Câinii de talie mică sunt la fel ca orice alți câini - unici!

Hrana potrivită pentru câinii de talie mică este creată cu o selecție optimă de ingrediente și nutrienți pentru a le satisface nevoile.

Câinii de talie mică sunt la fel ca orice alți câini - unici!

Câinii de talie mică și pitică, în general cei care au o greutate mai mică de 10 kg la maturitate, sunt clasificați, după cum bine se știe, drept câini „Jucărie”, „Miniatură” sau „Companioni”. Timp de secole, ei au fost prietenii preferați ai oamenilor de pretutindeni, de la călugării din munții Himalaya care iubeau câinii din rasa Spaniel Tibetan până la capetele încoronate din Europa, care iubeau câinii din rasa Papillon. Alte rase de talie mică, cum ar fi terierii, erau crescuți pentru a trudi neobosiți alături de oamenii lor preferați. Indiferent de scopul lor original, în prezent, acești câini cuceresc cu siguranță inimile tuturor, oriunde merg.

Yorkshire terrier looks over the shoulder of his owner.

Câinii de talie mică au nevoi speciale dictate de biologia lor, de rasă și de dispoziție

  • Lumea mare poate fi copleșitoare pentru un câine mic. Chiar și obiectele de uz zilnic, precum aspiratorul, pot părea imense. Schimbări în rutină - gândiți-vă la călătorii, o vizită la veterinar sau întâlnirea cu oameni noi - separarea de familie sau zgomotele puternice pot provoca stres.
  • Datorită dimensiunii lor, câinii mici trăiesc mai mult. Totuși, acest lucru înseamnă, de asemenea, că sunt expuși mai mult timp la radicalii liberi, care pot afecta celulele și ADN-ul.
  • Câinele poate să pară în regulă, însă greutatea ideală variază în funcție de dimensiune și rasă. Medicul veterinar poate să vă spună care este greutatea ideală a câinelui dvs.

Situații stresante din viața de zi cu zi

Ne putem ajuta animalele de companie prin reducerea factorilor de stres din viețile lor atunci când este posibil și prin cât mai multă companie din partea noastră. Un câine ar trebui să aibă propriul spațiu personal, un coș sau un covoraș, în care să se simtă calmi și în siguranță. Și hrana potrivită, precum Hill's Science Plan Calm & Happy, cu ingrediente speciale pentru calmare, precum proteina din lapte hidrolizat, poate ajuta la obținerea unui echilibru emoțional la câinii de talie mică.

Află mai multe

Anxietatea cauzată
de separare

 

O rutină zilnică de hrănire, plimbare și joacă vă poate ajuta câinele să se simtă mai încrezător.

 

 

Sensibilitatea
la zgomot

 

Luați în considerare muzica de fundal la un volum moderat pentru a ajuta la mascarea zgomotului.

 

 

 

Schimbări ale rutinei
și împrejurimilor

Câinii adoră un spațiu al lor confortabil în care să se retragă. O pătură cunoscută sau o bluză veche pot ajuta la obținerea unui pătuț mai liniștitor în timpul călătoriilor.

Invadarea
spațiului personal

În special în cazul copiilor, poate fi necesară îndrumarea cu privire la ce să facă în situațiile mai delicate pentru animalele de companie - și cum să le lase să se liniștească atunci când s-au săturat.

Black and brown terrier looks up intently.

Aspecte referitoare la îngrijire

Îngrijirea variază în funcție de rasă. Pudelii pufoși și câinii cu păr mătăsos din rasa Yorkshire au o blană care necesită mai multă îngrijire decât rasele cu păr mai scurt, cum ar fi Shiba Inu sau Pinscherul Pitic. Câinii cu păr lung trebuie periați cel puțin o dată pe zi, pentru ca blana lor să se păstreze în stare bună și pentru a preveni apariția nodurilor și a părului încâlcit, care pot fi dureros de îndepărtat. Periați întotdeauna delicat în direcția de creștere a părului și asigurați-vă că acoperiți fiecare parte de pe corpul câinelui. Hrana potrivită poate face o mare diferență - ingredientele precum acizii grași Omega 6 contribuie la menținerea pielii sănătoase și a blănii lucioase.

Obiceiurile bune de îngrijire sunt importante pentru câinii de talie mică:

  • Asigurați-vă că folosiți apă călduță care este confortabilă pentru animalul dvs. de companie.
  • Folosiți un șampon special conceput pentru câini asemenea câinelui dvs., nu folosiți niciodată produse pentru uz uman.
  • Folosiți o perie pentru descurcat, concepută pentru câini cu păr lung.
  • Clătiți bine pentru a preveni problemele pielii.
  • Profitați de momentul în care folosiți prosopul pentru a șterge și liniști câinele.
  • Puteți usca blana câinelui cu uscătorul de păr la cea mai mică temperatură; uscați cu prosopul în cazul în care câinele pare agitat.

Joaca este importantă

Momentele de joacă reprezintă o ocazie importantă pentru ca patrupedul dvs. să aibă parte de puțin exercițiu, stimulare mentală și să se apropie de dvs. Puteți valorifica la maximum jucăriile câinelui dvs. oferindu-i doar câteva și schimbându-le la câteva săptămâni, astfel încât să fie mereu noi și interesante pentru câine.

OFERIȚI-I CÂINELUI O JUCĂRIE DE DIMENSIUNEA POTRIVITĂ

Jucăriile prea mici reprezintă un pericol de sufocare și pot fi înghițite de câine.

 

JUCAȚI-VĂ ÎN SIGURANȚĂ

 

 

Sforile, panglicile sau benzile elastice pot părea interesante pentru câine, însă pot fi niște jucării periculoase.

OBIECTELE DIN CASĂ NU SUNT JUCĂRII

 

Obiectele din casă pot părea distractive pentru câine, însă pot fi toxice sau pot prezenta așchii.

A SOSIT MOMENTUL PENTRU O JUCĂRIE NOUĂ

O regulă bună pentru orice jucărie este să fie înlocuită imediat ce se destramă sau se dezmembrează.

Produse conexe

Îngrijirea cățelului

ARTICOLE ȘI UNELTE

Pet Care Centre