Câinii mofturoşi la mâncare

Published by
min read

Îi oferiţi hrană gustoasă şi hrănitoare, şi totuşi câinele doar o adulmecă. Este timpul pentru următoarea masă, dar masa anterioară încă nu este terminată. S-ar putea să aveţi un câine mofturos!Aţi putea crede că vrea diversitate. Adevărul este că va mânca fericit aceeași hrană în fiecare zi întreaga sa viaţă, aşa că depinde de dvs. să vă asiguraţi că-i oferiţi o masă gustoasă, hrănitoare. Câinele tău este descendentul unor vânători oportunişti care erau obişnuiţi să mănânce ceea ce puteau obţine atunci când puteau obţine.

Cauza. Frecvent, cauza mofturilor unui câine nu este comportamentul său. De obicei, este rezultatul oamenilor care-l hrănesc cu resturi de la masă sau cu prea multe gustări. Acest lucru nu numai că sporește riscul de obezitate, dar poate încuraja şi comportamentul mofturos. Câinele tău evită să mănânce în speranţa că va obţine o mâncare mai interesantă decât ceea ce are deja în bol. Cea mai bună abordare este să opriţi hrănirea câinelui cu resturile de la masă şi să limitaţi numărul recompenselor. Nu uitaţi că pisicile și câinii au nevoi nutriționale diferite de noi, aşa că ceea ce mâncăm noi nu este neapărat echilibrat pentru ei.

Când câinele dvs. era mai tânăr, dacă aţi încercat să-i oferiţi mai multe tipuri diferite de hrană pentru a determina ce este potrivit, este posibil să vă încurajaţi câinele să se abţină pentru ceva mai bun. Dacă deschideţi mai multe conserve de hrană şi încercaţi să vă determinaţi câinele să mânce ceva la fiecare masă, atunci puteţi spune că v-a dresat câinele.

Modalităţi eficiente de a corecta acest comportament:

 • Ajutaţi-vă câinele să înţeleagă că nu există opţiuni.
 • Lăsaţi mâncarea la dispoziția câinelui timp de 30 de minute. Dacă nu a mâncat, luaţi-o.
 • Când este timpul pentru următoarea masă a câinelui, puneţi din nou mâncarea şi luaţi-o în 30 de minute, indiferent dacă a mâncat sau nu.
 • Într-o zi sau două, câinele poate începe să caute gustări. Menţineţi-vă strategia. Nu renunţaţi! Câinele dvs. nu moare de foame. Dacă îi este foame, câinele dvs. va mânca.

Este posibil să fiţi nevoit să înduraţi dezamăgirea câinelui, dar aceasta este o tehnică eficientă în eliminarea comportamentului mofturos. Vă veţi bucura că aţi făcut-o pe termen lung.

Dacă schimbaţi hrana câinelui dvs., faceţi-o treptat:

 • Începeţi să combinaţi hrana nouă cu hrana veche şi să creşteţi treptat cantitatea hranei noi pe măsură ce reduceţi cantitatea hranei vechi. Acest lucru vă va fi util pentru a vă obişnui câinele cu noua hrană şi pentru a evita „greva foamei”.
 • Dacă treceţi de la hrană umedă la uscată, încercaţi să o amestecaţi cu o cantitate mică de apă caldă.
 • În cazul în care câinele devine mofturos, fără să prezinte anterior semne ale acestui comportament, cauza ar putea fi o problemă medicală. Observaţi dacă animalul dvs. de companie prezintă vărsături, diaree, lentoare sau pierdere în greutate. Duceţi-l la medicul veterinar dacă credeţi că există o problemă medicală.

De asemenea, citiţi:

Related Articles

 • Minerale | Hillspet.ro

  Dogs running Peste 18 elemente minerale sunt considerate esențiale pentru manifere. Prin definiție, macromineralele sunt necesare în dieta animalelor în cantități mai mari, iar micromineralele sau oligoelementele în cantități mult mai mici.
 • De ce vomită câinele dvs. imediat după ce mănâncă

  Câinele dvs. vomită după ce mănâncă? Dacă un câine vomită imediat după ce a mâncat, sunteți îngrijorat pe bună dreptate, dar există câteva lucruri care ar putea să-l fi deranjat la stomac.
 • Hrana fără cereale pentru câini: Este adecvată pentru câinele dvs.?

  Toate rafturile magazinului alimentar sunt dedicate alimentelor care sunt „fără“ gluten, grăsimi și zahăr. Consumatorii înfulecă aceste specialități în speranța că susțin o nutriție „mult mai naturală și sănătoasă“, și nu numai pentru ei.
 • Proteinele

  Dogs running Proteinele sunt adesea descrise ca și “coloana vertebrală” a celulelor deoarece au rol de structură în pereții celulari. Proteinele sunt necesare pentru dezvoltarea și repararea țesuturilor.

Related products

 • Prescription Diet™ a/d™ Canine/Feline

  Pentru managmentul nutrițional al animalelor în proces de recuperare din boli, accidente și intervenții chirurgicale severe.
  Buy Now »
 • Prescription Diet™ i/d™ Canine Low Fat

  <p>Este dovedit clinic că <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> i/d™ Low Fat Canine calmează tractul digestiv.   </p>
  Buy Now »
 • Prescription Diet™ j/d™ Canine cu pui

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> j/d™ Canine este clinic dovedită pentru îmbunătăţirea articulaţiilor în doar 21 de zile cu un echilibru corect de nutrienţi sănătoşi, EPA (un acid gras omega-3) şi acizi graşi omega 3 totali.</p>
  Buy Now »
 • Prescription Diet™ Metabolic Canine Mini

  <p></p><ul><li>Slăbire fără înfometare – 96% dintre câini au slăbit în 2 luni acasă, 90% dintre câini au trecut prin programul de slăbire.</li><li>Nu este necesară porţionarea meselor cu stricteţe.</li><li>Dovedită clinic pentru evitarea supraponderabilității după programul de slăbire.</li><li>Recompensează-ți câinele cu biscuiți delicioși - hrană complementară, susține scăderea în greutate și menținerea greutății optime în cazul câinilor adulți. </li></ul><p></p><p><b>Vizitează medicul veterinar pentru mai multe informaţii şi sfaturi legate de sănătatea câinelui tău. </b></p>
  Buy Now »