Cerințele nutriționale începând de la cățeluși până la câinii vârstnici

Când ați adoptat pentru prima dată primul dvs. câine, ați avut timp să căutați și să discutați cu medicul său veterinar despre cerințele nutriționale înainte de a alege cu ce să-l hrăniți. Știți că nu trebuie să-i dați resturi alimentare de la masă, dar știți că înaintând în vârstă nevoile sale nutriționale se vor schimba? Hrana pentru etapele de viață ale unui câine va spori, dar este important să înțelegeți ce are nevoie membrul dvs. de familie blănos, de când este cățel și până la vârste adulte.

Care sunt cerințele nutriționale ale câinilor?

Nutrienții sunt substanțe care se obțin din alimente și care sunt utilizate ca o sursă de energie. Câinilor le place să se joace cu stăpânii lor, dar au nevoie de energie pentru asta! Nutrienții sunt esențiali pentru creșterea animalelor și pot fi considerați instrumente de întreținere pentru menținerea sănătății optime a câinelui dvs. Exact cum mașina dvs. are nevoie de benzină (și alte tipuri de întreținere) pentru a funcționa, așa are nevoie și câinele dvs. de hrană pentru fi în formă.

Există diverse clase de nutrienți de care are nevoie câinele dvs. în alimentația sa: proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine, minerale și apă. Alegerea unei hrane echilibrate care include acești nutrienți este ceea ce îi va ajuta pe câinii tineri să crească, iar pe cei vârstnici să fie sănătoși.

Cățelușii nou-născuți

De la naștere și timp de câteva săptămâni, nutriția completă a câinilor este furnizată de laptele mamei lor. Totuși, dacă mama este bolnavă sau câini sunt orfani, este necesar un înlocuitor de lapte din comerț pentru a hrăni cățelușii. Medicul veterinar vă poate instrui cum să alegeți un înlocuitor, dar și cum să hrăniți cățelușii nou-născuți care nu primesc lapte de la mama lor.

În cele din urmă, aceștia se vor dezvăța de laptele mamei lor, sau un înlocuitor lichid, și vor începe să digere solide. Pentru a începe procesul de înțărcare, începeți să-i luați de la sânul mamei pentru perioade scurte de timp. În timp ce mama nu este acolo, faceți-le cunoștință cu hrana pentru cățeluși într-un vas. Măriți treptat perioada de timp pentru expunerea la propria lor hrană, încurajați-i, însă nu-i forțați cu hrana.

Cățelușii

După înțărcare, cățelușii vor primi toată nutriția necesară din hrana pentru câini, astfel încât asigurați-vă că alegeți care nu este numai gustos, dar și sănătos. Cățelușii consumă și au nevoie de multă energie, deci cerințele nutriționale pentru câinii tineri includ nivel crescut de proteine pentru a se menține alimentați și în formă. De asemenea, dacă este posibil, la început, cățelușii pot avea nevoie de trei sau patru mese pe zi, iar apoi să treacă ușor la două mese mai mari pe zi. Discutați cu medicul dvs. veterinar despre cel mai regim pentru cățelușul dvs. pentru vă asigura că acesta își primește zilnic nutriția adecvată.

La început, așteptați-vă să se joace. În timp ce mănâncă poate începe ca un joc, câinilor tineri le va plăcea gustul și abia vor aștepta să aromele și senzații de mestecat. Poate ajuta dacă umeziți ușor hrana uscată pentru a vă obișnui câinele cu mestecatul.

Câini adulți

Majoritatea câinilor ajung la etapa de adult în jurul vârstei de un an, astfel încât este importantă tranziția la hrană pentru câini adulți. Hrana unui câine adult este bazată pe dimensiunea și activitatea acestuia. Dacă aveți întrebări cu privire la cantitatea de hrană cu care să vă hrăniți câinele, cel mai indicat este să vă întrebați medicul veterinar, dar niciodată nu vă îndopați prietenul blănos. În această etapă a vieții, câinii au nevoie de nutriție pentru întreținere. Deci, un animal de companie extrem de activ va avea diferite nevoi nutriționale față de un câine mai puțin activ. De asemenea, un câine mare are nevoie de mai multă hrană decât un câine de talie mică. După ce ați ales tipul de hrană pentru câinele dvs., 

Choosing-Dog-Food-for-Each-Life-Stage

 

rețineți că celelalte elemente, cum ar fi temperatura, vor influența modificările din alimentația câinelui dvs. Căldura extremă și frigul va arde mai mult din energia câinelui dvs., iar acesta va trebui să facă față prin alimentație. De asemenea, o schimbare de activitate, cum ar fi începerea unui regim de antrenament va modifica cantitatea sau tipul de hrană cu care vă alimentați câinele.

Deoarece câinii adulți nu au nevoie de aceeași nutrienți care să-i ajute la creștere, ca pe cățeluși, cea mai bună hrană pentru câinele dvs. adult este cea care este formulată special pentru nevoile sale de adult. De exemplu, Hill's™ Science Plan™ Adult Advanced Fitness este formulată special pentru a satisface nevoile unui câine adult. Continuând să vă hrăniți câinii adulți cu hrană pentru cățeluși, odată ajuns la dimensiunea completă poate avea probleme de greutate, deoarece hrana pentru căței are tendința să fie bogată în nutrienți pentru creștere.

Câini cu vârsta de peste 7 ani

Un segment trecut adesea cu vederea în ciclul etapelor de viață a unui câine este vârsta lor mult mai matură, de obicei între șapte și 12 ani. Deși un câine mai are încă mult de trăit și poate că nu-și face probleme să se joace și să se antreneze cu dvs., puteți observa că începe să încetinească puțin, iar sesiunile de joacă nu mai sunt la fel de lungi ca înainte. În acest sens, câinii nu sunt diferiți față de oameni. La fel ca noi, și ei încetinesc ușor odată cu vârsta și este vital să-i hrănim cu alimente pentru câini care să răspundă nevoilor sale de adult matur. Deoarece câinele dvs. încetinește în această etapă a vieții sale, el are nevoie de mai mulți nutrienți dedicați unui organism sănătos și întreținerii oaselor și musculaturii. O hrană formulată pentru nevoile sale din această etapă a vieții sale îl va menține în formă și activ. Doar pentru că încetinește puțin, asta nu înseamnă că e un semn de sfârșit; el încă are mult de trăit și multă iubire de oferit, astfel că va avea nevoie doar de o alimentație care să-l mențină în formă.

Chiar dacă nu a început să încetinească, corpul câinelui dvs. tot are nevoie de nutrienți pentru a-l menține în formă și activ. Luați în considerare hrana pentru câini, cum ar fi Hill's™ Science Plan™ Youthful Vitality dog food, formulată special pentru combaterea semnelor de îmbătrânire. Alegerea unei nutriții adecvate poate ajuta la creșterea activității, a interacțiunii și a mobilității sale pe măsură ce îmbătrânește.

Youthful Vitality a fost creată special mai mult pentru câinii maturi și vârstnici cu vârsta de peste 7 ani. Dacă nu sunteți sigur în ce etapă a vieții sale se află câinele dvs., consultați aceste informații utile referitoare la vârsta animalului de companie. Aici puteți compara vârsta câinelui dvs. cu vârsta umană, precum puteți înțelege mai bine semnele de îmbătrânire pe care trebuie să le observați la vârsta lui. Discutați cu medicul dvs. veterinar pentru a vedea dacă Hill's™ Science Plan™ Youthful Vitality ar fi o alegere bună pentru câinele dvs.

Câinii vârstnici

Un câine va ajunge vârstnic în jurul vârstei de 11 ani, dar, din nou, poate să difere în funcție de dimensiunea și rasa câinelui. Câinii de talie mare au tendința de a ajunge vârstnici mult mai repede decât cei mici din cauza presiunii care apasă pe corpul lor de rase mari. Odată cu îmbătrânirea, corpul și nevoile nutriționale ale câinelui dvs. se vor schimbă din nou. Vor fi modificări metabolice și imunologice care solicită modificarea alimentației câinelui dvs. Fiecare câine este diferit, deci întrebați-vă medicul veterinar, la fiecare control anual al câinelui dvs., dacă a ajuns sau se apropie de să fie vârstnic.

O hrană pentru câinii vârstnici va fi formulată pentru le menține funcțiile normale ale corpului. Metabolismul încetinește deseori semnificativ, astfel încât câinii vârstnici nu au nevoie de o hrană bogată în calorii. Problemele cu articulațiile și mobilitatea sunt frecvente la câinii vârstnici, astfel încât Hill's produce hrană formulată special pentru mobilitate, care să contribuie la dezvoltarea oaselor și la sănătatea articulațiilor. Dacă vă îngrijorează sănătatea câinelui dvs. pe măsură ce acesta îmbătrânește, solicitați medicului dvs. veterinar să vă ajute să alegeți cea mai bună hrană pentru câini care să corespundă nevoilor câinelui dvs. vârstnic.

Abordarea nevoilor speciale

Rețineți că, cerințele nutriționale ale câinilor se pot schimba în orice moment din viața acestuia, indiferent de vârstă, în special dacă are loc ceva care să impună schimbarea alimentației sale, precum o deficiență de vitamine sau minerale, sau afecțiuni fizice. Dacă medicul veterinar recomandă schimbarea alimentației câinelui dvs., respectați instrucțiunile sale și rețineți că tranziția câinelui la o altă hrană se face treptat pentru a evita probleme digestive.

Alegerea hranei pentru fiecare etapă din viața câinelui

Nu uitați ca, pe lângă hrană, să puneți întotdeauna apă proaspătă și curată la dispoziția câinelui dvs.

Încă o observație rapidă privind hrănirea câinelui dvs. cu o alimentație nutritivă. Pentru că vă iubiți atât de mult câinele, este foarte ușor să-l răsfățați cu recompense și gustări. Rețineți doar că trebuie să-i oferiți recompense sănătoase atunci când vă dresați cățelul. Recompensele nu ar trebui să însemne mai mult de cinci procente din hrana câinelui dvs.

Luarea deciziei privind hrana câinelui dvs. nu ar trebui să fie o alegere dificilă. Dacă aveți nevoie de ajutor ca să hotărâți între multe opțiuni disponibile, mai întâi restrânge opțiunile la grupa de vârstă a câinelui. Apoi, discutați cu medicul veterinar despre nevoile nutriționale ale câinelui dvs. Medicul veterinar va lua în considerare rasa câinelui, dimensiunea și energia de consum a acestuia. Luați în considerare Hill's™ Science Plan™, o marcă pentru toate etapele din viață și care va trece cu câinele dvs. prin fiecare etapă de creștere a acestuia.

Biografie colaborator

Erin Ollila Contributor Bio Image

Erin Ollila

Erin Ollila este o pasionată de animale care crede în puterea cuvintelor și în modul în care un mesaj își poate informa, și chiar transforma, publicul său. Scrierile sale se pot găsi pe internet și pe suport de hârtie. O puteți contacta pe Twitter @ReinventingErin sau puteți afla mai multe despre ea pe http://erinollila.com.

 

Articole despre îngrijirea animalului de companie