Rase de câini de talie mică: Ce trebuie să știți

Published by
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Câinii mici sunt incontestabil de drăguți. Dar dacă credeți că asta e tot ce au de oferit, mai gândiți-vă o dată! Rasele de câini de talie mică și de jucărie pot fi mici, dar sunt tot câini, cu toate că trăsăturile diverse pe care le puteți găsi la rasele mai mari, toate într-un pachet mic. Asta nu înseamnă că rasele de câini de talie mică nu au propriile lor caracteristici speciale. Dacă vă întrebați dacă un câine de talie mică ar putea fi cel mai potrivit pentru a fi adoptat de dvs., continuați să citiți pentru a afla câteva lucruri importante despre câinii de talie mică.

Diversitatea raselor de câini de talie mică

Un yorkshire terrier drăguț care trage cu ochiul de pe umărul unei femei

Adesea, atunci când se gândesc la câinii de talie mică, oamenii se gândesc automat la cei mai mici câini aparținând grupului de rase de jucărie al Kennel Club din Marea Britanie, cum ar fi Yorkshire Terrier sau Bichon Frise.

Cu toate acestea, câinii de talie mică pot fi găsiți în aproape toate grupele de rase. De exemplu, micuțul teckel este, de fapt, membru al grupului de câini de vânătoare al Kennel Club, în timp ce Rat Terrier și terrierul Jack Russell aparțin grupului de terrieri.

Atunci când alegeți o rasă de câine de talie mică, este important să țineți cont de faptul că majoritatea caracteristicilor definitorii ale grupului din care face parte un câine vor avea mai mult de-a face cu temperamentul și personalitatea acestuia decât cu mărimea sa. În timp ce mulți câini de talie mică, în special rasele de câini de jucărie, sunt potriviți pentru viața la oraș și pentru locuințele urbane, teckelii și anumiți terrieri care au fost crescuți pentru a prinde dăunători și vânat de talie mică s-ar simți ca acasă la o fermă sau la țară, unde își pot folosi instinctele de vânătoare.

Principalul lucru de reținut este că, la fel ca în cazul raselor mai mari, rasele de câini de talie mică diferă în ceea ce privește temperamentul și cerințele fizice. Este important să analizați temeinic orice rasă pe care vă gândiți să o adoptați și să vă asigurați că se potrivește familiei și stilului dumneavoastră de viață.

Ce este grozav la câinii de talie mică

Câinii de talie mică au o mulțime de avantaje. După cum am menționat, în general, au nevoie de mai puțin spațiu pentru a se simți confortabil și fericiți, fiind o alegere bună dacă locuiți într-un apartament sau într-o casă mică. Cu toate acestea, doar pentru că sunt mai mici, nu înseamnă că nu au nevoie de spațiu pentru a-și exersa piciorușele. Aceștia sunt adesea plini de energie, așa că, dacă nu aveți o grădină unde să se joace, este ideal să aveți în apropiere un parc sau un traseu de plimbare potrivit pentru câini. Câinii de talie mică au tendința de a mânca mai puțin, iar îngrijirea lor de bază costă mai puțin decât cea a unei rase mari. Pierd mai puțină blană (în ceea ce privește cantitatea totală de blană) și tind să facă mai puțină mizerie (sau oricum mai redusă) decât câinii mari. De asemenea, sunt mai ușor de controlat în lesă sau în brațe. Gândiți-vă: ați prefera să opriți un pui de 10 kg sau un gigant de 40 kg în timp ce încearcă să fugă după o veveriță? Conform PDSA, de asemenea, câinii de talie mică tind, în general, să trăiască, în medie, mai mult decât omologii lor mai mari.

Provocările de a deține un câine de talie mică

În ciuda beneficiilor, câinii de talie mică vin cu o serie de provocări. Deși tind să fie rezistenți în ceea ce privește sănătatea lor, corpurile lor mici sunt mai delicate și predispuse la răniri, mai ales dacă sunt scăpate din brațe, dacă vă jucați prea dur cu ele sau în cazul în care cad sau sar de pe o mobilă prea înaltă. Din acest motiv, câinii de jucărie în special nu sunt, în general, potriviți pentru familiile cu copii foarte mici, iar copiii mai mari ar trebui supravegheați și învățați cum să se descurce cu câinii mici în mod corespunzător. Multe rase de talie mică sunt, de asemenea, predispuse la diverse afecțiuni, cum ar fi colapsul traheal sau luxația rotuliană, atunci când rotula se află într-o poziție greșită la îndoirea genunchiului. Este întotdeauna important să consultați medicul veterinar în cazul în care animalul dumneavoastră de companie are aceste afecțiuni (sau altele), deoarece acesta vă poate recomanda instrucțiuni speciale de manevrare a acestuia. De exemplu, dacă animalul dvs. de companie are o trahee colapsată, este posibil să aibă nevoie de un ham care să se potrivească pe piept în loc de o lesă și o zgardă standard.

Câinii de talie mică sunt adesea considerați a fi câini de companie sedentari, cărora le place să se ghemuiască, dar adevărul este că rasele mici sunt adesea pline de energie, iar unele au nevoie de mai multă mișcare decât altele. Dacă nu vă place să ieșiți la plimbare și nu aveți o grădină mare în care câinele să poată alerga și să se poată juca, ar trebui să căutați o rasă care face toată mișcarea de care are nevoie jucându-se în interior. Rasele mici sunt adesea pline de energie. Deși este posibil să nu se joace și să nu facă exerciții fizice la fel de mult ca alți câini, momentele de joacă scurte și frecvente îi vor ajuta să facă exercițiile de care au nevoie.De asemenea, este demn de remarcat faptul că, potrivit unui studiu realizat în 2021 de către Universitatea din Helsinki, două dintre cele mai agresive trei rase de câini s-au dovedit a fi rasele mici (schnauzerul miniatural și pudelul miniatural). Cercetătorii au comentat că agresivitatea a fost cel mai puternic legată de frică, iar dimensiunile lor mici îi fac pe câinii mici să se simtă anxioși, vulnerabili și predispuși să acționeze. Aceștia au observat, de asemenea, că un comportament agresiv poate fi exacerbat de lipsa dresajului și a excesului de indulgență din partea posesorilor animalelor de companie, care permit acest comportament pentru că nu pare amenințător, ci chiar drăguț. Lecția este că, atunci când vine vorba de creșterea unui câine prietenos și manierat, socializarea adecvată și antrenamentul de obediență sunt la fel de importante pentru câinii de talie mică ca și pentru cei de talie mare. Oricât de drăguț ar fi, rezistați tentației de a-l trata pe micul dvs. companion canin ca pe un copil; poate că este mic, dar este un câine și se bazează pe dvs. pentru a-l dresa și îndruma, așa cum ați face cu orice alt câine.

Cerințe nutriționale pentru câinii de talie mică

Cățeluș Cinnamon Chihuahua îmbrăcat într-un pulover negru cu ocru mâncând dintr-un bol.Deși, în general, câinii de talie mică mănâncă mai puțin decât cei de talie mare, rasele mici primesc de fapt mai multe calorii per kg. Clubul Kennel Club din Marea Britanie spune că există tendința printre câinii de talie mică de a arde energia mai repede decât cei de talie mare, deși, desigur, au stomacul mult mai mic. Acest lucru înseamnă că un câine de rasă mică sau de jucărie va trebui să mănânce mese mai mici, mai bogate în calorii, și va trebui să mănânce mai des decât un câine mai mare. Puii în creștere trebuie hrăniți și mai frecvent pentru a evita apariția hipoglicemiei, sau un nivel scăzut de zahăr în sânge, care poate duce la slăbiciune și letargie, tremurături musculare, convulsii și chiar moarte.

Câinii de talie mică trebuie să primească cantitatea potrivită de calorii hrănindu-i cu o hrană special concepută pentru câinii de talie mică, care este mai bogată în calorii decât cea pentru rasele mai mari. Datorită duratei lor de viață mai lungi, câinii de talie mică beneficiază, de asemenea, de hrană cu niveluri ridicate de antioxidanți, care pot ajuta la prevenirea daunelor cauzate de expunerea pe termen lung la radicalii liberi în timpul vieții lor lungi.

Câinii de talie mică au adesea personalități puternice. Acest lucru nu numai că îi face să fie foarte amuzanți, dar îi poate face, de asemenea, foarte potriviți pentru a fi însoțiți în circumstanțele potrivite. Acum, deoarece știți la ce să vă așteptați de la un câine de talie mică, veți putea alege cu încredere rasa de câine de talie mică potrivită pentru căminul dumneavoastră.

Biografie colaborator

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus este posesoarea unor animale de companie, blogger iubitoare de animale de companie și romancieră din Tulsa, Oklahoma, unde de obicei scrie sub supravegherea unei grămezi de copilași cu blană.

 

Articole asociate

Produse asociate