Câinelui meu îi place să fie mângâiat?

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

S-ar părea că mâna omului este făcută pentru a mângâia capul câinelui. Dar de ce le place câinilor să fie mângâiați atât de mult și care sunt cele mai bune zone pentru a mângâia un câine? Pentru a răspunde la aceste întrebări, este important să înțelegem semnalele transmise de un câine înainte, în timpul și după mângâiere. Pregătiți-vă - suntem pe cale să explorăm știința din spatele mângâierii câinilor.

Fetiță în rochie de vară mângâind câinele familiei pe câmp

Pregătirea pentru mângâiere

Ați auzit vreodată zicala, "Când câinele doarme, lasă-l în pace?" Deși tuturor câinilor le place masajul, ei ar trebui lăsați să facă primul pas pentru a fi mângâiați. Pentru a fi lăsați, indiferent dacă este vorba de un cățeluș nou, de prietenul dvs. blănos sau de un câine pe care nu l-ați mai întâlnit până acum, trebuie să creați tot timpul legături prin care să îi câștigați încrederea. Dacă un câine vrea să fie mângâiat, vă va mirosi, iar apoi urechile, coada și alte părți ale corpului se vor relaxa. Fiți atenți la umerii destinși, la privirea blândă și la gura deschisă. Când începe să se miște puțin sau să se ghemuiască pe lângă dumneavoastră, acesta este semnul că este pregătit pentru o rundă serioasă de mângâieri.

Trebuie să mângâiați câinele mai întâi pe piept, pe umăr sau la baza gâtului, mai degrabă decât să îl mângâiați pe cap. Faceți ca mângâierea inițială să fie lentă, ca un masaj ușor. Evitați baza cozii, zona de sub bărbie și partea din spate a gâtului. Este greșit să apucați câinele de față și să îi mângâiați urechile, deoarece majoritatea nu agreează acest tip de gesturi. Odată ce ați ajuns să cunoașteți bine un câine, puteți încerca să îl mângâiați în alte zone și să vedeți cum reacționează. După ce vă vedeți prietenul blănos mulțumit, asigurați-vă că folosiți o comandă coerentă, cum ar fi "gata, s-a terminat" astfel încât câinele dvs. să nu continue să sară sau să încerce să se ghemuiască pe sub dumneavoastră, cu riscul serios de a vă doborî pentru mai multe mângâieri.

Cum știu dacă mă iubește cu adevărat?

Câinilor le place să fie mângâiați tot timpul odată ce s-au obișnuit cu dumneavoastră? Ei bine, de cele mai multe ori, câinilor le place să folosească mângâierea ca o modalitate de apropiere de stăpânul lor. Și conform Blue Cross, acest lucru este benefic și pentru dvs., deoarece s-a demonstrat că mângâierea câinilor reduce anxietatea și favorizează relaxarea. Cu toate acestea, mângâierea ar trebui să se facă într-un mod care să fie pe placul câinelui și să îl ajute să se simtă calm, iubit și în siguranță. Este important să vă faceți timp pentru a vă mângâia câinele în fiecare zi și să le permiteți și altora să îl mângâie într-un mod plăcut.

Atunci când adoptați un cățeluș nou, este important să ajungeți să îl cunoașteți și să știți ce îi place înainte de a începe socializarea cu alți câini și oameni. Acest lucru vă va permite să recomandați cel mai bun mod în care oamenii să se apropie de câinele dumneavoastră și să îl mângâie, pentru a-i reduce anxietatea față de străini. Țineți cont de faptul că unii câini formează legături preferențiale cu anumite persoane, mai mult decât cu altele, și, deși cățelușului dumneavoastră i-ar plăcea să fie mângâiat pe burtă atunci când este acasă, s-ar putea să nu-i placă acest lucru atunci când este afară cu străinii.

Găsirea"locului potrivit"

Ați mângâiat vreodată un câine și ați observat că piciorul lui se mișcă rapid? Conform Popular Science, aceasta este, de fapt, o mișcare involuntară numită reflex de scărpinare, menită să protejeze câinele de paraziți și de alți potențiali agenți iritanți. Deși poate părea amuzant să îți vezi câinele dând din picioare, stăpânii animalelor de companie trebuie să fie conștienți de faptul că acest lucru poate fi considerat iritant de către câini. Unii oameni cred că frecarea acestei zone de pe burta câinelui este ceea ce își doresc, dar, în cele mai multe cazuri, câinii preferă mai degrabă să stea lângă tine și să fie mângâiați pe piept. Foarte asemănător spasmelor brațelor sau picioarelor la oameni, un masaj ar trebui să relaxeze, nu să creeze mișcări involuntare și rapide.

Așadar, data viitoare când vedeți un câine, nu uitați să îl lăsați să inițieze el contactul, începeți prin a-l mângâia pe piept și pe umeri și lăsați-l să preia inițiativa în privința cantității și a ritmului unei sesiuni de mângâiere.

Biografie colaborator

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger este posesoarea unor animale de companie, care își împarte bucuroasă casa cu ghemotoacele ei blănoase, cu doi copii și cu soțul ei. Chrissie se bucură de timpul petrecut cu toți membrii familiei sale atunci când nu predă, când nu scrie sau când nu publică pe blog. Ea se străduiește să scrie articole care să îi ajute pe proprietarii de animale de companie să trăiască o viață mai activă și mai plină de sens alături de animalele lor de companie.

Articole asociate

Produse asociate