AFECȚIUNI URINARE CANINE: ÎNGRIJIRE
NUTRIŢIONALĂ
PENTRU PROBLEME
MULTIPLE

În timp ce afecțiunile urinare ale câinilor pot fi tratate şi vindecate cu asistenţa medicului veterinar - inclusiv infecţii ale tractului urinar (ITU) şi pietre struvite - există anumite cazuri în care afecţiunile urinare ale câinelui dvs. pot necesita îngrijire pe tot parcursul vieţii. În special, câinii care prezintă cristale de oxalat de calciu s-ar putea confrunta cu o provocare pe termen lung. Din fericire, mâncarea pentru îngrijirea tractului, poate juca un rol important în a ajuta nu numai la dizolvarea pietrelor struvite, dar şi în gestionarea afecţiunilor urinare, ajutând la gestionarea viitoarelor crize.

Ca parte a unui plan cuprinzător de îngrijire ce include medicamente, hrana pentru câini pentru sănătatea tractului urinar poate ajuta câinii să se întoarcă la viaţa lor de zi cu zi, astfel încât să poată fi din nou alături de familie.

„DE CE URINEAZĂ CÂINELE MEU PESTE TOT?”

ÎNŢELEGEREA UNEI AFECŢIUNI ÎNȚELESE GREŞIT

Când un câine dresat începe să urineze în casă, nu este neobişnuit ca stăpânii animalelor de companie să creadă că animalul lor de companie are pur şi simplu accidente. Din păcate, acest lucru poate crea uneori lipsa de încredere şi poate pune presiune chiar şi pe relaţia dintre cele mai iubitoare animale de companie şi stăpânii acestora. Totuşi, aceste incidente nu sunt întotdeauna simple accidente - pot fi indicatori importanţi ai unor afecţiuni medicale serioase, dar uşor de gestionat. De aceea este important să fiţi în măsură să recunoaşteţi semnele problemelor urinare ale câinelui dvs., astfel încât să puteţi lua decizii mai informate despre sănătatea lor urinară.

DEPISTAŢI SEMNELE AFECȚIUNILOR URINARE ALE CÂINELUI DVS.

Pe cât de stresante pot fi problemele urinare ale câinelui dvs. pentru dumneavoastră, acestea sunt adesea la fel de dureroase pentru ei. Aveţi grijă la aceste semne şi contactaţi medicul veterinar dacă suspectaţi că animalul dvs. de companie poate suferi de o tulburare urinară.

URINATUL ÎN CASĂ

Dacă câinele dvs. adult are accidente frecvente sau urinează în locuri neobişnuite, acesta ar putea fi un semn al mai multor afecţiuni urinare comune - mai ales dacă cantitatea de urină produsă este mică.

URINARE DUREROASĂ

Încordarea la urinare sau alte dificultăţi la urinare ar putea indica pietre la vezica urinară la câini sau alte tulburări urinare.

SÂNGE ÎN URINĂ

Dacă descoperiţi sânge în urina câinelui dvs., acesta este un semn de pietre la vezică la câini sau o altă afecţiune medicală care ar trebui abordată prompt.

URINARE FRECVENTĂ

Dacă câinele dvs. urinează cantităţi mici mai mult decât de obicei sau face încercări repetate de a ieşi afară, notaţi-le şi adresaţi-vă îngrijorările medicului veterinar.

Sign upto receive ongoing information to help manage your dog’s urinary issues.

Get Started

PROBLEME URINARE COMUNE LA CÂINI

Există o serie de afecţiuni urinare care ar putea afecta animalul dvs. de companie, inclusiv infecţii ale vezicii urinare la câini, pietre struvite şi pietre de oxalat de calciu. În funcţie de diagnosticul câinelui dvs., tratamentul poate varia de la caz la caz, dar hrana pentru îngrijirea sistemului urinar al câinilor este, în general, o parte importantă a îngrijirii lor pe termen lung pentru a ajuta la gestionarea problemelor urinare viitoare.

GESTIONAREA PROBLEMELOR URINARE ALE CÂINELUI DVS.

Când vine vorba de afecţiuni urinare, nu există o soluţie unică. De aceea, este important să lucraţi îndeaproape cu medicul veterinar pentru a determina cel mai bun curs de acţiune pentru nevoile unice ale câinelui dvs.

În general, câinii diagnosticaţi cu tulburări urinare beneficiază de o abordare cuprinzătoare, care poate consta în orice, de la hrana pentru tractul urinar a câinelui la medicamente şi chiar chirurgie, dacă este nevoie. Dar ţineţi minte, chiar şi cu cel mai bun tratament, unii câini pot avea semne recurente sau episoade periodice.

NUTRIŢIE

Dacă sunteţi în căutarea celor mai bune alimente pentru câini pentru sănătatea urinară, căutaţi o hrană care să modereze aportul lor de anumite minerale precum calciul, fosforul şi magneziul care pot provoca formarea de cristale în urină.

MEDICAŢIE

În funcţie de nevoile specifice ale câinelui dvs., un medic veterinar poate să vă prescrie antibiotice (în cazul ITU) sau medicamente care să vă ajute câinele să gestioneze orice durere asociată cu pietrele lor în timp ce îi aduceţi pe calea cea bună cu o hrană pentru sănătatea urinară a câinelui pentru a ajuta la dizolvarea pietrelor şi pentru a gestiona recurenţele viitoare.

RESURSE ŞI SFATURI

Pentru mai multe informaţii despre starea câinelui dvs. şi pentru a le oferi cea mai bună îngrijire posibilă în restul călătoriei - consultaţi aceste resurse utile din partea echipei noastre de medici veterinari.

Întrebaţi-vă medicul veterinar despre nutriţia pentru tractul urinar cu un pas înainte pentru cea mai bună viață

GĂSIŢI UN MEDIC VETERINAR