Joaca cu câinele

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

La fel ca nutriția de calitate și un cămin iubitor, joaca este esențială pentru bunăstarea câinelui.

Include exerciții fizice, stimulare, distracție și interacțiune. Joaca este importantă în mod special dacă patrupedul petrece mult timp singur. Câteodată animalele de companie nu pot sta departe de proprietarii lor, iar acest lucru se vede deoarece sunt nefericiți și pot avea un comportament distructiv.

În acest caz, oferă-i câinelui tău multă atenție care să compenseze pentru absența ta.

Jocuri simple

Vei fi surprins de cât de simple sunt jocurile care pot fi o experiență distractivă pentru câinele tău. Câinilor le plac jocurile în care trebuie să urmărească obiecte. Se distrează alergând după o minge de tenis, un Friesbee, un băț sau o jucărie de pluș, mai ales dacă chițăie. Poate câinelui tău îi place să alerge după o minge de fotbal și să o împingă cu nasul. Sau poate pur și simplu vrea să alerge după tine.

Acest tip de joc funcționează și cu apă, însă depinde de rasa câinelui și de cât de mult îi place apa.

Dacă folosiți o minge trebuie să aveți grijă la dimensiune. Trebuie să fie suficient de mică pentru ca patrupedul să o ridice cu dinții, dar nu prea mică pentru că o poate înghiți. De asemenea, reduceți numărul de jucării la doar câteva jucării preferate. Prea multe jucării pot deruta un câine cu privire la ce este o jucărie și ce nu.

Mai multe activități distractive

Poate că vreți să încercați un joc în care câinele dvs. să “rezolve probleme”. Lăsați o recompensă într-o cutie de carton și lăsați câinele să o găsească. La început, folosiți o cutie de carton care să permită foarte ușor accesul la recompensă, iar după câinele ce reușește să o găsească schimbați cutia cu una mai complexă. Desigur, ulterior este posibil să trebuiască să curățați bucăți de carton de pe podea.

Câinilor le place să se joace de-a v-ați ascunselea. La început, jocul trebuie să fie simplu. Ascundeți o recompensă în camera de alături, însă trebuie să fie ușor de găsit. Permiteți accesul câinelui în cameră. Lăudați-l atunci când găsește recompensa. Acest joc poate fi jucat și in interiorul casei, dar și în exterior.

Vă puteți juca și dvs. dacă doriți. Așezați-vă pe palme și genunchi, cât mai aproape de câinele dvs. Îndoiți-vă coatele, aplecați capul și “lătrați” cât puteți de bine. Câinele dvs. o să vă privească nedumerit. Lătrați din nou și este posibil ca și el să latre. Alergați câțiva pași apoi  reveniți și lătrați din nou. Repetați procesul. Câinele dvs. va intra în joc și va deveni o activitate plăcută.

Rețineți că nu este necesar ca dvs. să fiți companionul de joacă al câinelui dvs. Un câine sociabil se va bucura să întâlnească și să se joace cu alți câini.

Sfaturi pentru sesiunile de joacă

  • Dacă că lăsați câinele sau cățelușul singur pentru o vreme, plimbați-l sau jucați-vă cu el înainte de a pleca pentru a-l ajuta să își consume energia în exces
  • Dresajul poate fi un joc. Vă puteți învăța câinele cum să vină atunci când este chemat. Câinii învață să facă scamatorii pentru că le privesc ca pe un joc.
  • Nu folosiți obiecte personale sau casnice pe post de jucării. Câinii nu pot face diferența între pantofii vechi și pantofii noi pe care i-ați cumpărat săptămâna trecută.
  • Faceți un efort să îndepliniți toate cerințele unui câine, inclusiv joaca. Dacă nu vă descurcați singur, cereți ajutorul rudelor sau al prietenilor.

Nu subestimați atenția și joaca. Stimularea le permite câinilor să își consume energia în exces și îi ajută să se calmeze. Rezultatul: un câine vesel.

Related Articles

Related Products