Tu stii de ce refuza cainele tau mancarea?

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Îi oferiţi hrană gustoasă şi hrănitoare, şi totuşi câinele doar o adulmecă. Este timpul pentru următoarea masă, dar masa anterioară încă nu este terminată. S-ar putea să aveţi un câine mofturos!

Aţi putea crede că vrea diversitate. Adevărul este că va mânca fericit aceeași hrană în fiecare zi întreaga sa viaţă, aşa că depinde de dvs. să vă asiguraţi că-i oferiţi o masă gustoasă, hrănitoare. Câinele tău este descendentul unor vânători oportunişti care erau obişnuiţi să mănânce ceea ce puteau obţine atunci când puteau obţine.

Cauza. Frecvent, cauza mofturilor unui câine nu este comportamentul său. De obicei, este rezultatul oamenilor care-l hrănesc cu resturi de la masă sau cu prea multe gustări. Acest lucru nu numai că sporește riscul de obezitate, dar poate încuraja şi comportamentul mofturos. Câinele tău evită să mănânce în speranţa că va obţine o mâncare mai interesantă decât ceea ce are deja în bol. Cea mai bună abordare este să opriţi hrănirea câinelui cu resturile de la masă şi să limitaţi numărul recompenselor. Nu uitaţi că pisicile și câinii au nevoi nutriționale diferite de noi, aşa că ceea ce mâncăm noi nu este neapărat echilibrat pentru ei.

Când câinele dvs. era mai tânăr, dacă aţi încercat să-i oferiţi mai multe tipuri diferite de hrană pentru a determina ce este potrivit, este posibil să vă încurajaţi câinele să se abţină pentru ceva mai bun. Dacă deschideţi mai multe conserve de hrană şi încercaţi să vă determinaţi câinele să mânce ceva la fiecare masă, atunci puteţi spune că v-a dresat câinele.

Modalităţi eficiente de a corecta acest comportament:

  • Ajutaţi-vă câinele să înţeleagă că nu există opţiuni.
  • Lăsaţi mâncarea la dispoziția câinelui timp de 30 de minute. Dacă nu a mâncat, luaţi-o.
  • Când este timpul pentru următoarea masă a câinelui, puneţi din nou mâncarea şi luaţi-o în 30 de minute, indiferent dacă a mâncat sau nu.
  • Într-o zi sau două, câinele poate începe să caute gustări. Menţineţi-vă strategia. Nu renunţaţi! Câinele dvs. nu moare de foame. Dacă îi este foame, câinele dvs. va mânca.

Este posibil să fiţi nevoit să înduraţi dezamăgirea câinelui, dar aceasta este o tehnică eficientă în eliminarea comportamentului mofturos. Vă veţi bucura că aţi făcut-o pe termen lung.

Dacă schimbaţi hrana câinelui dvs., faceţi-o treptat:

  • Începeţi să combinaţi hrana nouă cu hrana veche şi să creşteţi treptat cantitatea hranei noi pe măsură ce reduceţi cantitatea hranei vechi. Acest lucru vă va fi util pentru a vă obişnui câinele cu noua hrană şi pentru a evita „greva foamei”.
  • Dacă treceţi de la hrană umedă la uscată, încercaţi să o amestecaţi cu o cantitate mică de apă caldă.
  • În cazul în care câinele devine mofturos, fără să prezinte anterior semne ale acestui comportament, cauza ar putea fi o problemă medicală. Observaţi dacă animalul dvs. de companie prezintă vărsături, diaree, lentoare sau pierdere în greutate. Duceţi-l la medicul veterinar dacă credeţi că există o problemă medicală.

De asemenea, citiţi:

Related Articles

Related products