3 pași pentru tranziția pisicii tale la o nouă hrană pentru animale de companie

Probabil că va veni un moment în care pisica dvs. va trebui să treacă la o nouă hrană, fie că este vorba de o hrană dietetică sau pur și simplu una care se potrivește mai bine etapei sale de viață. Pisicile trebuie să treacă treptat la noua hrană pentru pisici pentru a evita tulburările de stomac. Iată trei sfaturi care vă vor ajuta să vă asigurați reușita.

1

Determinați cantitatea potrivită per porție

pungă de hrană uscată hills cu evidențierea graficului de hrănire recomandat

Asigurați-vă că nu vă supraalimentați pisica și că porțiile pe care le primește sunt adecvate greutății și nevoilor sale de sănătate. O modalitate eficientă de a începe este să verificați ghidul de hrănire de pe spatele ambalajului hranei pisicii dumneavoastră, deși medicului veterinar îi va reveni sarcina de a oferi cele mai bune recomandări nutriționale.

1

Urmați acest program de tranziție de 7 zile

Pe parcursul unei săptămâni, diminuați treptat cantitatea de hrană curentă a pisicii dumneavoastră, în timp ce creșteți cantitatea de hrană nouă. Alimentele pot fi oferite amestecate într-un singur bol sau în boluri separate, unul lângă altul. Pentru pisicile pretențioase, perioada de tranziție ar putea dura 10 zile sau chiar mai mult.

zilele 1-2 de tranziție alimentară pentru animale de companie
ZILELE 1-2
zilele 3-4 de tranziție alimentară pentru animale de companie
ZILELE 3-4
zilele 5-6 de tranziție alimentară pentru animale de companie
ZILELE 5-6
ziua 7 de tranziție alimentară pentru animale de companie
ZIUA 7
3

Adăugați puțină hrană umedă dacă este necesar

pisica mănâncă din castron cu o conservă de hrană umedă Hill's pe margine

Pisicile se pot feri de schimbări, în special de alimente noi. Un pic de hrană la conservă poate fi de mare ajutor pentru a le face să încerce o nouă mâncare. Dacă adăugați hrană umedă, țineți cont de aceste calorii, astfel încât să nu supraalimentați animalul și asigurați-vă că ați consultat medicul veterinar cu privire la cantitatea potrivită.

Revizuit de Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA și Dr. Becky Mullis, DVM, DACVIM (Nutrition)