Cainii & Bebelusii - Sfaturi de Familiarizare

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Cu pregătirea potrivită, conviețuirea câinilor și bebelușilor nu ar trebui să reprezinte o problemă. Desigur, este o bucurie nemărginită aducerea pe lume a unui bebeluș, dar câteodată câinele s-ar putea să nu vă împărtășească entuziasmul.

Toate se schimbă

Viața dvs. se va schimba odată ce aduceți pe lume un bebeluș și inevitabil, viața câinelui dvs. va suferi modificări de asemenea. Este obișnuit cu toată atenția dvs. și deși nu o faceți intenționat, atenția dvs. va fi concentrată asupra copilului.

Unii câini se adaptează rapid și preiau rolul de protector, în timp ce alții răspund mai greu și au nevoie de ajutor pentru a se adapta la noua situație.

Familiarizarea

Rutina de zi cu zi din programul de plimbare al câinelui se poate schimba, așadar ar putea fi util să modificați programul înainte de apariția bebelușului astfel încât câinele să se obișnuiască. De asemenea, o idee bună ar fi să schimbați ruta plimbărilor, astfel încât să se potrivească cu ruta pe care o să vă plimbați bebelușul.

O altă idee bună este să vă lăsați câinele să intre în camera bebelușului înainte de fericitul eveniment, pentru ca el să se obișnuiască cu lucrurile și mirosurile noi din acea încăpere, mai ales dacă obișnuia să petreacă mult timp acolo.

Întâlnirea câinelui cu bebelușul ar trebui să fie una calmă. Mențineți câinele în lesă, lăsați-l să miroasă și doar să stea lângă bebeluș. Toate comportamentele corecte ar trebui răsplătite cu o recompensă. Comportamentele nedorite, precum mârâitul sau trasul de lesă ar trebui corectate cu fermitate. Țineți-l din scurt și lăsați-l să aștepte până se liniștește.

Nou-născuții schimbă viețile tuturor, inclusiv a animalelor de companie. Doar cu puțin ajutor, chiar și un câine gelos se va adapta și va continua să fie un companion bun și sociabil.

Related Articles

Related Products