Controlul greutății
pisicilor

Chiar și un kilogram sau două în plus pot avea un impact asupra sănătății pisicii dvs.

Excesul de greutate poate duce la reducerea timpului de joacă, la depresie și la creșterea riscului de apariție a mai multor afecțiuni grave de sănătate. Din nefericire, adesea, creșterea în greutate are loc treptat în timp, așa că nu este întotdeauna evident când este timpul să acționați. 

#semne (ancoră vizibilă doar pentru autor)

 

Pisicile supraponderale pot avea un risc crescut de a dezvolta afecțiuni grave de sănătate

Cum vă dați seama dacă pisica dvs. este supraponderală

Este posibil ca pisica dumneavoastră să arate foarte bine, însă greutatea ideală variază în funcție de mărime și rasă. Medicul veterinar este în măsură să vă spună dacă pisica dumneavoastră este supraponderală.

Semnele că pisica dvs. poate fi supraponderală includ:

  • Pierderea taliei evidente
  • Zgarda trebuie slăbită
  • Mișcare mai lentă
  • Dificultăți de respirație

Verificați greutatea pisicii dvs. acum

Între controale, puteți efectua un test simplu pentru a vedea dacă pisica dvs. își menține o greutate normală. Așezați-vă mâinile pe părțile laterale ale pisicii dumneavoastră — sunt coastele greu sau chiar imposibil de simțit? Dacă da, probabil că este supraponderală.

Semne că animalul dvs. de companie cântărește cu mult sub greutatea sa normală:

Coastele, coloana vertebrală și oasele șoldurilor sunt vizibile de la distanță, iar grăsimea corporală nu este vizibilă.

Semne că animalul dvs. de companie are o greutate normală:

Coastele pot fi simțite cu ușurință fără exces de grăsime și puteți vedea talia din spatele coastelor de sus. Este prezentă o încordare abdominală.

Semne că animalul dvs. de companie este supraponderal:

Nu puteți simți coastele pentru că acestea sunt acoperite de grăsime. Depozitele mari de grăsime se află pe gât, pe piept, pe coloana vertebrală și la baza cozii. Atât talia, cât și pliul abdominal lipsesc.

Încă nu sunteți siguri?

Faceți testul nostru L.O.V.E. pentru a afla. Veți primi chiar și un raport de greutate personalizat pentru animalul dvs. de companie, pe care îl puteți comunica medicului veterinar.

Verificați-vă animalul de companie

#probleme (ancoră vizibilă doar pentru autor)

De ce contează supraponderabilitatea

Creșterea excesivă în greutate poate scurta semnificativ speranța de viață a pisicii dumneavoastră în comparație cu un animal de companie sănătos cu o greutate normală. Pisicile supraponderale pot avea, de asemenea, un risc crescut de a dezvolta afecțiuni grave de sănătate, cum ar fi diabetul zaharat, osteoartrita, calculii urinari, bolile de inimă, dificultățile de respirație și chiar cancer la vezica urinară.

#cauze (ancoră vizibilă doar pentru autor)

Care sunt cauzele creșterii în greutate la pisici?

Creșterea în greutate a pisicilor este rezultatul unei creșteri a grăsimii corporale. Acest lucru este cauzat, de obicei, de mâncatul prea mult, mai ales atunci când este combinat cu o lipsă de mișcare, dar pot exista și alți factori care contribuie:

Câine și ceas

Vârsta

Pisicile mai în vârstă sunt adesea mai puțin active și au nevoie de mai puține calorii, motiv pentru care hrana cu o formulă specială pentru vârsta lor este vitală pentru greutatea și sănătatea lor generală.
 

Labă

Rasa

Rasele diferite de pisici pot avea metabolisme diferite, ceea ce înseamnă că unele rase sunt mai predispuse la supraponderabilitate.

Câine cu scut

Castrarea/sterilizarea

Studiile clinice au arătat că necesarul de energie al pisicilor castrate este mai mic și că acestea au nevoie de puține calorii.

Inimă

Probleme medicale

De multe ori, creșterea în greutate este asociată cu o afecțiune medicală care poate necesita un tratament specific.

Bol pentru alimente

Hrănirea excesivă

Consumul mai multor calorii decât este necesar poate contribui la creșterea în greutate. Acest lucru poate fi cauzat de porții nelimitate sau inconsistente de măncare.
 

Câine cu bol

Obiceiurile alimentare

Hrănirea cu resturi de mâncare și „hrana pentru oameni”, sau prea multe dulciuri, pot duce la obezitate.

Câine și ceas

Sexul

Pisicile femele sunt mai predispuse să devină supraponderale.

Labă

Lipsa mișcării

Prea multă mâncare și prea puțină mișcare pot produce, de asemenea, un rezultat similar.

Înțelegeți ce înseamnă cu adevărat aceste alimente pentru animalul dvs. de companie

Încercați Convertorul nostru de calorii pentru animale de companie

#mișcare (ancoră vizibilă doar pentru autor)

Luarea de măsuri pentru pierderea în greutate

Pe lângă hrănirea corectă a pisicii, practicarea regulată a exercițiilor fizice va contribui la procesul de pierdere sănătoasă în greutate. Iată câteva sfaturi de exerciții și antrenamente pe care dvs. și pisica dvs. le puteți face împreună:

Câine cu jucărie de ros

Joaca cu jucării

Dăruindu-i pisicii dvs. niște jucării făcute în casă sau în magazinele de animale de companie, o puteți încuraja să facă mișcare.

Câine afară alături de stăpân

Prinderea punctului luminos

Proiectați o lumină albă pe pereți și lăsați-vă pisica să se joace. Totuși, aveți grijă să nu folosiți un laser cu lumină roșie — acesta poate afecta ochii pisicii.

Câine afară lângă un stăpân al unui animal de companie

Puterea mersului pe jos

Încercați să vă scoateți pisica la plimbare cu un ham. Hamurile pentru pisici sunt disponibile la magazinul de animale de companie. Cât timp sunteți afară, încurajați-vă pisica să sară și să se joace folosind „jucării” naturale, cum ar fi grămezile de frunze.

#nutriție (ancoră vizibilă doar pentru autor)

Alegerea hranei potrivite pentru pisici pentru controlul greutății

Regimul alimentar al pisicii dumneavoastră este probabil cel mai important factor care o ajută să își mențină greutatea ideală. Cereți medicului veterinar o recomandare alimentară pentru pierderea în greutate, inclusiv ce fel de hrană și în ce cantitate, și faceți tot posibilul să o respectați.

Acest lucru este esențial deoarece, odată ce pisica dvs. a fost supraponderală, ea poate fi predispusă la creșterea în greutate. Pisica dumneavoastră trebuie să aibă un plan permanent de gestionare a greutății bazat pe o alimentație corectă, mișcare, controale și cântăriri regulate.

Câine cu fața în castronul de mâncare

Produse asociate pentru animalele de companie sănătoase predispuse la creșterea în greutate

Produse asociate pentru animalele de companie supraponderale sau obeze

Resurse și sfaturi

Pentru mai multe informații despre starea pisicii dumneavoastră — și pentru a vă ajuta să îi oferiți cea mai bună îngrijire posibilă pe toată durata vieții — consultați aceste resurse utile de la echipa noastră de medici veterinari.

Îndrumați-vă pisica supraponderală pe drumul spre recuperare

Dacă pisica dumneavoastră are deja probleme cu greutatea, există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a-i îmbunătăți starea.

Aflați mai multe

Nu sunteți sigur ce opțiuni de pierdere în greutate sunt potrivite pentru pisica dumneavoastră?

Găsiți un medic veterinar