Dresajul a doi căței: Cum să reușiți

Publicat de către Kara Murphy
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Aducerea acasă a unui alt cățel este o provocare suficientă pentru majoritatea stăpânilor de animale de companie, iar experții nu recomandă adopția a doi căței în același timp. Dar dacă ați hotărât deja aducerea a doi căței, puteți dubla distracția cu un dresaj corect și tehnici de socializare.

Sunteți gata să aflați cum să dresați doi câini în același timp? Iată ce trebuie să știți.

Dresajul a doi cățeluși: Ce ar putea merge prost?

Este categoric mai dificil să adopți doi căței deodată. Dar, prin înțelegerea și anticiparea din timp a provocărilor speciale, un stăpân poate dresa și socializa ambii câini pentru a deveni animale de companie extraordinare pentru familia sa.

Pe lângă considerațiile practice legate de adoptarea a doi căței (Cât de scumpă va fi îngrijirea veterinară? Am suficient spațiu?) creșterea lor presupune și unele provocări speciale:

  • Este mai probabil ca doi căței să se atașeze unul de celălalt, decât de noua lor familie umană.

  • Cățelușii adoptați împreună pot fi anxioși sau timizi atunci când sunt separați.

  • Câinii au o individualitate proprie, așa că fiecare cățeluș va învăța și se va antrena în ritmul său propriu.

Un husky sărutând un altul în timp ce stătea afară.

Strategii de dresaj

Dacă ați adoptat doi căței, există măsuri pe care le puteți lua pentru a preveni problemele de comportament și pentru a vă ajuta să dresați mai mulți câini în același timp. Multe dintre aceste sugestii presupun lucrul individual cu fiecare dintre aceștia:

  • Închideți câinii separat în cuști pe timp de noapte. Dresajul în cușcă ajută la siguranță, la controlul daunelor, la dresajul în casă și la călătorii. Noii cățeluși ar trebui să fie ținuți în cuști separate și suficient de aproape pentru a-i auzi noaptea, dacă au nevoie de dvs.

  • Dresați-i individual. Atunci când dresați doi căței, aceștia trebuie să participe separat la cursurile de dresaj. Alternativ, dacă îi dresați acasă, lucrați cu un câine în timp ce celălalt este cu un membru al familiei, într-o cameră separată, sau are o jucărie pentru a-l ține ocupat. Puteți, de asemenea, să puneți fiecare cățeluș într-o lesă lungă și confortabilă afară pentru a-i obișnui să se privească unul pe celălalt și să primească atenție.

  • Socializați și jucați-vă cu ei separat. Acest lucru creează independența cățelului și îi permite câinelui mai timid să se joace fără a concura pentru atenția dumneavoastră. Puteți încerca să luați câte un cățel pe rând cu dvs. la o scurtă plimbare în aer liber, sau să îi aduceți acasă la un prieten cu alți căței pentru o întâlnire de tip meet-and-greet.

  • Plimbați-i pe rând. Acordați fiecărui câine întreaga atenție în timpul plimbării sale zilnice. Chiar și în cazul unor stăpâni diferiți, dacă vă plimbați întotdeauna cățeii împreună, cățelul mai puțin încrezător va ajunge să se bazeze pe prezența celuilalt câine pentru a se simți încrezător și în siguranță. În acest fel, fiecare cățeluș are timp să adulmece și să cunoască alți câini în felul său.

Nu încercați să-i țineți pe acești doi viitori cei mai buni prieteni despărțiți unul de celălalt. Mai degrabă, oferiți fiecăruia propriul spațiu pentru a-și exprima personalitatea, pe măsură ce se transformă în câini adulți bine adaptați la mediul lor. Pe măsură ce începeți să le înțelegeți personalitățile independente și calitățile fiecăruia, puteți începe să includeți mai multe activități de grup care să le permită să se antreneze împreună. Asigurați-vă întotdeauna că îi acordați fiecăruia partea sa de dragoste și atenție, astfel încât atenția dvs. să nu devină o resursă limitată care să declanșeze certuri sau chiar încăierări mai serioase. Antrenarea a doi căței necesită doar o diligență suplimentară pentru a vă asigura că fiecare cățeluș primește aceeași atenție.

Povestea a doi câini

Înainte de a adopta un nou prieten blănos, trebuie să luați întotdeauna în considerare timpul și costurile de îngrijire a acestuia. Acest lucru este cu atât mai important dacă aduceți acasă doi cățeluși! Dacă vă decideți să adoptați doi câini, veți reuși dacă aceștia sunt tratați ca personalități individuale, dacă îi dresați corespunzător și dacă petreceți timp cu ei în preajma oamenilor și a altor câini. Respectarea acestor pași vă va ajuta să creați legături pe viață cu câinii dumneavoastră și să puneți bazele unei vieți fericite, în care aceștia vor deveni membri adevărați ai familiei dumneavoastră.

Biografie colaborator

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy este o scriitoare freelancer și posesoare de animale de companie, care locuiește în Erie, Pa. Ea are un Goldendoodle pe nume Maddie.

 

Revizuit de Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA și Dr. Aileen Pypers, BSc, BVSc, PGDip

Articole asociate

Produse asociate