Comportamentul & Limbajul Cainilor

Aflați mai multe despre personalitatea câinelui dvs., explorând colecția noastră de articole.

0 Rezultate ordonate după

Relevanță

Citește gândurile câinelui

Aproape în fiecare zi ne punem întrebări cu privire la comportamentul câinilor noștri. Lucruri cum ar fi: Te simți bine? De ce-ți place să sapi gropi? Lătratul acela este chiar necesar? Fără îndoială că psihologia câinelui este complicată, dar merită să încercați să înțelegeți ce gândesc și de ce se comportă în acest fel. Deși câinii folosesc o varietate de sunete și semnale, puteți învăța să vorbiți pe „limba câinelui“ acordând atenție la pozițiile corpului și expresiile faciale. Nu numai că astfel vă veți apropia de câinele dvs., dar va menține câinele sănătos și în siguranță.

 

Psihologia și comportamentul câinelui

Acțiunile câinelui dvs. vă pot spune multe despre starea acestuia. Și chiar dacă nu puteți vorbi în „limbaj canin“, înțelegerea comportamentului unui câine este esențială pentru a fi un proprietar grozav de animale de companie. De exemplu, ce se întâmplă dacă ați trecut deja de dresajul câinelui pentru mersul la toaletă afară, iar acesta încalcă regulile? Acest lucru poate indica probleme de sănătate, așadar ar trebui controlat de către medicul veterinar. La căței, rosul obiectelor poate fi un comportament obișnuit, deoarece ei învață cum să comunice. Dar uneori, câinii mușcă din nervozitate, frică sau agresivitate. Aceste comportamente negative sunt gestionate cel mai bine atunci când se dezvoltă, astfel încât consultați medicul veterinar dacă vă îngrijorează comportamentul câinelui dvs. Pe scurt, există multe probleme de sănătate care determină un comportament ciudat sau nedorit, dar dacă acordați atenție acestor acțiuni, vă veți putea ajuta câinele să rămână sănătos și fericit.

Limbajul corpului câinelui

Câinii sunt incredibil de expresivi, atunci când vine vorba de corpurile lor. Asta include fața, urechile, cozile și poziția lor generală. De exemplu, dacă un câine are coada între picioare și corpul coborât, nasul încrețit, urechile pe spate și buzele ușor curbate, acesta este un semn sigur că este concentrat. Dar dacă coada lui este lăsată în jos și relaxată, iar urechile sale sunt ridicate, capul sus, gura deschisă (care arată puțin limba) și postura liberă, atunci el este relaxat și ar vrea să se joace. Câinele dvs. are multe stări care rezultă în multe poziții ale corpului, însă toate reprezintă mesaje foarte importante.