Dresarea cățelușului: Dresajul de bază pentru obediență

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

bldas954ben0214

Pentru ca dresajul să fie unul de succes, încercați următoarele metode cu cățelușul dvs. în fiecare zi. Mențineți sesiunile de dresaj scurte. Cățelușul dvs. va vedea totul ca pe un joc, așadar mențineți-l interesat schimbând lecția. Exersați fiecare comandă timp de 5 minute și reveniți la ea de câte ori puteți.

Exersați comenzile în locuri diferite - în living, în grădină, pe hol sau în bucătărie, și chiar la plimbare - ca să învețe să răspundă în tot felul de situații. Puteți folosi metoda cu clicker pentru a vă ajuta în alte aspecte ale dresajului, cum ar fi atunci când doriți să îl încurajați să aștepte să fie periat sau să îl obișnuiți să călătorească cu mașina.

Cățelușul dvs. va învăța foarte repede și va răspunde la dragoste și afecțiune la fel de bine ca la recompense. Dresajul pentru obediență vă va ajuta să construiți o legătură durabilă între voi, iar dvs. veți avea un cățeluș fericit și bine dresat.

Bune maniere la masă

Să cedați la orice solicitare a cățelușului dvs. nu este o idee bună. Pe măsură ce crește, vor crește și nevoile sale. Cățelușii aleg adesea ora mesei pe post de “câmp de luptă”, dar ar fi o greșeală să cedați. Trebuie să vă asigurați că el știe că nu o să îi îndepliniți fiecare cerință.

Cățelușul dvs. trebuie să învețe că oamenii din jurul lui, în special copii mici, pot fi imprevizibili. Dar trebuie să accepte că aceste comportamente nu reprezintă o amenințare pentru el. Puteți să îl ajutați să facă acest lucru imitând comportamentul unui copil. Încercați să fugiți până la bolul lui - apoi aruncați acolo o recompensă. Loviți-vă ușor de el în timp ce mănâncă sau încercați să îi distrageți atenția cu jucării - orice metodă care îi atrage atenția, dar continuați să îl recompensați pentru că își continuă masa cu calm. Folosiți această metodă des, dar nu la fiecare masă. Dacă animăluțul se oprește, mârâie sau se uită insistent la dvs., opriți-vă și încercați altădată. Dacă acest comportament continuă, este bine să cereți ajutorul unui profesionist.

Limbajul corporal al cățelușului

Câinii au comunicat întotdeauna între ei cu ajutorul limbajului corporal. Asta include expresii faciale, postura corpului, zgomote și mirosuri. Câinii vor folosi gura, ochii, urechile și coada pentru a exprima emoții. Dacă învățați să interpretați acest limbaj, veți învăța să interpretați intențiile cățelușului dvs.

Semne de agresivitate sau supunere

Dacă cățelușul dvs. se simte curajos sau agresiv, va încerca să pară mai mare, cu urechile și coada îndreptate în sus. De asemenea va scoate pieptul în față și părul din zona gâtului și a spatelui se va ridica. Este posibil să dea din coadă foarte încet.

Pe de altă parte, un câine supus va încerca să pară mai mic și se va comporta ca un cățeluș. Asta pentru că un câine adult va “certa” un cățeluș, dar nu îl va ataca. Supunerea poate lua mai multe forme de la ghemuiri până la nivelul solului la mișcarea cozii îndreptate cu vârful în jos. Poate încerca să lingă fața câinelui sau omului dominant. Se poate chiar rostogoli pe spate.

Coada cățelușului

Mulți dintre noi recunosc datul din coadă ca un semn de prietenie sau de bucurie, dar acest gest poate să indice și alte stări.

Modul în care câinii își țin cozile în mod natural variază de la o rasă la alta, dar în general, o coadă îndreptată la un ungi mai mare de 45 de grade exprimă vigilență și interes.

Dacă coada cățelușului este ușor în valuri și rigidă, acesta este un semn de agresivitate. Dacă coada cățelușului este îndreptată în jos înseamnă că este speriat. Un câine agitat poate îndrepta coada în jos, mișcând-o cu rigiditate.

Ochii cățelușului

Dacă ochii cățelușului dvs sunt pe jumătate închiși, acesta este un semn de plăcere sau supunere, ochii larg deschiși pe de altă parte pot indica agresivitate.

În sălbăticie, câinii se uită unul la altul până când unul dintre ei cedează sau acceptă provocarea, așadar nu ar trebui niciodată să încercați acest procedeu cu cățelușul dvs., mai ales dacă este agitat.

Zâmbetul cățelușului

Câinii supuși și anumite rase precum Labrador afișează adesea un zâmbet, și într-adevăr este un semn de prietenie. Dar când aceștia arată toți dinții, este un semn de agresivitate, nu le încurcați.

Timpul pentru joacă

Dacă cățelușul dvs. dorește să se joace va ridica o lăbuță sau va face o “plecăciune” și va lătra pentru a atrage atenția. Vă poate oferi o jucărie sau poate convinge un alt câine să intre în joc.

Cum vă vede cățelușul pe dvs.

Cățelușul dvs. va urmări mai mult limbajul dvs. corporal decât vă va asculta când vorbiți, și va învăța rapid ce simțiți fără ca dvs. să vorbiți.

Dacă vreți să îmbunătățiți comunicarea cu câinele dvs. vă puteți îmbunătăți limbajul corporal. De exemplu, să vă așezați al nivelul lui cu brațele deschise este un semn de bunătate, în schimb dacă vă uitați la el de sus poate fi un semn de amenințare pentru el.

Cum învață un cățeluș

Câinii învață prin asociere, dacă animăluțul dumneavoastră face ceva corect recompensați-l. Apoi este foarte probabil ca acțiunea respectivă să se repete. Însă recompensa trebuie să fie legată de acțiune, deci recompensarea trebuie să fie rapidă, în 1-2 secunde. Răsplata poate consta în câteva crochete de hrană sau laude sau ambele.

Cățelușul dvs. trebuie să fie învățat ce poate și ce nu poate să facă. Unele comportamente nedorite care nu prezintă vreun risc pot fi ignorate, însă cele care pot fi periculoase trebuie oprite imediat cu un “nu” scurt și răspicat pentru a-i capta atenția - asigurați-vă că îl recompensați atunci când se oprește și vă acordă atenție. Dacă strigați sau loviți cățelușul, acesta nu va învăța.

Lătratul și scâncetele

Lătratul

Lătratul este un aspect totalmente natural al comportamentului canin, dar dvs., familia dvs. și vecinii veți fi mai fericiți dacă puteți îl puteți controla.

Nu este deloc surprinzător că mulți oameni au probleme cu lătratul câinelui, deoarece câinii lor nu știu dacă lătratul “e de bine” sau “e de rău”. Acest lucru se întâmplă deoarece reacțiile noastră este derutantă pentru câine. După cum vede câinele lucrurile, atunci când latră, câteodată este ignorat, iar câteodată se strigă la el să se oprească, iar apoi poate fi încurajat să latre dacă, de exemplu, prin aproprierea casei este un necunoscut.

Pentru a vă ajuta câinele să înțeleagă când este acceptat lătratul, atunci trebuie să îl învățați că are voie să latre până când spuneți dvs. stop. “Taci” ar trebui să fie considerată o comandă de obediență, nu o mustrare.

Începeți antrenamentul prin a vă lăsa câinele să latre de două, trei ori, lăudați-l pentru că a dat alarma, apoi spuneți “Taci” și țineți o recompensă în fața lui. Câinele se va opri imediat, deoarece nu poate mirosi recompensa în timp ce latră. După câteva secunde de tăcere, oferiți-i recompensa. Treptat, creșteți timpul de așteptare până îi oferiți recompensa.

Dacă vă îngrijorează lătratul în exces asupra căruia nu aveți un control, ar trebui să căutați sfatul și ajutorul profesioniștilor.

Scâncetele

Dacă vă consolați cățelușul de fiecare dată când scâncește veți înrăutăți lucrurile. Vă va face cățelușul să creadă că este recompensat pentru că scâncește și va repeta acest obicei pentru a primi afecțiune.

Vă puteți ajuta cățelușul să se oprească din scâncit dacă nu vă duceți la el atunci când reacționează așa. Ignorându-vă cățelușul atunci când scâncește și oferindu-i atenție și laude atunci când se oprește, va învăța că nu apreciați acest comportament.

Related Articles

 • Dresajul a doi căței: Cum să reușiți

  Aflați cum să dresați simultan doi căței urmând aceste sfaturi. Este o acțiune dificilă, dar posibilă cu multă muncă și dragoste.
 • Cainii & Bebelusii - Sfaturi de Familiarizare

  Dogs running Cainele si bebelusul tau trebuie sa creeze o legatura unica inca din primul moment. Afla cum sa faci mai usuoara adaptarea cainelui cu noul membu al familiei!
 • Cum opresc câinele din lătrat?

  Cu totii stim acel latrat de caine incontrolabil care la un moment dat poate deveni foarte neplacut. Afla aici cum iti poti opri cainele din a latra fara motiv!
 • Dresajul Timpuriu la Caini

  Cu totii ne dorim un catelus bine crescut, vesel si sociabil si, de aceea, este foarte important sa incepeti dresajul din timp. Afla mai multe sfaturi aici!

Related Products