Idei pentru noii proprietari de pisici

Vă gândiți să deveniți proprietarul unei pisici? Explorații aceste articole pentru ca experiența dvs. să fie cât mai ușoară posibil.

0 Rezultate ordonate după

Relevanță

La ce să vă așteptați când adoptați un animal de companie

Chiar acum vă întrebați probabil: „Ar trebui să-mi iau o pisică?“. Deși este o întrebare interesantă, este una care ar trebui să fie luată în serios. Adopția unei pisici este un angajament uriaș, astfel că înainte a cumpăra tăvița cu nisip și jucăriile, luați în considerare aceste întrebări: Cunoașteți un medic veterinar de încredere? Casa dvs. este sigură pentru un animal? Ați discutat cu colegii de cameră sau cu copii dvs. despre importanța tratării cu blândețe a pisicii? Aceste întrebări sunt doar un început. Citiți mai mult pentru a obține răspunsuri și informații utile despre cum să vă mențineți noul prieten fericit și sănătos în anii care vor urma.

Pregătirea casei dvs. pentru o pisică

Să aduci o pisică acasă nu înseamnă doar o mică rearanjare a mobilei, ci și a priorităților. În primul rând, aveți nevoie să vă asigurați că toate lucrurile de valoare și periculoase, precum produsele chimice, agenții de curățare, hainele, pantofii, etc., sunt fie afară din casă, fie nu sunt la îndemână. Asta înseamnă închiderea dulapurilor,eliberarea blaturilor și a pardoselilor, cablurile și firele electrice nu sunt la vedere sau sunt asigurate la perete. De asemenea, va trebui să prezentați pisica treptat copiilor. Acest proces trebuie să se desfășoare lent, astfel încât pisica să-și găsească în mod natural locul în familie. Devine mai complicat dacă în gospodărie mai există și alte animale de companie. Începeți prin a permite celorlalte animale de companie să miroasă jucăria noului animal de companie, apoi creșteți treptat expunerea noului animal de companie, dar întotdeauna supravegheați aceste întâlniri până când sunteți sigur că toate animalele s-au obișnuit.

După adopție

Poate fi intimidant la început să deții o pisică, dar există multe lucruri pe care le puteți face pentru a începe cu lăbuța dreaptă. Îi puteți oferi confort prin aprovizionarea cu elementele de bază (litieră, hrană, așternut, vase cu apă, etc.). Îi puteți lua câteva jucării și crea un mediu sigur prin eliminarea plantelor otrăvitoare, depozitarea substanțelor de curățenie și închiderea capacului de toaletă. Când veți ajunge să vă cunoașteți reciproc, ea vă va spune treptat ceea ce îi place și ce nu-i place. Rețineți că trebuie să aveți răbdare și să vă bucurați în fiecare moment de noua prietenie.