Interacționarea cu câinii

Published by
min read

Cheia pentru a determina un câine să interacționeze cu alți câini sau să socializeze este familiaritatea și experiența. Ar trebui să vă expuneți câinele la cât mai multe experiențe pozitive, cu cât mai mulți oameni, locuri și animale.

Câinele dvs. este calm, încrezător și ușor de controlat atunci când interacționează cu alți câini sau oameni? Unii câini prezintă câteva comportamente curioase. Le e frică de oamenii care poartă mănuși sau de bărbații cu barbă. Alții latră fără oprire atunci când văd alți câini sau sunt îngroziți de plimbarea cu mașina.

Socializarea poate corecta aceste comportamente la câini. Este un proces care ar trebui să înceapă atunci când câinele este tânăr, însă trebuie să continue pe perioada maturității. Chiar și un câine care a fost adoptat la maturitate poate beneficia de pe urma unui antrenament de socializare.

Familiarizarea - cheia succesului

Cheia către socializare o reprezintă familiarizarea și experiența. Doriți să vă expuneți câinele la cât mai multe experiențe pozitive, cu oameni, locuri și animale cât mai variate.

Simpla expunere repetată nu este suficientă, experiența pe care o are câinele dvs. în aceste situații trebuie să fie una pozitivă. Așadar, dacă invitați copii unui prieten la dvs. pt ca patrupedul să se obișnuiască în preajma copiilor, nu va fi deloc de ajutor dacă aceștia îl ciupesc, îl deranjează sau îl sperie.

Începeți din tinerețe

Atunci când câinii sunt încă tineri, școala de dresaj sau petrecerile cu animale de companie și vizita la cabinetul veterinar sunt oportunități fantastice pentru ca patrupedul dvs. să devină prieten cu alți câini. Rezistați tentației de a cocoloși câinii agitați. Câinii sunt animale sociabile și trebuie să învețe să interacționeze, nu este o surpriză că cea mai bună modalitate de a face acest lucru este prin interacțiune!

Lăsați-l să cunoască oameni de toate formele, dimensiunile și vârstele și pregătiți câteva recompense pentru a răsplăti comportamentul corect. Nu lăsați câinele niciodată singur în preajma copiilor foarte mici. Copii foarte mici pot speria sau răni câinele fără intenție, iar dacă câinele dvs. nu se simte confortabil este posibil să reacționeze.

Schimbați ruta plimbărilor zilnice și duceți câinele în locuri necunoscute. Cu cât are parte de mai multe experiențe, cu atât mai confortabil se va simți în situațiile neobișnuite.

Dvs. sunteți liderul

Câinii au din instinct un simț foarte nuanțat al ierarhiei, iar dvs. ar trebui să fiți mereu în top. Trebuie să știe că dumneavoastră sunteți încrezător și neînfricat, ca el să poată fi neînfricat.

Dacă încercați să vă încurajați câinele în preajma altor animale mai mari, dar dvs. sunteți agitat, atunci opriți-vă. Veți face mai mult rău decât bine, până când reușiți să demonstrați că pentru dvs. situația este una confortabilă.

O metodă simplă, dar eficientă de a al ajuta să socializeze este să îl mențineți atent la dvs. atunci când trece printr-o situație în care nu este sigur. Câinele dvs. vă consideră liderul haitei deoarece sunteți puternic și competent și îl liniștește gândul că liderul va rezolva problemele.

Ajutor profesionist

Dacă câinele dvs. are un comportament agresiv, nu ezitați să căutați ajutor profesionist. O reacție agresivă nu înseamnă neapărat că patrupedul dvs. este un “câine rău”, însă trebuie să luați măsuri imediat. Discutați cu medicul veterinar, acesta vă poate recomanda un specialist în comportamentul canin.

Related Articles

 • Călătoria cu câinele

  Călătoria cu câinele dvs. poate fi foarte distractivă dacă pregătiți totul din timp. Dacă plănuiți să călătoriți în afara țării cu animalul dvs, consultați mereu medicul veterinar mai întâi.
 • Reducerea stresului de sărbători pentru câinele tău

  A sosit sezonul sărbătorilor şi toată lumea se pregăteşte pentru petreceri mari şi adunări de familie. În timp ce pentru dumneavoastră reprezintă un moment deosebit, pentru câine poate fi stresant.
 • Cuștile de transport sunt cele mai bune

  Vă luați cățelul într-o excursie cu mașina? Aflați care sunt cele mai sigure moduri de a călători cu câinii într-o mașină.
 • Îngrijirea danturii cățelușului

  Deoarece problemele dentare sunt frecvente la câini, acum este momentul să acordați atenție sănătății acestora. Verificați dinții cățelușului dvs. regulat.

Related Products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppy hrana pentru caini cu pui

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Large Breed Chicken este concepută pentru dezvoltarea sănătoasă a sistemului osos la căţeii de talie mare. Cu antioxidanţi dovediţi clinic şi cantitate optimă de minerale.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Medium hrana pentru caini cu miel si orez

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Lamb & Rice este concepută pentru susţinerea sistemului imunitar puternic şi sănătatea digestivă. Cu antioxidanţi clinic dovediţi şi niveluri optime de acizi graşi omega-3 şi omega-6.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Medium hrana pentru caini cu pui

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Medium Chicken este o hrană concepută pentru susţinerea imunităţii şi articulaţiilor, cu antioxidanţi clinic dovediţi şi DHA din ulei de peşte.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Puppy hrana pentru caini cu pui

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature este concepută pentru susținerea imunității și dezvoltării sănătoase a creierului, mușchilor și oaselor. Conține cantitate mare de antioxidanți clinic dovediți și DHA din ulei de pește. <br></p><p> </p>