Sensibilitate alimentară și dermatologică la pisici

Pisica dvs. are pielea pruriginoasă, iritată sau uscată?

 

În mod ideal, blana pisicii dvs. ar trebui să fie curată, pufoasă și fină la atingere. Dar dacă descoperiți eriteme, umflături, descuamări sau alte semne de iritație atunci când o mângâiați, ea are o afecțiune cutanată care necesită tratament. Fiți atenți la pruritul sau linsul exagerat.

 

 

Care sunt cauzele de prurit la pisici?

 

Pruritul și pielea uscată la pisici pot avea multe cauze. Dacă pisica prezintă semne de iritație, adresați-vă medicului dvs. veterinar care va putea diagnostica starea. Medicul dvs. veterinar poate recomanda teste pentru a identifica cauza exactă a afecțiunii cutanate a pisicii dvs. Cauzele comune pot include:

 

INTOLERANȚĂ la hrană

Aceasta poate apărea ca reacție la anumite tipuri de proteine din hrana pisicii dvs.

Alte alergii

Pisica dvs. poate fi alergică la alergeni „inhalați“, precum praful, polenul, mucegaiul, etc. Unele tratamente împotriva puricilor pot cauza alergii „de contact“.

Paraziți

Puricii, păduchii și căpușele pot provoca iritarea pielii. Mușcăturile paraziților sunt iritante, provocând pisicile să se muște și să se scarpine singure, deteriorându-și pielea.

DEZECHILIBRE HORMONALE

O cantitate mai mare sau mai mică din anumiți hormoni poate face ca pisicile să fie predispuse la probleme de piele. Aceste dezechilibre pot indica alte probleme esențiale grave care trebuie să fe identificate și tratate

Infecțiile

Infecțiile bacteriene pot cauza probleme de piele..

Probleme cutanate la pisici pe care trebuie să le urmăriți

 

Dacă aveți o pisică, ați văzut efortul pe care îl depune să-și mențină blana curată. Deoarece aspectul exterior al pisicii este îngrijit, poate dura ceva timp până identificați afecțiunile cutanate care o pot deranja. De fapt, ați putea să nu observați niciun fel de iritație decât dacă vedeți unul dintre aceste semne:

 • Zone înroșite, pete sau coșuri
 • Cruste, coji sau piele îngroșată
 • Zone scuamoase sau sub formă de fulgi
 • Pierderea părului
 • Miros neplăcut al pielii
 • Prurit, scărpinat sau lins exagerat

 

Pisica dvs. are pielea pruriginoasă, iritată sau uscată?

Verificați prezența dăunătorilor

Examinați temeinic blana și pielea pisicii dvs. pentru prezența acarienilor, căpușelor, puricilor, păduchilor sau altor paraziți. Dacă găsiți ceva, adresați-vă medicului dvs. veterinar și urmați tratamentul adecvat.

Luați în considerare alergiile

Dacă pisica dvs. nu are dăunători și este sănătoasă, disconfortul ei poate fi cauzat de o reacție alergică la un factor din mediul său, cum ar fi polenul, praful sau mucegaiul. Poate duce la dermatite alergice, la o inflamație a pielii care va avea ca rezultat scărpinatul, linsul, pierderea părului și descuamarea pielii uscate.

Hrăniți-vă bine pisica

Chiar dacă afecțiunea cutanată de care suferă pisica dvs. nu este cauzată de nutriție, pisica dvs. poate fi ajutată cu o hrană de calitate superioară formulată special pentru orice sensibilitate a pielii. Căutați o hrană cu conținut de proteine de calitate superioară, acizi grași esențiali și antioxidanți, toate acestea fiind elemente nutritive care pot ajuta la vindecarea și protejarea pielii pisicii dvs.

 

Discutați cu medicul dvs. veterinar

 

Afecțiunile dermatologice pot avea o varietate largă de cauze, de la paraziți la alergii, de la dezechilibre hormonale la bacterii, infecții, stres și altele. Este necesar să vă consultați cu medicul dvs. veterinar în privința sănătății pisicii dvs. și a opțiunilor de tratament, și întrebați dacă schimbarea hranei acesteia ar putea ajuta.

anchor

Îngrijirea pisicii

ARTICOLE ȘI INSTRUMENTE

Centrul pentru îngrijirea animalului de companie

 • Articole despre pisici

  Consulta aici instrumente si articole despre pisici, din biblioteca noastra extinsa, intocmite pentru a te ajuta in multe situatii pe care le vei experimenta impreuna cu pisica ta.
 • Hranirea Pisicii: Nutritie & Diete | Hillspet.ro

  Cauti informatii despre hranirea pisicii? Afla mai multe despre nutritie, diete si ingredientele importante de care are nevoie pisica ta aici!
 • Idei pentru noii proprietari de pisici

  Afla la ce sa te astepti si cum sa te pregatesti daca aduci acasa pentru prima data o pisica. Exploreaza biblioteca noastra de articole pentru a afla mai multe!
 • Sanatatea Pisicii

  Afla cum sa descoperi semnele care arata ca pisica ta se confrunta cu o problema de sanatate, precum si modul in care le puteti preveni. Vezi articole despre sanatatea pisicii aici!
 • Cum sa ai grija de pisica ta

  Afla cum poti sa ai grija de o pisica cu ajutorul bibliotecii noastre de articole pe aceasta tema. Click aici si afla mai multe acum!
 • Dresaj Pisici

  Esti in cautare de sfaturi pentru dresaj pisici? Afla aici cele mai utile metode prin care aceasta sa invete trucuri pentru pisici, cum sa socializeze si multe altele!