CARE ESTE GREUTATEA IDEALĂ A PISICII DVS.?

Chiar și cu un kilogram sau două în plus se poate face o diferență majoră pentru sănătatea, bunăstarea și calitatea generală a vieții pisicii dvs. Toate pisicile au o greutatea ideală pentru dimensiunea și rasa lor, iar medicul veterinar vă poate spune care este aceasta.

Excesul de greutate poate duce la reducerea timpului de joacă și la depresie. Se poate chiar reduce semnificativ durata de viață a pisicii dvs. în comparație cu un animal de companie cu o greutate optimă. Pisicile supraponderale pot avea un risc crescut de a dezvolta probleme grave de sănătate, precum diabetul zaharat, artroza, calculii urinari, boli de inimă, dificultăți de respirație și chiar cancer vezical.

Dacă pisica e supraponderală, nu e singura. 1 din 3 animale de companie din Marea Britanie este supraponderal.* Poate fi greu de spus dacă animalul dvs. de companie crește în greutate, pentru că aceasta are loc treptat în timp. Este important să luați măsuri pentru a vă ajuta pisica să slăbească și să ajungă la o greutate optimă.

Care sunt cauzele creșterii în greutate la pisici?

 

Creșterea în greutate la pisici este rezultatul unei creșteri de țesut adipos. Aceasta este cauzată de obicei de mâncatul excesiv, în special atunci când este combinat cu lipsa de exerciții. Însă mai există și alți factori care contribuie.

 

Vârsta:

Pisicile vârstnice sunt mai puțin active, au mai puțină energie și au nevoie de mai puține calorii. Acestea sunt predispuse la creștere în greutate.

RASĂ

Unele rase de pisici sunt mai predispuse să ia în greutate. Aceasta este tipic raselor mixte de pisici.

SEXUL

Pisicile femele sunt mult mai predispuse la îngrășare.

probleme medicale:

Creșterea în greutate este foarte rar asociată cu o afecțiune medicală care poate necesita tratament specific.

Castrarea/sterilizarea:

Studiile clinice au demonstrat că metabolismul de bază al pisicilor castrate este scăzut. Pisicile castrate au nevoie de mai puține calorii. Pisicile castrate sau sterilizate sunt de două ori mai predispuse să devină obeze din cauza stilului sedentar de viață. (Există multe motive, importante pentru sănătate, pentru a vă castra sau steriliza pisica, nu uitați să monitorizați greutatea acesteia.)

Supraalimentarea

Pisicile cu acces nelimitat la hrană mănâncă mai mult decât au nevoie.

Mâncatul excesiv

Multe alimente comerciale au un conținut ridicat de sare și grăsimi. Acestea pot îmbunătăți gustul, însă o vor face pe pisică să se lăcomească.

Obiceiurile alimentare

Hrănirea cu „hrană umană“ sau cu resturi de la masă poate duce la obezitate.

Lipsa de exerciții:

Prea multă hrană și prea puține exerciții au un rezultat tipic: obezitatea.

 

Rețineți, chiar dacă pisica nu prezintă semne că este supraponderală, este important să i se controleze greutatea regulat la cabinetul medicului veterinar pentru a vă asigura că are greutatea ideală.

 

 

 


Semnele care arată că pisica dvs. este supraponderală

 

 

De la un control la altul, puteți evalua dacă pisica dvs. își menține o greutate sănătoasă. Palpați pisica în lateral; îi puteți simți coastele cu dificultate sau deloc? Este posibil să fie supraponderală. Mai puteți observa și unele dintre aceste semne:

 • Pierderea vizibilității taliei
 • Zgarda necesită să fie slăbită
 • Dificultate la mers
 • Deplasare lentă
 • Respiră cu dificultate
 • Irascibilitate
 • Doarme mai mult decât de obicei

 

Pași de urmat pentru pierderea în greutate

 

Pe lângă hrănirea pisicii dvs. cu nutriția corectă, exercițiile regulate vor ajuta la procesul de pierdere în greutate. Aici sunt câteva exerciții și sfaturi pentru antrenamentul pisicii dvs. pe care să le puteți face împreună:

Jocurile

Oferindu-i pisicii dvs. o jucărie din magazin sau home-made, o veți încuraja să se pună în mișcare.

Prinde lumina

 

Luminați peretele cu o lanternă și lăsați-vă pisica să se joace. Aveți grijă să nu utilizați o lumină roșie de laser deoarece poate afecta ochii pisicii dvs.

Plimbarea în pas alert

 

Încercați să luați pisica la o plimbare în lesă. Hamuri și lese se găsesc la magazinele de specialitate pentru animalele de companie. Când sunteți afară, încurajați-vă pisica să sară și să se joace cu "jucării" naturale, precum grămezile de frunze.

ÎNTREBAȚI MEDICUL VETERINAR DESPRE HRANA POTRIVITĂ PENTRU PISICA DVS.

Hrana pisicii dvs. este poate cel mai important factor care o poate ajuta să-și mențină greutatea ideală. Solicitați medicului dvs. veterinar o recomandare nutrițională pentru pierderea în greutate, inclusiv sortiment și cantitate, și faceți tot posibilul să o respectați. Este important să procedați astfel pentru că odată ce pisica dvs. a fost supraponderală, ea poate fi predispusă din nou la îngrășare. Pisica dvs. trebuie să aibă un plan permanent de control al greutății bazat pe o nutriție bună, exerciții, controale și cântăriri regulate.

anchor

Îngrijirea pisicii

ARTICOLE ȘI INSTRUMENTE

Centrul pentru îngrijirea animalului de companie

 • Articole despre pisici

  Consulta aici instrumente si articole despre pisici, din biblioteca noastra extinsa, intocmite pentru a te ajuta in multe situatii pe care le vei experimenta impreuna cu pisica ta.
 • Hranirea Pisicii: Nutritie & Diete | Hillspet.ro

  Cauti informatii despre hranirea pisicii? Afla mai multe despre nutritie, diete si ingredientele importante de care are nevoie pisica ta aici!
 • Idei pentru noii proprietari de pisici

  Afla la ce sa te astepti si cum sa te pregatesti daca aduci acasa pentru prima data o pisica. Exploreaza biblioteca noastra de articole pentru a afla mai multe!
 • Sanatatea Pisicii

  Afla cum sa descoperi semnele care arata ca pisica ta se confrunta cu o problema de sanatate, precum si modul in care le puteti preveni. Vezi articole despre sanatatea pisicii aici!
 • Cum sa ai grija de pisica ta

  Afla cum poti sa ai grija de o pisica cu ajutorul bibliotecii noastre de articole pe aceasta tema. Click aici si afla mai multe acum!
 • Dresaj Pisici

  Esti in cautare de sfaturi pentru dresaj pisici? Afla aici cele mai utile metode prin care aceasta sa invete trucuri pentru pisici, cum sa socializeze si multe altele!

 

Ajută-ți pisica supraponderală să slăbească.

 

Dacă pisica ta are deja probleme cauzate de greutatea în exces, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a o ajuta.

 

Aflați mai multe