Cerințele nutriționale începând de la cățeluși până la câinii vârstnici

Când ați adoptat pentru prima dată primul câine, ați avut timp să cercetați și să discutați cu medicul veterinar despre cerințele sale nutriționale, înainte de a alege cu ce să-l hrăniți. Știți că nu trebuie să-i dați resturi alimentare de la masă, dar știți că înaintând în vârstă nevoile sale nutriționale se vor schimba? Este important să știți de ce anume are nevoie membrul blănos al familiei, de când este cățel și până la vârste adulte.

Care sunt cerințele nutriționale ale câinilor?

Nutrienții sunt substanțe care se obțin din alimente și sunt utilizate ca o sursă de energie. Câinilor le place să se joace cu stăpânii lor, dar au nevoie de energie pentru asta! Nutrienții sunt esențiali pentru creșterea animalelor și pot fi considerați instrumente pentru menținerea sănătății optime a câinelui dvs. Exact cum mașina dvs. are nevoie de benzină (și de întreținere) pentru a funcționa, așa are nevoie și câinele dvs. de hrană pentru fi în formă.

Există diverse clase de nutrienți de care are nevoie câinele în alimentația sa: proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine, minerale și apă. Alegerea unei hrane echilibrate care include acești nutrienți este ceea ce îi va ajuta pe câinii tineri să crească, iar pe cei vârstnici să fie sănătoși.

Cățelușii nou-născuți

De la naștere și timp de câteva săptămâni, nutriția completă a câinilor este furnizată de laptele mamei lor. Totuși, dacă mama este bolnavă sau câini sunt orfani, este necesar un înlocuitor de lapte din comerț pentru a hrăni cățelușii. Medicul veterinar vă poate instrui cum să alegeți un înlocuitor, dar și cum să hrăniți cățelușii nou-născuți care nu primesc lapte de la mama lor.

În cele din urmă, aceștia se vor dezvăța de laptele mamei lor, sau un înlocuitor lichid, și vor începe să digere alimente solide. Pentru a începe procesul de înțărcare, începeți să-i luați de la sânul mamei pentru perioade scurte de timp. În timp ce mama nu este acolo, faceți-le cunoștință cu hrana specială pentru cățeluși. Măriți treptat perioada de timp în care cățelușii sunt expuși la hrana specială, încurajați-i să o consume, însă nu-i forțați.

Cățelușii

După înțărcare, cățelușii vor primi toată nutriția necesară din hrana pentru câini, așadar asigurați-vă că alegeți o hrană care nu este numai gustoasă, dar și sănătoasă. Cățelușii consumă și au nevoie de multă energie, așadar cerințele nutriționale pentru câinii tineri includ un nivel crescut de proteine pentru a se menține în formă. De asemenea, dacă este posibil, la început, cățelușii pot avea nevoie de trei sau patru mese pe zi, iar apoi să treacă ușor la două mese mai mari pe zi. Discutați cu medicul dvs. veterinar despre cel mai bun regim pentru cățelușul dvs., astfel vă asigurați că acesta primește zilnic nutriția potrivită.

La început, așteptați-vă să se joace cu hrana. Însă, în timp cățelușii vor descoperi aromele și vor adora gustul hranei uscate. Dacă umeziți ușor hrana, puteți ajuta cățelușul să se obișnuiască mai ușor cu mestecatul.

Câini adulți

Majoritatea câinilor ajung la etapa de adult în jurul vârstei de un an, așadar este important ca în această perioadă să se facă tranziția la hrana pentru câini adulți. Hrana unui câine adult este bazată pe talia și nivelul de activitate al acestuia. Dacă aveți întrebări cu privire la cantitatea de hrană cu care trebuie să vă hrăniți câinele, cel mai indicat este să întrebați medicul veterinar, dar niciodată nu trebuie să vă supra-alimentați prietenul blănos. În această etapă a vieții câinii au nevoie de nutriție pentru întreținere. Așadar, un animal de companie extrem de activ va avea nevoi nutriționale diferite față de un câine mai puțin activ. De asemenea, un câine mare are nevoie de mai multă hrană decât un câine de talie mică. După ce ați ales tipul de hrană potrivit pentru câinele dvs., rețineți că și celelalte elemente, cum ar fi temperatura, vor influența modificările din alimentația câinelui dvs. Căldura extremă și frigul vor arde mai mult din energia câinelui dvs., iar acesta va trebui să facă față prin alimentație. De asemenea, o schimbare de activitate, cum ar fi începerea unui program de antrenamente va modifica cantitatea sau tipul de hrană cu care trebuie să vă alimentați câinele.

Deoarece câinii adulți nu au nevoie de aceeași nutrienți care să-i ajute la creștere, ca în cazul cățelușilor, cea mai bună hrană pentru câinele dvs. adult este cea care este formulată special pentru nevoile sale. Continuând să vă hrăniți câinii adulți cu hrană pentru cățeluși, odată ajuns la dimensiunea completă pot avea probleme cu greutatea, deoarece hrana pentru căței are tendința să fie bogată în nutrienți pentru creștere.

Câini cu vârsta de peste 7 ani

Un segment trecut adesea cu vederea în ciclul etapelor de viață este cel al maturității, de obicei între 7 și 12 ani. Deși câinele mai are încă mult de trăit și poate se joacă sau se antrenează cu dvs. fără probleme, puteți observa că începe să încetinească puțin, iar sesiunile de joacă nu mai sunt la fel de lungi ca înainte. În acest sens, câinii nu sunt diferiți de oameni. La fel ca noi, și ei încetinesc ușor odată cu vârsta și este important să le oferim o hrană pentru câini care să răspundă nevoilor nutriționale de adult-matur. Deoarece câinele dvs. încetinește în această etapă a vieții sale, el are nevoie de mai mulți nutrienți dedicați unui organism sănătos și întreținerii oaselor și musculaturii. O hrană formulată special pentru nevoile sale din această etapă a vieții îl va menține în formă și activ. Doar pentru că încetinește puțin, asta nu înseamnă că e un semn de sfârșit; el încă are mult de trăit și multă iubire de oferit, așadar va avea nevoie doar de o alimentație care să-l mențină în formă.

Chiar dacă nu a început să încetinească, corpul câinelui dvs. tot are nevoie de nutrienți pentru a-l menține în formă și activ. Alegerea unei nutriții adecvate poate ajuta la creșterea activității, a interacțiunii și a mobilității sale pe măsură ce îmbătrânește.

Youthful Vitality a fost creată special pentru câinii maturi și vârstnici cu vârsta de peste 7 ani. Dacă nu sunteți sigur în ce etapă a vieții se află câinele dvs., consultați aceste informații utile referitoare la vârsta animalului de companie. Aici puteți compara vârsta câinelui dvs. cu vârsta umană și puteți înțelege mai bine semnele asociate cu îmbătrânirea pe care trebuie să le observați la vârsta lui.

Câinii vârstnici

Un câine poate fi considerat vârstnic în jurul vârstei de 11 ani, dar, din nou, poate să difere în funcție de talia și rasa câinelui. Câinii de talie mare au tendința de a ajunge vârstnici mult mai repede decât cei mici din cauza presiunii care apasă pe corpul lor. Odată cu îmbătrânirea, corpul și nevoile nutriționale ale câinelui dvs. se vor schimba din nou. Vor apărea modificări metabolice și imunologice care solicită schimbarea alimentației câinelui dvs. Fiecare câine este diferit, deci întrebați medicul veterinar, la fiecare control anual al câinelui, dacă a ajuns sau se apropie de stadiul vârstnic.

O hrană pentru câinii vârstnici va fi formulată pentru le menține funcțiile normale ale corpului. Metabolismul încetinește deseori semnificativ, astfel încât câinii vârstnici nu au nevoie de o hrană bogată în calorii. Problemele cu articulațiile și mobilitatea sunt frecvente la câinii vârstnici, așadar Hill's produce o hrană formulată special pentru susținerea mobilității, care să mențină sănătatea oaselor și articulațiilor. Dacă vă îngrijorează sănătatea câinelui dvs. pe măsură ce acesta îmbătrânește, solicitați medicului dvs. veterinar să vă ajute să alegeți cea mai potrivită hrană care să corespundă nevoilor câinelui dvs. vârstnic.

Nevoile speciale

Rețineți că, cerințele nutriționale ale câinilor se pot schimba în orice moment din viața acestuia, indiferent de vârstă, în special dacă are loc ceva care să impună schimbarea alimentației sale, precum o deficiență de vitamine sau minerale, sau afecțiuni fizice. Dacă medicul veterinar recomandă schimbarea alimentației câinelui dvs., respectați instrucțiunile sale și rețineți că tranziția câinelui la o altă hrană se face treptat pentru a evita probleme digestive.

Alegerea hranei pentru fiecare etapă din viața câinelui

Nu uitați ca, pe lângă hrană, câinele trebuie să aibă la dispoziție apă proaspătă în permanență.

Încă o observație rapidă privind hrănirea câinelui dvs. cu o hrană nutritivă. Pentru că vă iubiți atât de mult câinele, este foarte ușor să-l răsfățați cu recompense și gustări. Rețineți doar că trebuie să-i oferiți recompense sănătoase atunci când vă dresați cățelul. Recompensele nu ar trebui să însemne mai mult de cinci procente din hrana câinelui dvs.

Decizia privind hrana câinelui nu ar trebui să fie o alegere dificilă. Dacă aveți nevoie de ajutor ca să hotărâți între mai multe opțiuni disponibile, mai întâi restrângeți opțiunile la grupa de vârstă a câinelui. Apoi discutați cu medicul veterinar despre nevoile nutriționale ale câinelui dvs. Medicul veterinar va lua în considerare rasa câinelui, talia și nivelul de energie al acestuia. Luați în considerare Hill's™ Science Plan™, o marcă pentru toate etapele din viață și care va trece cu câinele dvs. prin fiecare etapă de creștere a acestuia.

Articole despre îngrijirea animalului de companie