Câinele și noul bebeluș...se înțeleg de minune

Published by
min read

Cu pregătirea potrivită, conviețuirea câinilor și bebelușilor nu ar trebui să reprezinte o problemă. Desigur, este o bucurie nemărginită aducerea pe lume a unui bebeluș, dar câteodată câinele s-ar putea să nu vă împărtășească entuziasmul.

Toate se schimbă

Viața dvs. se va schimba odată ce aduceți pe lume un bebeluș și inevitabil, viața câinelui dvs. va suferi modificări de asemenea. Este obișnuit cu toată atenția dvs. și deși nu o faceți intenționat, atenția dvs. va fi concentrată asupra copilului.

Unii câini se adaptează rapid și preiau rolul de protector, în timp ce alții răspund mai greu și au nevoie de ajutor pentru a se adapta la noua situație.

Familiarizarea

Rutina de zi cu zi din programul de plimbare al câinelui se poate schimba, așadar ar putea fi util să modificați programul înainte de apariția bebelușului astfel încât câinele să se obișnuiască. De asemenea, o idee bună ar fi să schimbați ruta plimbărilor, astfel încât să se potrivească cu ruta pe care o să vă plimbați bebelușul.

O altă idee bună este să vă lăsați câinele să intre în camera bebelușului înainte de fericitul eveniment, pentru ca el să se obișnuiască cu lucrurile și mirosurile noi din acea încăpere, mai ales dacă obișnuia să petreacă mult timp acolo.

Întâlnirea câinelui cu bebelușul ar trebui să fie una calmă. Mențineți câinele în lesă, lăsați-l să miroasă și doar să stea lângă bebeluș. Toate comportamentele corecte ar trebui răsplătite cu o recompensă. Comportamentele nedorite, precum mârâitul sau trasul de lesă ar trebui corectate cu fermitate. Țineți-l din scurt și lăsați-l să aștepte până se liniștește.

Nou-născuții schimbă viețile tuturor, inclusiv a animalelor de companie. Doar cu puțin ajutor, chiar și un câine gelos se va adapta și va continua să fie un companion bun și sociabil.

Related Articles

 • Dresarea cățelușului: Dresajul de bază pentru obediență

  Pentru ca dresajul să fie unul de succes, încercați următoarele metode cu cățelușul dvs. în fiecare zi.
 • Liderul haitei - Dumneavoastră sau cățelușul?

  Câinii sunt animale de haită și sunt obișnuiți să aibe un lider. În acest caz, liderul sunteți dvs.. Stabilirea din timp a regulilor vă va ajuta cățelușul să se simtă în siguranță și să dezvolte o legătură strânsă cu dvs..
 • Stoparea comportamentului agresiv

  Mulți oameni cred că câinii mușcă pentru că “asta fac ei”. Însă câinii nu devin agresivi fără un motiv serios. Așadar, cea mai bună metodă de a preveni transformarea cățelușului dvs. într-un câine agresiv este să îl ajutați să evite sau să tolereze situațiile stresante.
 • Cum opresc câinele din lătrat?

  Controlarea nivelului de zgomot pe care îl face câinele dvs. este o parte importantă din rolul de proprietar responsabil. Până la urmă, lătratul în exces poate fi enervant, nu doar pentru dvs. dar și pentru vecinii dvs.

Related Products