Înțelegerea și îngrijirea câinelui dvs. de talie miniaturală

Published by
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Cum vede lumea un câine de talie mică

În primul rând, încercați să coborâți la nivelul câinelui - la propriu - și să vă uitați bine în jur. Acesta este mediul de viață al câinelui dumneavoastră, așa că este important să vedeți lucrurile din perspectiva lui și să vă puneți câteva întrebări cheie: Lucrurile par un pic mai înfricoșătoare de aici, de jos? Canapeaua se înalță mult deasupra capului? Aveți impresia că podeaua alunecoasă a bucătăriei se întinde pe kilometri întregi? Când oamenii și obiectele de uz casnic se înalță deasupra ta, lucrurile pot deveni puțin intimidante. Imaginați-vă un aspirator care este mai mare decât dvs., pentru a vă face o idee despre cum se poate simți câinele dvs.!

 • La ce distanță de zonele principale de odihnă sau de joacă se află obiectele esențiale, cum ar fi vasul cu apă? Un sprint scurt sau o distanță de maraton?
 • În cazul în care câinele dvs. are voie pe mobilă, cât de sus trebuie să sară? Ați putea instala o treaptă, pentru câinele dvs., care să ducă până la canapea sau pat?

Câini de talie mică: Toate formele & mărimile

Rasele mici, miniaturale și de jucărie sunt un rezultat al varietății largi a formei câinilor mini: unele sunt compacte și robuste, precum terrierul Jack Russell, bulldogul francez sau terrierul alb vest scoțian. Alții, cum ar fi ogarii italieni, Prague Ratter și chihuahua, pot fi destul de sensibili și delicați, necesitând în mod natural o manevrare delicată și o îngrijire atentă. Există mai multe rase care au trăsături foarte distincte, cum ar fi emblematicul teckel, chinul japonez sau câinele chinezesc cu creastă.

Indiferent de rasa câinelui dvs., este important să țineți cont de nevoile acestuia atunci când luați în considerare lucruri precum dimensiunea și forma patului, mărimea și amplasarea vaselor pentru mâncare și apă, tipul de lesă, zgarda și/sau hamul, cerințele de temperatură și multe altele.

Sindromul câinelui de talie mică

Să fii un câine mic într-o lume mare poate fi o provocare. Cu toate acestea, câinii de talie mică prezintă foarte des comportamente obraznice sau periculoase care nu ar fi niciodată tolerate la omologii lor de rasă mai mare (cunoscut și sub numele de sindromul câinelui de talie mică"). Acești mici Napoleoni folosesc adesea aceste comportamente ca un fel de mecanism de apărare, dar se pot transforma rapid în obișnuință dacă nu sunt corectate din timp. Proprietarii ar trebui să țină cont de faptul că a trage de lesă, a fugi atunci când este chemat, a mârâi sau a mușca, toate acestea sunt comportamente la fel de rele, indiferent dacă provin de la un chihuahua mic sau de la un rottweiler mare. În ambele cazuri, socializarea și dresajul corect pot face minuni. Învățarea și exersarea unui comportament adecvat într-o mare varietate de situații de la o vârstă fragedă va ajuta un câine de orice mărime să se simtă liniștit și relaxat, contribuind la prevenirea comportamentelor nedorite sau chiar periculoase. Cereți ajutorul unui dresor de renume care cunoaște rasa dvs. de câine sau căutați un curs local de dresaj în grup pentru obediență. În plus, există multe cărți disponibile pentru a vă ajuta să decodificați și să corectați comportamentul câinelui dumneavoastră. Dacă aveți nevoie de o recomandare sau de sprijin, nu ezitați să vă adresați medicului veterinar.

Cerințe alimentare: Mai puțin înseamnă mai mult

Rasele mici au nevoi calorice diferite de cele ale câinilor mari. Deoarece au o suprafață mai mare pe kg decât câinii de talie mare, aceștia consumă de obicei mai multă energie pentru funcțiile normale ale corpului, cum ar fi menținerea căldurii. De asemenea, aceștia cheltuiesc mai multă energie chiar și pentru a se deplasa. Mersul pe jos până la capătul străzii îl poate costa pe labradorul vecinului 100 de pași, în timp ce câinele dvs. din rasa Lhasa Apso poate avea nevoie de 400 pentru a parcurge aceeași distanță.

Câinii de talie mică pot avea nevoie de mai multe calorii pe kilogram pe zi decât câinii de talie mare, dar ar trebui totuși să fie protejați împotriva creșterii excesive în greutate. Obezitatea este la fel de periculoasă pentru câinii mici ca și pentru cei mari.

Lucruri speciale de luat în considerare pentru căței

Acești micuți au nevoie de mai multe calorii pe uncie de greutate corporală. Și pentru că nu-și pot acumula rezervele de energie așa cum o pot face cățeii de rasă mai mare, au nevoie de mese mai frecvente și mai bogate în calorii. Cățeii de rasă mini trebuie hrăniți cu mese mici și frecvente pe parcursul zilei pentru a compensa capacitatea mică a stomacului lor și nevoia excesivă de energie. Citiți etichetele alimentelor pentru animale de companie pentru a afla care sunt cantitățile optime de hrană și cereți sfatul medicului veterinar pentru sfaturi adaptate la nevoile individuale ale cățelușilor dumneavoastră. Ca în cazul oricărei rase, puii mici trebuie protejați, dar nu tratați ca niște bebeluși. Deși este nevoie de o voință puternică pentru a privi în ochii mari și căprui ai unui cățeluș din rasa Cavalier King Charles Spaniel și a-i spune „Nu!”, trebuie să o faceți. Dresajul timpuriu al câinilor de talie mică pregătește terenul de mai târziu pentru un tovarăș canin mai relaxat, de încredere și mai bine educat.

Cum să trăiască mult și bine

Câinii de talie mică trăiesc adesea mult mai mult decât corespondenții lor de rasă mare și uriașă. Se știe că maltezii, chihuahua, Yorkshire Terrier și teckelii miniaturali trăiesc peste 12 ani. Durata medie de viață a pudelilor miniaturali și a border terrierilor este de aproape 14 ani, dar se știe că mulți dintre ei au ajuns la aproape 20 de ani - o vârstă venerabilă, cu siguranță! Cu toate acestea, durata lor de viață depinde de o mulțime de variabile individuale și de factori precum asistența medicală, nutriția și mediul înconjurător. Cu o durată de viață atât de lungă, adesea combinată cu o locuință în oraș, câinii de talie mică au nevoie de protecție suplimentară pentru a-și menține o sănătate bună până la vârsta de aur. Între vizitele regulate la veterinar, câinii de talie mică pot beneficia cu adevărat de antioxidanți suplimentari pentru a le ajuta organismul să lupte împotriva efectelor îmbătrânirii și ale vieții urbane.

Alimentația corectă

Câinii mici pot beneficia, de asemenea, de alimente cu crochete de dimensiuni mai mici, ceea ce le permite să le ridice și să le mestece mai ușor.

Căutați o hrană completă din punct de vedere nutrițional, cu antioxidanți, acizi grași omega 3 și 6 și, bineînțeles, cu un gust ispititor, pentru a-i oferi prietenului dvs. canin tot ce are nevoie pentru o viață fericită și sănătoasă. O gamă variată de alimente Science Diet și Prescription Diet sunt disponibile pentru a asigura o nutriție optimă pentru câinii de talie mică de toate rasele și în toate etapele lor de viață.

Articole asociate

 • Sfaturi utile despre calatoria cu cainele

  Vrei sa iti iei catelul intr-o excursie? Afla aici care sunt cele mai sigure moduri de a calatori cu cainii intr-o masina si cum le poti face acomodarea mai usoara!
 • Interacționarea cu câinii

  Daca patrupedul tau nu este calm, increzator si usor de controlat atunci cand interactioneaza cu alti caini sau oameni, este timpul sa iei masuri. Afla aici sfaturi utile!
 • Protejarea Cainelui in Functie de Sezon

  Tu stii cum sa iti protejezi cainele in functie de zonul anului? Hill's iti ofera o serie de sfaturi despre cum sa iti manajezi patrupedul in functie de perioada anului!
 • How to groom and bath your dog | Hill's Pet

  Dogs running Get step-by-step instructions on how to properly groom and bath your dog to help keep them healthy and clean.

Produse asociate