CÂINELE DVS. ESTE SUPRAPONDERAL? NU TRECEȚI CU VEDEREA PESTE ACEST LUCRU.

 

Știați că 1 din 3 animale de companie din Marea Britanie este supraponderal sau obez?* Mulți dintre noi nu ne dăm seama că patrupedul nostru e supraponderal, deoarece creșterea în greutate este ușor de trecut cu vederea pentru că aceasta are loc treptat în timp. Chiar dacă se întâmplă chiar în fața dvs., câteva grame pe aici, pe acolo, nu sunt vizibile imediat. Totuși, aceastea pot adăuga unele probleme grave de sănătate.

DE CE ESTE IMPORTANTĂ GREUTATEA?

 

Chiar dacă nu ați observat că patrupedul dvs. transportă câteva kilograme în plus, nu puteți să nu observați cât de mult îi afectează sănătatea. O greutate cu doar 20% peste cea optimă poate crește riscul ca animalul dvs. să dezvolte probleme grave de sănătate, precum diabetul zaharat, artroza, calculii urinari sau boala de inimă.

În plus, excesul de greutate poate avea nu numai un impact negativ asupra bunăstării generale a câinelui, a fericirii și calității vieții acestuia, dar mai poate reduce semnificativ speranța lui de viață în comparație cu un alt animal de companie cu o greutate optimă.

 

Câinele meu este supraponderal?

 

 

Câinele dvs. pare că are o greutate normală, însă greutatea ideală diferă în funcție de rasă și dimensiune. Medicul dvs. veterinar vă va putea spune care este aceasta. De la un control la altul, puteți observa dacă câinele dvs. își menține greutatea optimă. Palpați animalul în lateral și dacă nu puteți simți coastele cu ușurință sau deloc, este posibil să fie supraponderal.

Aici sunt câteva semne de obezitate pe care le veți putea observa:

 • Pierderea vizibilității taliei
 • Zgarda necesită să fie slăbită
 • Dificultate la mers
 • Deplasare lentă
 • Respiră cu dificultate
 • Irascibilitate
 • Doarme mai mult decât de obicei

 

Care sunt cauzele creșterii în greutate la câini?

 

Creșterea în greutate este rezultatul unei creșteri de țesut adipos. Aceasta este cauzată de obicei de mâncatul excesiv, în special atunci când este combinat cu lipsa de exerciții. Însă mai există și alți factori care contribuie.

 

Vârsta

Câinii vârstnici sunt mai puțin activi, au mai puțină energie și au nevoie de mai puține calorii, de aceea hrana formulată pentru vârsta respectivă este vitală pentru greutatea optimă și sănătatea generală.

Rasa

Unele rase de câini sunt mai predispuse să ia în greutate.

Castrarea/sterilizarea

Studiile clinice au demonstrat că metabolismul de bază al câinilor castrați este scăzut și că ei au nevoie de puține calorii.

probleme medicale

Creșterea în greutate este foarte rar asociată cu o afecțiune medicală care poate necesita tratament specific.

Supraalimentarea

Câinii cu acces nelimitat la hrană mănâncă mai mult decât au nevoie - asta include și resturi de hrană de la masa membrilor familiei.

Mâncatul excesiv

Multe tipuri de hrană din comerț au un conținut ridicat de sare și grăsimi, care pot îmbunătăți gustul, însă îl vor face pe câine să se lăcomească

 

Faceți exerciții cu câinele dvs.

 

Pe lângă hrănirea câinelui dvs. cu nutriția corectă, efectuarea de exerciții regulate va ajuta procesul de pierdere în greutate sănătoasă. Aici sunt câteva sfaturi de exerciții pentru antrenamentul dvs. și al câinelui dvs. pe care să le puteți face împreună.

 

Plimbați câinele

 

Scoateți-vă câinele la plimbare în lesă. Pe tot parcursul plimbării, îmbinați intervalele de jogging, de alergare sau cu pași mari, pentru a ajuta la creșterea ritmului dvs. cardiac și a arde caloriile atât dvs., cât și câinele dvs.

Genoflexiuni pentru câini

Rămâneți în poziție, cu picioarele desfăcute aliniate cu umerii, pentru a fi pregătit să vă ghemuiți. În coborâre, atingeți câinele cu jucăria preferată a acestuia. Ridicându-vă, ridicați jucăria deasupra capului pentru a încuraja câinele să sară după ea. Aceasta poate fi făcut în casă, dar și în exterior.

Leapșa cu câinele

Exact cum făceați în copilărie cu prietenii dvs., jucați Leapșa cu câinele dvs. în parcul local pentru câini, în spatele curții dvs. sau chiar în interiorul casei. Amândoi veți obține un antrenament cardio grozav deoarece câinele dvs. va alerga încercând să vă prindă.

ALEGEREA HRANEI POTRIVITE PENTRU PIERDEREA ÎN GREUTATE

 

Hrana pe care o consumă câinele dvs. afectează direct sănătatea sa generală și bunăstarea. Nutriția echilibrată este o parte esențială a unui stil de viață activ și sănătos. Consumul unei cantități prea mari de hrană pentru câini, gustări sau alimente umane poate spori creșterea în greutate.

anchor

Îngrijirea câinelui

ARTICOLE ȘI INSTRUMENTE

Centrul pentru îngrijirea animalului de companie

 • Comportamentul și aspectul câinilor | Hillspet.ro

  Învățați psihologia din spatele comportamentului neobișnuit al câinelui dvs., precum și ce înseamnă expresiile sale. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a descoperi mai multe.
 • Proprietar nou de animale de companie: câini | Hillspet.ro

  Aflați ce accesorii să achiziționați și cum să vă pregătiți dacă aduceți acasă pentru prima dată un câine adoptat. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a afla mai multe.
 • Îngrijirea obișnuită pentru câini | Hillspet.ro

  Descoperiți informații esențiale cu privire la îngrijirea câinelui, cum ar fi toaletarea și călătoria cu câinele dvs. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a afla mai multe.
 • Sănătatea câinelui | Hillspet.ro

  Aflați de ce câinele dvs. se confruntă cu o problemă de sănătate și cum poate fi nutriția importantă pentru prevenție. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a descoperi mai multe.
 • Jocuri și exerciții fizice: câini | Hillspet.ro

  Învățați moduri distractive de a vă menține câinele sănătos și activ, cu jucării, jocuri și alte tipuri de exerciții. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a afla mai multe.
 • Nutriție și hrănire: câini | Hillspet.ro

  Aflați mai multe despre ce ingrediente sunt importante în hrana unui câine, precum și despre alegerea celei mai bune hrane pentru câinele dvs. Explorați biblioteca noastră de articole pentru a afla mai multe.

 

Ajută-ți pisica supraponderală să slăbească.

 

Dacă pisica ta are deja probleme cauzate de greutatea în exces, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a o ajuta.

 

Aflați mai multe