Controlul greutății
câinilor

Este animalul dumneavoastră supraponderal?
Nu tratați acest lucru cu superficialitate.

Mulți dintre noi nu ne dăm seama că animalul nostru de companie este supraponderal, deoarece acest lucru se întâmplă adesea treptat, în timp. Chiar dacă se întâmplă chiar în fața dvs., o mică greutate în plus poate cauza probleme serioase de sănătate.

 

O greutate excesivă de doar 10% poate crește considerabil riscurile asociate cu afecțiuni grave de sănătate

#semne (ancoră vizibilă doar pentru autor)

Cum vă dați seama de supraponderabilitatea câinelui dvs.

Chiar dacă este supraponderal, câinele dumneavoastră poate să arate foarte bine, însă greutatea sa ideală variază în funcție de mărime și rasă. Medicul veterinar este în măsură să vă spună dacă animalul dumneavoastră de companie este supraponderal.

Semnele supraponderabilității câinelui dvs. includ:

  • Pierderea taliei evidente
  • Zgarda trebuie slăbită
  • Mișcare mai lentă
  • Dificultăți de respirație

Verificați greutatea câinelui dvs. acum

De la un control la altul, puteți evalua în continuare dacă acesta își menține o greutate normală. Așezați-vă mâinile pe părțile laterale ale câinelui dumneavoastră și, în cazul în care coastele sale sunt greu sau chiar imposibil de simțit, probabil că acesta este supraponderal.

Semne că animalul dvs. de companie cântărește cu mult sub greutatea sa normală:

Coastele, coloana vertebrală și oasele șoldurilor sunt vizibile de la distanță, iar grăsimea corporală nu este vizibilă.

Semne că animalul dvs. de companie are o greutate normală:

Coastele pot fi simțite cu ușurință fără exces de grăsime și puteți vedea talia din spatele coastelor de sus. Este prezentă o încordare abdominală.

Semne că animalul dvs. de companie este supraponderal:

Nu puteți simți coastele pentru că acestea sunt acoperite de grăsime. Depozitele mari de grăsime se află pe gât, pe piept, pe coloana vertebrală și la baza cozii. Atât talia, cât și pliul abdominal lipsesc.

Încă nu sunteți siguri?

Faceți testul nostru L.O.V.E. pentru a afla. Veți primi chiar și un raport de greutate personalizat pentru animalul dvs. de companie, pe care îl puteți comunica medicului veterinar.

Verificați-vă animalul de companie

#probleme (ancoră vizibilă doar pentru autor)

 

 

De ce contează supraponderabilitatea

Chiar dacă ați observat că are ceva greutate în plus, s-ar putea să nu vă dați seama cât de mult îi poate afecta acest lucru sănătatea câinelui dvs. O greutate excesivă de doar 10% poate crește considerabil riscurile asociate cu afecțiuni grave de sănătate, cum ar fi diabetul zaharat, artrita, calculii urinari sau bolile de inimă.

Excesul de greutate poate, de asemenea, să îi reducă semnificativ speranța de viață în comparație cu un animal de companie sănătos.

 

 

#cauze (ancoră vizibilă doar pentru autor)

Care sunt cauzele creșterii în greutate la câini?

Creșterea în greutate a câinilor este rezultatul unei creșteri a grăsimii corporale. Acest lucru este cauzat, de obicei, de mâncatul prea mult, mai ales atunci când este combinat cu lipsa de mișcare. Dar pot exista și alți factori care să contribuie.

Labă

Vârsta

Câinii mai în vârstă sunt adesea mai puțin activi și au nevoie de mai puține calorii, motiv pentru care hrana cu o formulă specială pentru vârsta lor este vitală pentru greutatea și sănătatea lor generală.
 

Labă

Rasa

Rasele diferite de câini pot avea metabolisme diferite, ceea ce înseamnă că unele rase sunt mai predispuse la supraponderabilitate.

Câine cu scut

Castrarea/sterilizarea

Studiile clinice au arătat că necesarul de energie al câinilor castrați este mai mic și că aceștia au nevoie de puține calorii.

Inimă

Probleme medicale

De multe ori, creșterea în greutate este asociată cu o afecțiune medicală care poate necesita un tratament specific.
 

Bol pentru alimente

Hrănirea excesivă

Consumul mai multor calorii decât este necesar poate contribui la creșterea în greutate. Acest lucru poate fi cauzat de porții nelimitate sau inconsistente de hrană.
 

Câine cu bol

Obiceiurile alimentare

Hrănirea cu resturi de mâncare și „hrana pentru oameni”, sau prea multe dulciuri, pot duce la obezitate.
 

Înțelegeți ce înseamnă cu adevărat aceste alimente pentru animalul dvs. de companie

Încercați Convertorul nostru de calorii pentru animale de companie

#mișcare (ancoră vizibilă doar pentru autor)

Ajutați-vă câinele să piardă în greutate

Pe lângă hrănirea corectă a câinelui dumneavoastră, încurajarea mișcării regulate contribuie la menținerea unei greutăți sănătoase. Iată câteva sfaturi de exerciții și antrenamente pe care dvs. și câinele dvs. le puteți face împreună.

Câine afară alături de stăpân

Mersul pe jos sau joggingul

Chiar și o plimbare ocazională în natură în fiecare zi îl poate ajuta pe câinele dumneavoastră să ardă calorii și să își stimuleze simțurile. Adăugați jogging sau alergare pentru a crește ritmul cardiac al animalului dvs. de companie.

Câine cu jucărie de ros

Jucării și jocuri

Cine spune că exercițiile fizice trebuie să fie o bătaie de cap? Câinele dvs. poate face exerciții fizice chiar și jucând un joc rapid de „aport” sau jocul „trage sfoara”. Dacă doriți să combinați activitățile, încercați să construiți o cursă cu obstacole sau să îl învățați un truc nou.

Câine afară lângă un stăpân al unui animal de companie

Înotul

Înotul este un exercițiu excelent cu impact redus atât pentru oameni, cât și pentru câini, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru animalele de companie mai în vârstă. Vizitați plaja sau lacul local pentru a vă lăsa câinele să se ude și să se desfășoare în voie.

#nutriție (ancoră vizibilă doar pentru autor)

Alegerea hranei potrivite pentru controlul greutății câinelui

Hrana pe care o mănâncă câinele dumneavoastră îi afectează în mod direct sănătatea și starea de bine generală. O nutriție echilibrată este o parte esențială a unui stil de viață activ și sănătos. Prea multe gustări pot cauza creșterea în greutate.

Întrebați-vă medicul veterinar despre linia Hill's de alimente pentru controlul greutății pentru a vă ajuta câinele să mențină o stare corporală slabă, precum și un stil de viață sănătos & și activ.

Câine cu fața în castronul de mâncare

Produse asociate pentru animalele de companie sănătoase predispuse la creșterea în greutate

Produse asociate pentru animalele de companie supraponderale sau obeze

#probleme (ancoră vizibilă doar pentru autor)

Resurse și sfaturi

Pentru mai multe informații despre starea câinelui dumneavoastră — și pentru a vă ajuta să îi oferiți cea mai bună îngrijire posibilă pe toată durata vieții — consultați aceste resurse utile de la echipa noastră de medici veterinari.

Îndrumați-vă câinele supraponderal pe drumul spre recuperare

În situația în care câinele dumneavoastră are deja probleme cu greutatea, există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a-i îmbunătăți starea.

Aflați mai multe

Nu sunteți sigur ce opțiuni de pierdere în greutate sunt potrivite pentru câinele dumneavoastră?

Găsiți un medic veterinar