beneficii mari
pentru câinii de talie mică

ȘTIINȚA A FĂCUT ASTA.

Ce este considerat câine de talie mică?

De la Dachshund la Yorkshire Terrier, rasele de talie mică oferă o abundență de personalitate și companie. Rasele de talie mică sunt în general definite ca rase de câini care cântăresc 9,5 kilograme sau mai puțin și se pot găsi în aproape fiecare grup. Clasificați în mod renumit drept câini „jucărie”, „miniatură” sau „însoțitori”, aceștia au nevoi speciale în funcție de biologia, rasa și dispoziția lor.

Câine îmbrăcat într-un pulover

Rasele de câini de talie mică au propriile nevoi nutriționale

Câinii de talie mică au propria lor biologie în comparație cu câinii de talie mare, iar mâncarea potrivită poate ajuta la promovarea echilibrului micului dvs. prieten cu blană. Printre nevoile nutriționale de luat în considerare se numără:

Pictogramă stomac câine

Aportul caloric

Rasele de talie mică, al căror metabolism este mai rapid decât cel al câinilor de talie mare, necesită aproximativ 88 de calorii per kilogram pe zi, în timp ce câinii de talie mai mare au nevoie de puțin peste jumătate din această cantitate. [1] Întrebați medicul veterinar care este greutatea ideală a câinelui dvs.

Pictogramă oxidativă câine

Stresul oxidativ

Datorită duratei lor de viață mai lungi, câinii de talie mică beneficiază și de alimente care conțin niveluri ridicate de antioxidanți, care pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi în timpul vieții lor lungi.

 

Un câine mic stând în fața bolurilor de mâncare goale

Combinați hrana umedă cu cea uscată

Amestecul de hrană umedă cu hrană uscată este o modalitate excelentă de a adăuga textură și aromă la masa animalului dumneavoastră de companie.

Opțiunea de amestecare Hrană uscată Hrană umedă
Un pic crocant 95% 5%
Moale și crocant 90% 10%
Un topping delicios 80% 20%

Hrana pentru câinii de talie mică Hill’s este concepută pentru sănătate pe tot parcursul vieții

La Hill’s, luăm în considerare mai mult decât dimensiunea crochetelor, pentru a ne asigura că nevoile nutriționale ale câinilor de talie mică sunt satisfăcute cu fiecare rețetă dedicată. Formulăm hrana uscată și hrana umedă pentru câinii de talie mică ținând cont de cerințele lor unice de calorii și nevoile specifice vârstei. Hrana noastră umedă are o textură moale și un gust apetisant pe care animalele îl vor adora, oferind în același timp câinilor de talie mică energia de care au nevoie.

 

 

ȘTIAȚI CĂ...? Un câine sănătos de talie mică poate trăi până la vârsta de 20 de ani. Este important să rețineți că durata de viață a câinelui dvs. poate varia foarte mult în funcție de mai mulți factori.

Femeie sărutându-și câinele de talie mică

Îngrijirea unui câine de talie mică

Rasele de câini de talie mică și mini întruchipează toate trăsăturile diverselor rase de talie mai mare într-un corp mai mic, împreună cu unele trăsături de personalitate și caracteristici unice..

Mulți câini de talie mică pot fi stresați cu ușurință

Lumea cea mare poate fi copleșitoare pentru un câine mic, dar îl puteți ajuta prin reducerea factorilor de stres obișnuiți și oferirea unei companii umane familiare.

Printre cele mai frecvente cauze putem aminti:

 • Separarea:   Câinilor le place să aibă un spațiu personal confortabil în care să se retragă
 • Zgomotele puternice:  CLuați în considerare redarea de muzică în surdină pentru a masca sunetele
 • Schimbările în rutină:  Creați o rutină zilnică previzibilă, cu hrănire regulată, plimbare și timp de joacă
 • Invadarea spațiului:  Copiii, în special, ar putea avea nevoie de îndrumări privind tratarea animalelor de companie și lăsarea acestora să se relaxeze

ȘTIAȚI CĂ...? La fel ca în cazul câinilor de talie mare, un câine de talie mică ar trebui să aibă propriul spațiu, cum ar fi un pătuț, un coș sau un covoraș unde să se simtă calm și în siguranță.

Multe rase de câini de talie mică au nevoie de îngrijire specială

Câinii de talie mică cu păr lung — indiferent dacă sunt pudeli pufoși sau York cu păr mătăsos — ar trebui să fie periați zilnic pentru a-și păstra blana în stare bună și pentru a preveni încurcarea și nodurile, care pot fi dureroase la îndepărtat.

Obiceiurile bune de îngrijire sunt importante pentru câinii de talie mică:

 • Asigurați-vă că folosiți apă călduță care este confortabilă pentru animalul dvs. de companie
 • Folosiți un șampon specializat pentru câini
 • Folosiți o perie pentru descurcat, concepută pentru câini cu păr lung
 • Periați ușor în direcția în care crește părul
 • Clătiți bine pentru a preveni problemele pielii
 • Uscați-vă câinele, folosind un prosop cald

Câinii de talie mică au nevoie de timp de joacă

Folosirea jucăriilor când petreceți timp cu câinele poate întări legătura cu acesta și îi poate oferi exerciții fizice și mentale.

 • Oferiți-i câinelui o jucărie de dimensiunea potrivită: Jucăriile prea mari sunt greu de ținut – jucăriile prea mici pot fi pericole de sufocare
 • Aveți grijă la colegii de joacă mai mari: Câinii de talie mare — în special puii — pot confunda câinii de talie mică cu jucăriile
 • Fiți cu ochii pe copii: Asigurați-vă că aceștia știu să se joace cu delicatețe cu un câine mic
 • Nu este nevoie să-i cocoloșiți: Câinele dvs. de talie mică este totuși un câine, așa că oferiți-i o mulțime de oportunități să alerge liber
CLĂDIREA PNC CENTER

Dedicat traiului câinelui dvs. de talie mică

Pentru a înțelege mai bine nevoile nutriționale, sociale, emoționale și comportamentale ale câinilor de talie mică, Hill’s a creat un centru dedicat Small Paws. Făcând parte din Centrul nostru global de nutriție pentru animale de companie sau PNC, această unitate nouă folosește tehnologie de ultimă generație pentru a crea nutriție special formulată, dezvoltată pentru nevoile unice ale câinilor de talie mică.

Small Paws Center găzduiește 80 de câini de talie mică sub 5,4 kg — fiecare beneficiind de îngrijiri veterinare excepționale și de o varietate de activități de interior și exterior pe tot parcursul zilei, inclusiv un Bark Park în aer liber.

1Coates, Jennifer. “Nutritional Differences for Small, Toy, and Large Breed Dogs.” Petmd.Com, PetMD, 3 Feb. 2012, Petmd.Com, PetMD, 3 Feb. 2012, www.petmd.com/blogs/nutritionnuggets/jcoates/2012/feb/nutrition_differences_for_small_toy_large_breeds-12459. Accesat la 26 oct. 2020.