinilor sunt aproape de înălţimea câinelui, el are un acces uşor pentru a linge farfuriile, bolurile şi lingurile. Deci, asiguraţi-vă că staţi cu ochii pe el, pentru a nu face acest lucru. Acest lucru nu doar că va preveni înghiţirea unor mâncăruri dăunătoare, dar va preveni şi tăierea limbii cu ceva ascuţit, precum un cuţit de friptură.

Câinii sunt creaturi curioase şi cred că mâncarea pe care o văd ar trebui să fie bună şi pentru ei. Însă cunoaşterea potenţialelor alimente dăunătoare nu numai că îl va păstra în siguranţă, dar va ajuta şi la evitarea kilogramelor suplimentare cu care mulţi dintre oameni se confruntă.

Dar dacă vă face plăcere să oferiţi cadouri, vă va plăcea să oferiţi gustări delicioase şi câinelui. Primiți puncte bonus pentru folosirea unor forme de prăjituri, atunci când pregătiţi oricare dintre aceste reţete pentru gustările câinilor. Dar ceea ce dulăul îşi doreşte cel mai mult în acest sezon de sărbători este dragostea şi atenţia din partea dvs. Aşa că, în tot haosul sărbătorilor, asiguraţi-vă că îi acordaţi atenţie... bine, bine, poate şi câteva gustări în plus. Shhhh, nu vom spune nimănui.

Biografie autor

Erin Ollila

Erin Ollila

Erin Ollila este pasionată de animale de companie şi crede în puterea cuvintelor şi a modului în care un mesaj poate informa şi poate transforma publicul ţintă. Textele ei poate fi găsite pe internet şi în cărţi. Accesaţi-o pe Twitter @ReinventingErin sau aflaţi mai multe despre ea la http://erinollila.com.

Related Articles

Related products