hill's logo

SĂ ÎNȚELEGEM ALERGIILE ALIMENTARE
ȘI LA FACTORII DE MEDIU
LA CÂINI

Este ușor să catalogați mâncărimea și scărpinatul drept comportamente normale ale câinelui, dar nu sunt. Acestea pot indica un răspuns anormal în corpul câinelui dvs. la anumiți alergeni - de mediu în multe cazuri și, mai rar, la anumite alimente.

Această scărpinare, de obicei cauzată de o erupție cutanată, poate duce la uscarea pielii la câini și la alte iritații, făcând pielea lor să pară roșie sau descuamată. Indiferent de modul în care sunt prezente alergiile cutanate la câini, ele reprezintă de obicei o afecțiune foarte incomodă pentru câinele dvs., care îl pot ține treaz în timpul nopții și îl pot irita pielea deja sensibilă.

Din fericire, cu combinația adecvată de hrană pentru câini cu alergii cutanate și medicamente, vă puteți readuce câinele pe calea cea bună către o piele sănătoasă și cu mai puține mâncărimi.

Sign upto receive ongoing information to help manage your dog’s urinary issues.

Get Started

Alergiile la factorii de mediu ale câinilor

Unul dintre cele mai dificile lucruri pe calea către recuperare a câinelui dvs. este determinarea cauzelor reacției alergice a acestuia. Cu toate acestea, pentru marea majoritate, alergiile cutanate la câini sunt cauzate de anumite substanțe din mediul înconjurător. Acestea pot fi abordate cu un tratament multimodal care constă din medicamente care să ajute la reducerea simptomelor imediate și nutriție pentru îngrijirea eficientă pe termen lung.

Factorii declanșatori obișnuiți pentru alergiile cutanate la câini
icoană ierburi
Iarba
pictograma acarieni de praf
Acarienii
pictograma polenului
Polenul
pictograma puricilor
Puricii

Alergiile alimentare ale câinilor

"Alergiile alimentare la câini nu sunt comune. De fapt, doar 10% dintre câinii cu alergie manifestă adevărate alergii alimentare! În aceste cazuri rare, unii câini pot prezenta reacții la anumite ingrediente și sunt identificate prin studii de eliminare a alimentelor, efectuate de medicul veterinar. Cea mai bună hrană pentru câini pentru alergiile cutanate va fi o hrană dietetică pentru câini cu proteine hidrolizate sau cu o singură proteină din sursă nouă la care animalul dvs. de companie este puțin probabil să aibă o reacție adversă. ​"

Proteine din sursă nouă

Proteine unice care nu se găsesc în mod obișnuit în nutriția animalelor de companie. Acest lucru reduce riscul unei reacții adverse la alimente sau la mediu.

VS
Proteine hidrolizate

Proteine care au fost descompuse în bucăți mai mici pentru a evita detectarea de către sistemul imunitar.

Cele mai frecvente alergii alimentare la câini
icoana de pui
Carne de pui (nu include ouăle)
pictograma de vita
Carne de vită
icoană lactată
Lactate

Identificați semnele alergiilor la câinele dvs.

Pielea uscată cu mâncărime este doar unul dintre multele simptome care pot indica confruntarea câinelui dvs. cu o problemă mai mare provocată de alergiile de mediu. În cazuri rare, acestea pot fi și semne de alergii alimentare la câini. Atunci când câinele dvs. are reacții anormale, cum ar fi reacțiile ca răspuns la un anumit alergen, acesta poate simți un disconfort care îl determină să se scarpine. Din păcate, acest lucru agită adesea și mai mult pielea, crescând disconfortul acestuia.

Vă prezentăm în continuare câteva semne pe care trebuie să le aveți în vedere dacă vă întrebați dacă patrupedul dvs. poate avea alergii:
 • Pete roșii sau coșuri
 • Scuame sau aspect solzos
 • Pierderea părului
 • Coji, cruste sau piele îngroșată
 • Mâncărime, scărpinare, lingere și frecare
 • Miros urât al pielii
 • Probleme digestive
 • Ochi umezi și secreții nazale

Înțelegerea modului de ajutare a câinilor cu pielea uscată și cu alte probleme dermatologice poate fi frustrantă, iar tratamentul poate varia de la caz la caz, în funcție de diagnosticul câinelui dvs. Dar, în general, o combinație între nutriția dietetică, care poate ajuta la ameliorarea simptomelor câinelui și poate oferi îngrijire pe termen lung, plus medicamente prescrise de medicul veterinar, poate ajuta la prevenirea apariției viitoare a alergiilor cutanate.

Gestionarea alergiilor câinelui dvs.

Nimănui nu-i place să-și vadă câinele nefericit și scărpinându-se tot timpul, iar mulți proprietari de animale de companie caută frenetic soluții despre cum să trateze pielea uscată a câinelui lor sau alte afecțiuni frecvent provocate de alergii. În timp ce încercați să vă ajutați animalele să scape de mâncărime și de disconfort, puteți ajunge să căutați șampon pentru câini pentru pielea uscată sau chiar remedii casnice pentru câinii cu mâncărimi ale pielii. Dar cel mai bun lucru de făcut este să discutați cu medicul veterinar, care poate contura o abordare simplă, dar amplă, constând în hrană pentru câini cu alergii cutanate și anumite medicamente pentru ameliorare rapidă. Alimentația adecvată poate promova pielea sănătoasă din interior și poate ajuta la ameliorarea simptomelor câinelui dvs. rapid și pe termen lung.

Amintiți-vă - la fel ca oamenii, fiecare câine este unic, iar cea mai bună soluție va veni din colaborarea cu un profesionist pentru a răspunde nevoilor specifice ale animalului dvs. de companie. Chiar și în timpul tratamentului, unii câini pot avea semne recurente care vor necesita ajustări pe parcurs, iar medicul veterinar va fi o resursă utilă în gestionarea alergiilor cutanate ale câinelui.

Dacă nu sunteți siguri ce cauzează alergiile câinelui dvs., dar căutați o nutriție care să ajute la gestionarea aparițiilor, va trebui să întrebați medicul veterinar despre câteva lucruri.

pictogramă proteină nouă
Proteine din sursă nouă

S-a demonstrat că alimentele cu proteină din sursă nouă controlează semnele clinice, inclusiv scărpinarea, scuturarea capului, calitatea somnului și scaunului la câinii cu alergii alimentare.

pictogramă nutrițională de susținere a pielii
Suport nutritiv al pielii

Cu amestecul adecvat de ingrediente, hrana câinelui dvs. poate ajuta la calmarea și hrănirea pielii și a blănii pentru a reduce mâncărimea și a întări bariera pielii împotriva alergenilor.

pictograma medicamentelor
Medicația

În timp ce câinele dvs. este pe drumul cel bun cu o hrană pentru câini pentru îngrijirea alergiilor pentru gestionarea pe termen lung a stării lor, medicul veterinar poate prescrie medicamente pentru a ajuta la ameliorarea mâncărimii și la întărirea barierei pielii împotriva alergenilor. Dacă luați în considerare medicamente fără prescripție medicală pentru alergiile câinelui dvs., vă rugăm să rețineți că numai medicul veterinar poate decide dacă este necesar medicamentul și vă poate recomanda sau prescrie cea mai bună soluție.

Resurse și sfaturi

Pentru mai multe informații despre alergiile câinelui dvs. — și pentru a le oferi cea mai bună îngrijire posibilă în călătoria lor - consultați aceste resurse utile de la echipa noastră de medici veterinari.

 • Piele și blană sănătoase la caini

  Este important sa te asiguri ca pielea si blana cainelui tau au parte de cel mai bun tratament. Afla aici sfaturi utile pentru un aspect sanatos!
 • Alergia la câini

  Poate ca iti doresti un caine, dar te ingrijoreaza fatul ca esti alergic? Afla cum poti sa convietuiesti cu un caine, chiar daca ai alergie la acesta.

Întrebați medicul veterinar despre îngrijirea alergiilor cu un pas înainte pentru cea mai bună viață a câinilor

Găsiți un medic veterinar