Nutritia si hranirea cainelui

Căutați cea mai bună nutriție canină? Începeți prin citirea unora dintre aceste articole.

0 Rezultate ordonate după

Relevanță

Hrană sănătoasă. Câine sănătos.

Căutați cea mai bună hrană pentru cățeluș? Nu este ușor să alegeți hrana potrivită dintre miile de mărci de hrană și specialități canine care se găsesc pe rafturile magazinelor. Însă nu vă faceți griji. Preocuparea dvs. înseamnă doar că sunteți un proprietar minunat de animal de companie. De ce? Deoarece oferiți animalului dvs. de companie o hrană de calitate superioară și bine echilibrată, acesta este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru cățelul dvs. Citiți mai departe pentru a afla cum să selectați corespunzător o hrană perfectă pentru bunăstarea lui.

 

 

Cea mai bună nutriție pentru câine

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru cîinele dvs. este să-i oferiți o nutriție echilibrată corespunzător de care are nevoie. Ar trebui să conțină un echilibru de proteine (animale), grăsimi de calitate și microelemente nutritive precum acizi grași omega-3. De asemenea, câinele mai are nevoie de peste 50 de elemente nutritive cheie, printre care vitamina C, calciu și fosfor. Rețineți că, dacă hrana acestuia nu conține toate substanțele nutritive esențiale necesare, atunci el ar putea avea probleme de sănătate.

Schimbarea hranei în funcție de etapa de viață

Nu există o hrană potrivită pentru toți câinii, deoarece fiecare dintre prietenii noștri cu blană au nevoi nutriționale diferite, în funcție de etapa lor de viață. Există hrană pentru câini activi, hrană pentru câini de talie mare și multe tipuri de hrană echilibrate special pentru probleme de sănătate, precum artrita, alergii ale pielii, îngrijirea dentară și sănătatea articulațiilor. Iar dacă aveți un câine în vârstă, există hrană pentru câini vârstnici care, de obicei, conține mai puține minerale pentru a susține mai bine sănătatea rinichilor.

 

ALIMENTE DE EVITAT

Câinii au cerințe nutriționale diferite de cele umane, astfel că nu este o idee bună să vă hrăniți câinele cu hrană umană. Aceasta este adesea bogată în calorii și nu este echilibrată astfel încât să conțină tot ceea ce au nevoie. Există și alimente care le pot face rău, deranjându-le stomacul. Este important să știți ce alimente ar putea fi toxice pentru ei. Există multe alte alimente toxice și produse din gospodărie la care trebuie să fiți atent, dar există și câteva alimente comune care provoacă probleme; de exemplu, dacă câinele dvs. a găsit prăjitura cu ciocolată pe care tocmai ați scos-o din cuptor ar fi bine să sunați un medic veterinar, deoarece ciocolata este toxică pentru câini. La fel și în situațiile în care acesta mănâncă struguri, ceapă și usturoi.