Greutatea corporală a cățelușului

Published by
min read

Acordați atenție greutății corporale a cățelușului

Știați că un animal de companie obez, este un animal cu o greutate corporală mai mare cu 15% sau mai mult peste greutatea ideală? Asta înseamnă 330 de grame pentru un cățeluș mic ca Chihuahua, dar peste 7.5 kg pentru un Rottweiler. Mulți proprietari pur și simplu nu realizează cât de supraponderale sunt animalele lor de companie deoarece grăsimea se depune treptat.

Mai mult, rareori cer ajutorul medicului veterinar în această problemă.

Cățelușul dvs. necesită mai multă hrană atunci când crește decât atunci când va fi adult, dar nu îl hrăniți niciodată la cerere. Începeți cu 2 până la 3 mese pe zi la ore fixe. Hrana ar trebui lăsată la dispoziția câinelui aprox. 15 min.,  apoi îndepărtate resturile. Atunci când începeți să folosiți o hrană nouă, folosiți cantitatea de hrană recomandată pe ambalaj pentru talia animalului dvs. de companie.

Pentru rasele care au tendință de obezitate, începeți cu cantități mai mici, sau chiar mai bine: solicitați opinia medicului veterinar. Rețineți că ghidul de hrănire este doar informativ. Cățelușul dvs. este unic și ar trebui tratat ca atare. O simplă verificare pe care o puteți face și dvs. este palparea coastelor. Dacă animalul este supraponderal, coastele sunt mai greu de simțit. În orice caz, dacă aveți întrebări legate de greutatea animalului dvs. de companie, faceți o programare la medicul veterinar. Este posibil ca consultația pentru obezitate să fie gratuită în primul an de viață al cățelușului. În general, este bine să verificați odată pe lună dacă greutatea cățelușului este cea optimă.

Related Articles

Related Products