CÂINI DE TALIE MICĂ
DIFERENȚE MARI

De la Dachshund la Yorkshire Terrier, rasele de talie mică oferă o abundență de personalitate și companie. Există multe tipuri de câini de talie mică, dar toți au nevoi unice.

Ce este considerat câine de talie mică?

Rasele de talie mică sunt în general definite ca rase de câini care cântăresc 9,5 kilograme sau mai puțin și se pot găsi în aproape fiecare grup. Clasificați în mod renumit drept câini „jucărie”, „miniatură” sau „însoțitori”, aceștia au nevoi speciale în funcție de biologia, rasa și dispoziția lor.

Aflați mai multe

fotografie de câine mic în poala proprietarului

Îngrijirea unui câine de talie mică

Rasele de câini de talie mică și mini întruchipează toate trăsăturile diverselor rase de talie mai mare într-un corp mai mic, împreună cu unele trăsături de personalitate și caracteristici unice.

Despre îngrijirea de rutină

 • Mulți câini de talie mică pot fi stresați cu ușurință

  Lumea cea mare poate fi copleșitoare pentru un câine mic, dar îl puteți ajuta prin reducerea factorilor de stres obișnuiți și oferirea unei companii umane familiare.

  Printre factorii de stres obișnuiți se numără:

  • Separarea: Câinilor le place să aibă un spațiu personal confortabil în care să se retragă
  • Zgomotele puternice: Luați în considerare redarea de muzică în surdină pentru a masca sunetele
  • Schimbările în rutină: Creați o rutină zilnică previzibilă, cu hrănire regulată, plimbare și timp de joacă
  • Invadarea spațiului: Copiii, în special, ar putea avea nevoie de îndrumări privind tratarea animalelor de companie și lăsarea acestora să se relaxeze

  ȘTIAȚI CĂ...? Un câine de talie mică ar trebui să aibă propriul spațiu, un coș sau un pătuț, unde să se poată simți calm și în siguranță.

 • Multe rase de câini de talie mică au nevoie de îngrijire specială

  Câinii de talie mică cu păr lung — indiferent dacă sunt pudeli pufoși sau York cu păr mătăsos — ar trebui să fie periați zilnic pentru a-și păstra blana în stare bună și pentru a preveni încurcarea și nodurile, care pot fi dureroase la îndepărtat.

  Obiceiurile bune de îngrijire sunt importante pentru câinii de talie mică:

  • Asigurați-vă că folosiți apă călduță care este confortabilă pentru animalul dvs. de companie
  • Folosiți un șampon specializat pentru câini
  • Folosiți o perie pentru descurcat, concepută pentru câini cu păr lung
  • Periați ușor în direcția în care crește părul
  • Clătiți bine pentru a preveni problemele pielii
  • Uscați-vă câinele, folosind un prosop cald
 • Câinii de talie mică au nevoie de timp de joacă

  Folosirea jucăriilor când petreceți timp cu câinele poate întări legătura cu acesta și îi poate oferi exerciții fizice și mentale.

  • Oferiți-i câinelui o jucărie de dimensiunea potrivită: Jucăriile prea mari sunt greu de ținut – jucăriile prea mici pot fi pericole de sufocare
  • Aveți grijă la colegii de joacă mai mari: Câinii de talie mare — în special puii — pot confunda câinii de talie mică cu jucăriile
  • Fiți cu ochii pe copii: Asigurați-vă că aceștia știu să se joace cu delicatețe cu un câine mic
  • Nu este nevoie să-i cocoloșiți: Câinele dvs. de talie mică este totuși un câine, așa că oferiți-i o mulțime de oportunități să alerge liber
fotografie a unui părinte care hrănește pudelul de jucărie

Rasele de câini de talie mică au propriile nevoi nutriționale

Câinii de talie mică au propria lor biologie în comparație cu câinii de talie mare, iar mâncarea potrivită poate ajuta la promovarea echilibrului micului dvs. prieten cu blană. Printre nevoile nutriționale de luat în considerare se numără:

Aportul caloric

Rasele de talie mică, al căror metabolism este mai rapid decât cel al câinilor de talie mare, necesită aproximativ 88 de calorii per kilogram pe zi, în timp ce câinii de talie mai mare au nevoie de puțin peste jumătate din această cantitate. [1] Întrebați medicul veterinar care este greutatea ideală a câinelui dvs.

Stresul oxidativ

Datorită duratei de viață mai lungi, pentru câinii de talie mică sunt benefice tipurile de hrană cu niveluri ridicate de antioxidanți, care pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi.

Ingrediente bazate pe știință

Ingrediente precum acizii grași Omega-6 ajută la susținerea pielii sănătoase și a blănii strălucitoare.

Hrana pentru câinii de talie mică Hill’s este concepută pentru sănătate pe tot parcursul vieții

La Hill’s, luăm în considerare mai mult decât dimensiunea crochetelor, pentru a ne asigura că nevoile nutriționale ale câinilor de talie mică sunt satisfăcute cu fiecare rețetă dedicată. Formulăm hrana uscată și hrana umedă pentru câinii de talie mică ținând cont de necesarul caloric unic și nevoile specifice vârstei.

ȘTIAȚI CĂ...? Un câine sănătos de talie mică poate trăi până la vârsta de 20 de ani. Este important să rețineți că durata de viață a câinelui dvs. poate varia foarte mult în funcție de mai mulți factori.

Redarea 3D a facilității labe mici

Dedicat traiului câinelui dvs. de talie mică

Pentru a înțelege mai bine nevoile nutriționale, sociale, emoționale și comportamentale ale câinilor de talie mică, Hill’s a creat un centru dedicat Small Paws. Făcând parte din Centrul nostru global de nutriție pentru animale de companie (sau PNC), această unitate nouă folosește tehnologie de ultimă generație pentru a crea nutriție special formulată, dezvoltată pentru nevoile unice ale câinilor de talie mică.

Small Paws Center găzduiește 80 de câini de talie mică sub 5,4 kg — fiecare beneficiind de îngrijiri veterinare excepționale și de o varietate de activități de interior și exterior pe tot parcursul zilei, inclusiv un Bark Park în aer liber.

 imaginea băiatului care mângâie câinele în iarbă

Un pas înainte pentru generațiile viitoare

Fiind în industria hranei pentru animale de companie din 1939, înțelegem valoarea planificării sustenabilității pe termen lung.

imaginea lucrătorului din centrul de nutriție pentru animale de companie care mângâie pisica

Angajament pentru bine

Procesul nostru de fabricație este conceput pentru a respecta standarde etice, durabile și responsabile.

 imaginea pisicii în cutia de carton

Produse de încredere

Aflați cum ne asigurăm că hrana animalului dvs. de companie satisface cele mai înalte standarde de nutriție, siguranță și gust.

1 Coates, Jennifer. “Nutritional Differences for Small, Toy, and Large Breed Dogs.” Petmd.Com, PetMD, 3 Feb. 2012, www.petmd.com/blogs/nutritionnuggets/jcoates/2012/feb/nutrition_differences_for_small_toy_large_breeds-12459. Accesat la 26 oct. 2020.