Cum tratați înțepătura de albină sau viespe la câine

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Hornet

Câinii sunt curioși. Adoră să alerge și să urmărească lucruri, inclusiv insecte, care în unele cazuri se protejează de câine înțepând câinele.

Înțepăturile multiple sunt periculoase. De cele mai multe ori, o înțepătură de insectă este dureroasă și iritantă pentru câinele dvs. Este periculos să fie înțepat de mai multe ori sau în interiorul gurii sau al gâtului și necesită o vizită la medicul veterinar.

Înțepăturile de albină sau viespe sunt otrăvitoare, și sunt de asemenea și cele mai frecvente. Nu rana cauzează durerea, ci cantitatea mică de otravă.

  • Un ac de la albină va rămâne în piele, omorând albina atunci când acul se detașează de corp
  • Înțepăturile de viespe sunt mai dureroase, iar dacă sunt provocate aceste insecte pot înțepa de mai multe ori.

În general, câinii sunt înțepați în zona feței, deoarece se apropie prea tare de insecte. O înțepătură pe nasul sensibil al câinelui dvs. este foarte dureroasă. Unii câini pot fi înțepați în limbă, în interiorul gurii sau în gât dacă încearcă să muște sau să prindă o insectă. Aceste înțepături pot fi periculoase. Umflatura poate bloca calea de acces a aerului.

Fiți atent la reacțiile alergice. O reacție severă poate fi cauzată de un număr mare de înțepături sau de o reacție alergică. Semnele unei reacții includ:

  • Slăbiciune generală

  • Dificultăți la respirație

  • Umflatura foarte extinsă

Dacă câinele dvs. are o reacție severă, trebuie dus la medicul veterinar imediat.

O simplă înțepătură poate fi trecută cu vederea. Ar trebui să îl deranjeze doar temporar. Dacă acul este încă acolo încercați să îl îndepărtați. Evitați să folosiți penseta dacă nu este neapărat necesar, deoarece astfel se va scurge și mai mult venin din ac.

Administrați un tratament pentru durere. Aplicând un amestec de apă și bicarbonat de sodiu în zona afectată veți ajuta la reducerea durerii. Puteți, de asemenea, să înveliți gheață într-un prosop și să o aplicați pe rană pentru a reduce umflătura și durerea.

Mențineți câinele sub observație. După un astfel de incident trebuie să mențineți câinele sub observație ca să vă asigurați că nu apare o reacție alergică. Dacă trec câteva zile și umflătura nu dispare, sunați medicul veterinar.

Citiți mai multe sfaturi Hill’s despre îngrijirea câinilor și descoperiți cum hrana Hill’s Science Plan potrivită poate îndeplini nevoile specifice ale câinelui dvs.

Related Articles

Related Products