Pisicile gestante

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Dacă nu plănuiți să creșteți pisoi, este întotdeauna bine să vă sterilizați pisica. Gestația la pisici este un eveniment important, iar dacă ați luat decizia să creșteți pisoiași, vă așteaptă o aventură.

O pisică este mai mult decât capabilă să aibă grijă de pisoii ei la naștere și în mod normal este cel mai bine să o lăsați să se ocupe de asta. În orice caz, sunt câteva lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta.

Semnele gestației

Sunt câteva semne care indică faptul că pisica dvs. este gestantă. Primul indicator este stoparea ciclului de călduri. O pisică gestantă va mânca mai mult și va avea episoade de “greață matinală“. După cinci săptămâni, gestația va deveni vizibilă în zona abdomenului, iar acesta va continua să crească până când pisica naște.

Este posibil ca pisica să își modifice comportamentul într-un mod dinamic. Este posibil să devină mai afectuasă și să își dorească să petreacă mai mult timp împreună cu dvs.. Pe de altă parte, este posibil să observați că pisica dvs. prietenoasă devine distantă. Nu vă faceți griji, ambele comportamente sunt perfect normale.

Pisicile trec de obicei peste naștere cu puțină dificultate. Dacă vă faceți griji cu privire la pisica dvs. și vreți să vă asigurați că este gestantă, mergeți cu ea la medicul veterinar. Acesta va face testele necesare pentru a se asigura că viitoarea mămică este sănătoasă și să confirme gestația cu ajutorul unui examen fizic sau cu ultrasunete.

Un proces lent

O pisică naște, în medie, între 2 și 5 pisoi. De obicei, pisoii se pot naște la o distanță de 10 min până la o oră. Dacă știți că mai trebuie să nască pisoi și au trecut 3 ore de la nașterea ultimilor, ar trebui să mergeți la medicul veterinar.

Atunci când se nasc, pisoii ar trebui să rupă sacul sau membrana amniotică. De obicei mama îi ajută să rupă sacul, dar dacă nu o face va trebui să îi ajutați dvs. și să tăiați cu grijă sacul pentru a ajuta pisoii să se elibereze.  

Pisica-mamă va linge pisoii după naștere pentru a le stimula respirația. Dacă este prea obosită sau este distrasă de o altă naștere, va trebui să o ajutați dvs.. Va trebui să frecați ușor pisoiul cu un prosop, imitând comportamentul mamei. Pisoiul trebuie să fie cu fața în jos, astfel îl veți ajuta să îți curețe căile respiratorii.

Îndepărtarea placentei

După fiecare pisoiaș, va fi eliminată și placenta. Dacă o placentă este reținută, mama poate suferi o infecție. Numărați placentele pentru a vă asigura că aveți câte una pentru fiecare pisoi. Să nu vă surprindă dacă mama mănâncă placenta. Este perfect normal. Dacă pisica-mamă a reținut o placentă, trebuie să mergeți la medicul veterinar de urgență.

Pisica-mamă poate de asemenea să roadă cordonul ombilical. Dacă nu o face, ar trebui să o ajutați. Legați o strâns o sfoară rezistentă în jurul cordonului la aproximativ 2-3 cm distanță de corpul pisoiașului. Legați o altă sfoară de cordon, cu 2-3 cm mai sus de prima, apoi tăiați cu o foarfecă ascuțită între cele două sfori.

După ce pisoii sunt născuți și curățați, ar trebui să fie imediat alăptați. În acest moment ar trebui să lăsați pisica și pisoii să se bucure de câteva momente de liniște. Felicitări pentru pisoiași.

Related Articles

Related Products

 • Hill's Science Plan Kitten Hrană Pentru Pisici cu Ton

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Kitten Healthy Development™ cu ton este concepută pentru susţinerea imunităţii şi sănătăţii digestive, cu antioxidanţi clinic dovediţi şi niveluri optime de DHA din ulei de peşte.
 • Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT KITTEN HRANĂ PENTRU PISICI cu PUI

  <p>Disponibilă exclusiv în clinici și farmacii. Nutriție avansată pentru creșterea sănătoasă și dezvoltarea unui sistem imunitar puternic. Bogată în antioxidanți clinic dovediți și DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu pui

  Pisoii au nevoie de cantități optime diferite de nutrienți pentru o dezvoltare sănătoasă. Acești nutrienți trebuie să fie perfect echilibrați, deoarece o cantitate prea mare poate să fie la fel de dăunătoare ca o cantitate prea mică.  De asemenea este important să se utilizeze ingrediente de calitate superioară pentru o digestie sănătoasă, sensibilă în mod special în această perioadă a vieții. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> este o nutriție perfect echilibrată care se adresează nevoilor individuale ale pisoiului tău, evitând orice deficit sau exces de nutrienți. 
 • Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT KITTEN HRANĂ PENTRU PISICI cu CARNE DE PUI GĂTITĂ LENT

  Nutriție cu beneficii multiple dovedite clinic că sprijină creșterea și nevoile de dezvoltare ale pisoiului dvs.