AFECȚIUNI URINARE LA PISICI: ÎNGRIJIRE
PERMANENTĂ PENTRU
O AFECŢIUNE
DE LUNGĂ DURATĂ

Afecțiunile urinare la pisici necesită adesea îngrijire pe tot parcursul vieţii. Multe dintre aceste probleme pot fi declanşate de stres sau de diferiţi factori de mediu, conducând la o distanţare între pisici şi stăpânii lor. Din fericire, hrana care combate problemele urinare la pisici poate juca un rol important în gestionarea acestor probleme, contribuind la reducerea riscului de accidente urinare viitoare şi la readucerea pisicilor la litiera lor.

Ca parte a unui plan cuprinzător de îngrijire, inclusiv crearea unui mediu liniştit acasă, hrana pentru pisici pentru sănătatea tractului urinar poate ajuta pisicile să se întoarcă la viaţa lor de zi cu zi, astfel încât să se poată alătura din nou familiei.

„DE CE URINEAZĂ PISICA MEA PESTE TOT?”

ÎNŢELEGEREA UNEI AFECŢIUNI ÎNȚELESE GREŞIT

Deoarece urinarea în afara litierei este văzută în mod obişnuit ca o problemă de comportament şi nu ca o afecţiune medicală, aceasta şi alte afecțiuni urinare sunt printre cele mai neînţelese probleme de sănătate la pisici. Din păcate, poate pune presiune chiar şi pe relaţia dintre cele mai iubitoare animale de companie şi stăpânii acestora. De aceea, este important să fiţi în măsură să recunoaşteţi simptomele afecțiunilor urinare ale pisicii dvs., astfel încât să puteţi lua decizii mai informate pentru sănătatea lor urinară.

DEPISTAŢI SEMNELE AFECȚIUNILOR URINARE ALE PISICII DVS.

Pe cât de stresante pot fi problemele urinare ale pisicii pentru dumneavoastră, acestea sunt adesea la fel de dureroase pentru pisici. Deoarece pisicile au tendinţa să sufere în linişte cu probleme urinare, se pot chinui ceva timp înainte ca cineva să observe şi să diagnosticheze afecţiunea. Iată câteva semne cheie pe care ar trebui să le urmăriți dacă suspectați că pisica dvs. suferă de o afecţiune urinară.

Accident în casă Icon
ACCIDENTE ÎN CASĂ

Dacă pisica dvs. adultă are accidente frecvente sau urinează în locuri neobişnuite, acesta ar putea fi un semn al mai multor afecţiuni urinare comune care adesea pot fi gestionate cu ajutorul medicului veterinar.

Pictograma durere în timpul urinării
MIEUNAT ÎN TIMPUL URINĂRII

Dacă pisica dvs. se încordează să urineze sau face zgomote de durere în litieră, acest lucru ar putea indica cistita idiopatică felină (CIF), pietre la vezica urinară sau chiar dopuri uretrale.

 Pictograma Sânge în urină
SÂNGE ÎN URINĂ

Programaţi o întâlnire cu medicul veterinar dacă descoperiţi sânge în litieră sau în urină. O pisică ce urinează cu sânge este un semn grav de CIF, pietre la vezica urinară a pisicii sau un dop uretral, toate acestea trebuind să fie abordate rapid.

Pictogramă de urinare frecventă
URINARE FRECVENTĂ

Dacă pisica dvs. urinează cantităţi mici şi petrece mai mult timp în litieră decât de obicei, adresaţi-vă imediat îngrijorările medicului veterinar. Acesta ar putea fi un semn al unei obstrucţii uretrale, care este o urgenţă medicală.

GET THE TIPS YOU NEED TO HELP YOUR CATSign up to receive ongoing information to help manage your cat’s urinary issues.

Sign Up Now

Diagrama cauzelor problemelor urinare la feline

AFECȚIUNI URINARE COMUNE LA PISICI

Deşi mulţi presupun că infecţiile tractului urinar sunt de vină atunci când o pisică se confruntă cu probleme urinare, există alte condiţii mai probabile care s-ar putea să vă afecteze pisica - de la pietre la dopuri, până la CIF, care constituie 85% din simptomele prezente la nivelul tractului urinar inferior al pisicii. În funcţie de diagnosticul pisicii dvs., tratamentul poate varia de la caz la caz, dar hrana pentru îngrijirea urinară a pisicii este, în general, o parte importantă a îngrijirii lor pe termen lung pentru a ajuta la gestionarea problemelor urinare viitoare.

GESTIONAREA PROBLEMELOR URINARE ALE PISICII DVS.

Când vine vorba de afecţiuni urinare, nu există o soluţie unică. De aceea, este important să lucraţi îndeaproape cu medicul veterinar pentru a determina cel mai bun curs de acţiune pentru nevoile unice ale pisicii dvs.

În general, pisicile diagnosticate cu tulburări urinare beneficiază de o abordare cuprinzătoare, care poate consta în orice, de la hrana pentru tractul urinar al pisicii la medicamente şi chiar chirurgie, dacă este nevoie. Dar ţineţi minte, chiar şi cu cel mai bun tratament, unele pisici pot avea semne recurente sau episoade periodice.

Pictograma Nutriție
NUTRIŢIE

Pentru majoritatea afecţiunilor urinare ale pisicilor, nutriţia este standardul de îngrijire, deoarece poate contribui la reducerea riscului de apariţie a episoadelor viitoare. Hrana pentru sănătatea urinară a pisicii va modera aportul de anumite minerale, cum ar fi calciul, fosforul şi magneziul care pot determina formarea de cristale în urină. Unele alimente sunt chiar formulate pentru a ajuta animalele de companie predispuse la stres, pentru a nu declanşa problema urinară.

 Pictograma Mediului
ÎMBUNĂTĂŢIREA MEDIULUI

Nu este neobişnuit ca elementele stresante din mediu să declanşeze episoade urinare. Puteţi ajuta la liniştirea unei feline care este stresată, creând un mediu liniştit, oferind animalului dvs. de companie o planşă de zgâriat şi un ansamblu vertical pentru căţărat şi chiar oferindu-i un plus de dragoste şi afecţiune.

Pictograma medicamentului
MEDICAŢIA

În funcţie de nevoile particulare ale pisicii dvs., un medic veterinar poate să vă prescrie medicamente care să vă ajute animalul de companie care trece printr-un episod acut. De obicei, aceste medicamente sunt destinate să ajute animalul dvs. de companie să gestioneze orice durere asociată cu starea lor, în timp ce îl puneți pe calea cea bună cu o nutriţie adecvată şi îmbunătățirea mediului.

RESURSE ŞI SFATURI

Afecţiunile urinare feline sunt adesea complicat de gestionat şi încă se studiază multe despre aceste afecţiuni complicate. Pentru mai multe informaţii despre starea pisicii dvs. şi pentru a le oferi cea mai bună îngrijire posibilă în restul călătoriei - consultaţi aceste resurse utile din partea echipei noastre de medici veterinari.

1Lekcharoensuk C, Osborne CA, Lulich JP. Epidemiologic study of risk factors for lower urinary tract diseases in cats. J Am Vet Med Assoc. 2001;218(9):1429-1435.

Întrebaţi-vă medicul veterinar despre nutriţia pentru tractul urinar cu un pas înainte pentru cea mai bună viață

GĂSIŢI UN MEDIC VETERINAR