Cum opresc câinele din lătrat?

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Controlarea nivelului de zgomot pe care îl face câinele dvs. este o parte importantă din rolul de proprietar responsabil. Până la urmă, lătratul în exces poate fi enervant, nu doar pentru dvs. dar și pentru vecinii dvs.

De ce atâta zgomot

Primul pas pentru rezolvarea problemelor este să înțelegem de ce latră câinele. Unii câini vor lătra pentru a vă înștiința că vor ceva. Poate le e foame, sete sau doar vor să se joace.

Când devine exagerat, este timpul să îl învățați și alte metode de a atrage atenția, precum: lovitul cu lăbuța, așteptatul la ușă sau lângă bol.

Timpul pentru joacă

Mulți câini latră atunci când văd alți câini pentru a-i invita la joacă. Acest lucru este perfect normal, dar depinde de dumneavoastră să stabiliți cât de mult este acceptabil să latre sau să îl faceți să aștepte până când se joacă în liniște.

Singur acasă

Câinele dvs. poate lătra dacă este lăsat singur. Încercați să lăsați muzica pornită sau radioul pentru ca animalul să audă un sunet familiar. Îi puteți oferi și niște jucării pentru a-l ține ocupat cât sunteți plecat.

O modalitate bună de a reduce anxietatea este să îi oferiți câinelui dvs. o haină veche sau un obiect în care este impregnat puternic mirosul familiei lui.

Atunci când ajungeți acasă, jucați-vă cu câinele dvs. și ajutați-l să depună efort fizic. Cu siguranță i-ați lipsit și nu există un mod mai bun de a restabili legătura strânsă pe care o aveți.

De pază

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care latră câinii este acela de a da alarma. Dacă câinele vede pe cineva apropiindu-se de casa dvs. va lătra ca să vă anunțe. Din moment ce în ochii lui sunteți liderul haitei, va vrea ca dvs. să investigați problema.

Unele rase de câini au fost crescute pentru a da alarma, iar acesta va fi un comportament pe care veți dori să îl încurajați. Lăsați câinele să latre pentru a vă capta atenția, dar determinați-l să tacă atunci când sunteți sigur că nu există niciun intrus.

Respectați o metodă

În toate aspectele dresajului de câini, trebuie să respectați o metodă. Câinii răspund la rutină, iar în acest fel veți crește șansele de succes. Poate că deja ați participat la cursurile de obediență împreună cu cățelușul dvs., iar dacă nu, de ce nu începeți acum? Nu este niciodată prea târziu să vă învățați câinele trucuri noi și este locul potrivit pentru a învăța noi metode de a vă controla câinele.

Taci

O metodă de a vă învăța câinele comanda “Taci” este să îi distrageți atenția ori de câte ori latră. Folosiți un obiect care scoate un zgomot puternic, precum o conservă plină cu monede, pentru a-i capta atenția, apoi rostiți cu fermitate comanda “Taci”.

Când patrupedul se oprește din lătrat recompensați-l. Nu strigați niciodată la câinele dvs. când doriți să se oprească din lătrat, deoarece poate deveni anxios și nu va învăța nimic. De asemenea, poate confunda reacția dvs. și poate crede că și dvs. lătrați. Strigătul nu va face altceva decât să încurajeze lătratul.

Pe scurt

Dresajul este cea mai bună metodă de a corecta comportamentele nedorite ale câinelui. Rețineți totuși că lătratul este normal pentru un câine. Doar în momentul în care devine excesiv și deranjant trebuie să puneți piciorul în prag.

Dacă lătratul persistă, medicul veterinar vă poate ajuta cu mai multe sfaturi și sugestii.

Related Articles

Related Products