Urmărirea greutății cățelului dumneavoastră

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Urmărirea greutății cățelușului dumneavoastră

Știați că un animal de companie este considerat obez dacă depășește cu doar 15 % sau mai mult greutatea sa ideală? Acest lucru înseamnă doar câteva sute de grame pentru un câine micuț, cum ar fi un Chihuahua, dar peste 7,5 kilograme pentru un Rottweiler. Mulți proprietari pur și simplu nu-și dau seama cât de supraponderali au devenit câinii lor, deoarece schimbarea se produce treptat. De asemenea, mulți proprietari nu consideră că este vorba de o problemă medicală, așa că au tendința de a nu cere ajutorul veterinarului.

Cu toții am auzit de grăsimea cățelușilor, dar este o problemă mai serioasă decât ar putea părea. Dacă puii devin supraponderali sau obezi, acest lucru îi poate afecta pe viață. Cățelușii supraponderali au tendința de a deveni câini adulți supraponderali și le este mai dificil să piardă în greutate. Așadar, menținerea unui cățeluș slab este un bun început pentru o sănătate optimă pe tot parcursul vieții.

Obiceiuri alimentare sănătoase pentru câini

Cățelul dumneavoastră are nevoie de relativ mai multă hrană în perioada de creștere decât atunci când va deveni un adult în toată regula, dar nu ar trebui să îl hrăniți niciodată la cerere. Începeți cu patru mese pe zi, la ore fixe. Lăsați-i mâncarea la dispoziție timp de aproximativ 15 minute, apoi înlăturați tot ce a mai rămas după scurgerea timpului. Câinii se bucură de rutină, iar acest lucru consolidează un obicei alimentar bine structurat.

Urmați întotdeauna ghidul de hrănire de pe pachetul de hrană pentru a le oferi cantitatea corectă de hrană și nu uitați că aceasta este pentru întreaga zi, nu pentru fiecare masă. Trebuie să știți cât cântărește cățelul dvs. pentru a ști câtă hrană trebuie să-i oferiți, iar acest lucru se va schimba în mod evident pe parcursul creșterii, așa că trebuie să cântăriți cățelul la fiecare două săptămâni. A-i duce la medicul veterinar pentru a face acest lucru este o modalitate excelentă de a le crea o relație bună cu cabinetul.

Nu uitați că ghidul de hrănire este doar atât - un ghid. Cățelul dumneavoastră este o ființă și trebuie tratată ca atare. Dacă vă îngrijorează greutatea câinelui dumneavoastră, o verificare simplă a obezității pe care o puteți face este să pipăiți ușor cutia toracică a cățelului pentru a evalua grăsimea de sub piele; ar trebui să puteți pipăi coastele cu degetele. Dacă sunt supraponderali, vă va fi mai greu să le simțiți coastele.

Dacă aveți îndoieli cu privire la greutatea cățelușului, faceți o programare la medicul veterinar (unii oferă verificări gratuite ale greutății). În general, este acceptat faptul că ar trebui să verificați greutatea cățelușului la fiecare două săptămâni în primele două luni, și apoi lunar. Rezultatul ar trebui să fie trasat pe o curbă de creștere specială pentru căței, pentru a vă asigura că aceștia cresc într-un ritm sănătos.

Câteva cuvinte despre mâncatul pretențios

Aproape fără excepție, cățeii care devin pretențioși la mâncare au fost răsfățați în exces de stăpânii lor. Cu excepția câtorva gustări pentru câini, cățelul dvs. ar trebui să fie hrănit doar cu alimente care conțin formule pentru căței în creștere. Nu vă obișnuiți să-i hrăniți cu resturi de la masă; riscați să îi transformați în mâncăcioși mofturoși, precum și într-o pacoste neîncetată la fiecare masă!

Revizuit de Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA și Dr. Emma Milne BVSc FRCVS

Articole asociate

Produse asociate