CARE ESTE GREUTATEA IDEALĂ A PISICII DVS.?

Chiar și cu un kilogram sau două în plus se poate face o diferență majoră pentru sănătatea, bunăstarea și calitatea generală a vieții pisicii dvs. Toate pisicile au o greutatea ideală pentru dimensiunea și rasa lor, iar medicul veterinar vă poate spune care este aceasta.

Excesul de greutate poate duce la reducerea timpului de joacă și la depresie. Se poate chiar reduce semnificativ durata de viață a pisicii dvs. în comparație cu un animal de companie cu o greutate optimă. Pisicile supraponderale pot avea un risc crescut de a dezvolta probleme grave de sănătate, precum diabetul zaharat, artroza, calculii urinari, boli de inimă, dificultăți de respirație și chiar cancer vezical.

Dacă pisica e supraponderală, nu e singura. 1 din 3 animale de companie din Marea Britanie este supraponderal.* Poate fi greu de spus dacă animalul dvs. de companie crește în greutate, pentru că aceasta are loc treptat în timp. Este important să luați măsuri pentru a vă ajuta pisica să slăbească și să ajungă la o greutate optimă.

Care sunt cauzele creșterii în greutate la pisici?

 

Creșterea în greutate la pisici este rezultatul unei creșteri de țesut adipos. Aceasta este cauzată de obicei de mâncatul excesiv, în special atunci când este combinat cu lipsa de exerciții. Însă mai există și alți factori care contribuie.

 

Vârsta:

Pisicile vârstnice sunt mai puțin active, au mai puțină energie și au nevoie de mai puține calorii. Acestea sunt predispuse la creștere în greutate.

RASĂ

Unele rase de pisici sunt mai predispuse să ia în greutate. Aceasta este tipic raselor mixte de pisici.

SEXUL

Pisicile femele sunt mult mai predispuse la îngrășare.

probleme medicale:

Creșterea în greutate este foarte rar asociată cu o afecțiune medicală care poate necesita tratament specific.

Castrarea/sterilizarea:

Studiile clinice au demonstrat că metabolismul de bază al pisicilor castrate este scăzut. Pisicile castrate au nevoie de mai puține calorii. Pisicile castrate sau sterilizate sunt de două ori mai predispuse să devină obeze din cauza stilului sedentar de viață. (Există multe motive, importante pentru sănătate, pentru a vă castra sau steriliza pisica, nu uitați să monitorizați greutatea acesteia.)

Supraalimentarea

Pisicile cu acces nelimitat la hrană mănâncă mai mult decât au nevoie.

Mâncatul excesiv

Multe alimente comerciale au un conținut ridicat de sare și grăsimi. Acestea pot îmbunătăți gustul, însă o vor face pe pisică să se lăcomească.

Obiceiurile alimentare

Hrănirea cu „hrană umană“ sau cu resturi de la masă poate duce la obezitate.

Lipsa de exerciții:

Prea multă hrană și prea puține exerciții au un rezultat tipic: obezitatea.

 

Rețineți, chiar dacă pisica nu prezintă semne că este supraponderală, este important să i se controleze greutatea regulat la cabinetul medicului veterinar pentru a vă asigura că are greutatea ideală.

 

 

 


Semnele care arată că pisica dvs. este supraponderală

 

 

De la un control la altul, puteți evalua dacă pisica dvs. își menține o greutate sănătoasă. Palpați pisica în lateral; îi puteți simți coastele cu dificultate sau deloc? Este posibil să fie supraponderală. Mai puteți observa și unele dintre aceste semne:

 • Pierderea vizibilității taliei
 • Zgarda necesită să fie slăbită
 • Dificultate la mers
 • Deplasare lentă
 • Respiră cu dificultate
 • Irascibilitate
 • Doarme mai mult decât de obicei

 

Pași de urmat pentru pierderea în greutate

 

Pe lângă hrănirea pisicii dvs. cu nutriția corectă, exercițiile regulate vor ajuta la procesul de pierdere în greutate. Aici sunt câteva exerciții și sfaturi pentru antrenamentul pisicii dvs. pe care să le puteți face împreună:

Jocurile

Oferindu-i pisicii dvs. o jucărie din magazin sau home-made, o veți încuraja să se pună în mișcare.

Prinde lumina

 

Luminați peretele cu o lanternă și lăsați-vă pisica să se joace. Aveți grijă să nu utilizați o lumină roșie de laser deoarece poate afecta ochii pisicii dvs.

Plimbarea în pas alert

 

Încercați să luați pisica la o plimbare în lesă. Hamuri și lese se găsesc la magazinele de specialitate pentru animalele de companie. Când sunteți afară, încurajați-vă pisica să sară și să se joace cu "jucării" naturale, precum grămezile de frunze.

ÎNTREBAȚI MEDICUL VETERINAR DESPRE HRANA POTRIVITĂ PENTRU PISICA DVS.

Hrana pisicii dvs. este poate cel mai important factor care o poate ajuta să-și mențină greutatea ideală. Solicitați medicului dvs. veterinar o recomandare nutrițională pentru pierderea în greutate, inclusiv sortiment și cantitate, și faceți tot posibilul să o respectați. Este important să procedați astfel pentru că odată ce pisica dvs. a fost supraponderală, ea poate fi predispusă din nou la îngrășare. Pisica dvs. trebuie să aibă un plan permanent de control al greutății bazat pe o nutriție bună, exerciții, controale și cântăriri regulate.

anchor

Îngrijirea pisicii

ARTICOLE ȘI INSTRUMENTE

Centrul pentru îngrijirea animalului de companie

 • Nutriția și hrănirea: pisică | Hillspet.ro

  Descoperiți cum să alegeți hrana pentru pisica dvs., de la ingredientele importante de care are nevoie până la decizia de a schimba hrana. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a afla mai multe.
 • Sănătatea pisicii | Hillspet.ro

  Descoperiți semnele care arată că pisica dvs. se confruntă cu o problemă de sănătate, precum și modul în care le puteți preveni. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a afla mai multe.
 • Îngrijirea pisicilor | Hillspet.ro

  Descoperiți unele moduri de bază prin care vă puteți îngriji pisica corespunzător. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a afla mai multe.
 • Proprietar nou de animale de companie: Pisică | Hillspet.ro

  Aflați la ce să vă așteptați; cum să vă pregătiți dacă aduceți acasă pentru prima dată o pisică. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a afla mai multe.
 • Dresajul pisicilor | Hillspet.ro

  Descoperiți unele metode utile pentru dresarea pisicii dvs., de la socializare până la utilizarea tăviței cu nisip. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a afla mai multe.
 • Instrumente și resurse pentru pisici | Hillspet.ro

  Consultați articolele și resursele despre pisici, din biblioteca noastră extinsă, întocmite pentru a vă ajuta în multe situații pe care le veți experimenta împreună cu pisica dvs.

 

Ajută-ți pisica supraponderală să slăbească.

 

Dacă pisica ta are deja probleme cauzate de greutatea în exces, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a o ajuta.

 

Aflați mai multe