Sănătatea articulațiilor la câini

Câinele dvs. are articulațiile rigide?

 

„Articulațiile rigide“ este un termen general pentru modificările articulațiilor cauzate de uzură normală sau anormală. Deoarece durerile articulațiilor câinelui au impact direct asupra mobilității sale și a modului în care se deplasează, acestea pot avea un efect grav asupra calității vieții câinelui dvs.

 

În cazul câinilor cu articulații rigide, cartilajul (țesuturile care „amortizează“ articulațiile dintre oase) este uzat mai repede decât este înlocuit. De exemplu, când cartilajul articulației de șold al câinelui se uzează, mobilitatea scade, iar durerea și dizabilitatea progresează. Deși articulațiile rigide nu se vindecă, este posibil să fie îmbunătățită sănătatea articulațiilor câinilor cu nutriție și exerciții.

 

Care sunt cauzele articulațiilor rigide?

 

Există multe motive pentru care câinele dvs. se poate confrunta cu dureri de articulații asociale cu articulații rigide.

Vârsta

Odată cu îmbătrânirea, carilajele articulațiilor la câini se vor uza progresiv. Deși acest lucru este se întâlnește mai frecvent la câinii vârsnici, câinii mai tineri pot suferi și ei de articulații rigide.

Rasa

Anumite rase sunt mai predispuse la dezvoltarea articulațiilor rigide. Rasele „vulnerabile“ de câini includ Labrador Retriever, Golden Retriever, Ciobănesc German, și Rottweiler.

Excesul de greutate

Excesul de greutate pune o presiune excesivă asupra cartilajului și articulațiilor câinelui dvs. și crește riscul articulațiilor rigide.

Accidentele sau traumatismele

Traumatismul cartilajului poate duce la articulații rigide mai târziu în viață.

Defectele congenitale sau ereditare

Unele rase pot avea afecțiuni congenitale sau ereditare care le face mai predispuse la dezvoltarea de articulații rigide mai târziu în viață.

 

Care sunt simptomele articulațiilor rigide?

 

 

Dacă observați oricare dintre următoarele semne la câinele dvs., atunci el poate suferi de articulații rigide și ar trebui să luați în considerare programarea pentru o consultație la medicul dvs. veterinar.

 • Rigiditate, în special după odihnă
 • Ezitare la urcarea și coborârea scărilor
 • Rămâne în urmă în timpul plimbărilor sau obosește ușor
 • Preferă mai degrabă să se întindă, decât să se așeze sau să stea în picioare
 • Scâncesc, mârâie sau mușcă când le atingeți articulațiile

Articulațiile și exercițiile

Exercițiile ușoare sunt extrem de bune pentru câinele dvs. Nu numai că îi vor ajuta articulațiile să se miște ușor, dar îl vor ajuta să-și mențină o greutate sănătoasă și să nu pună presiune în exces asupra articulațiilor, factori importanți pentru sănătatea articulațiilor în general.

Este important să se controleze volumul de exerciții, astfel încât câinele să nu-și suprasolicite articulațiile. Într-un spațiu deschis, de obicei, câinele dvs. va alerga bucuros până va obosi, datorită energiei sau pentru că articulațiile îi permit, dar poate plăti prețul prin durere și șchiopătat. Dacă îi permiteți să alerge puțin, apoi îl puneți un timp în lesă și îl plimbați înceți, veți putea controla exercițiul și-i veți oferi câinelui dvs. un antrenament suficient pentru a-și consuma energia și menține articulațiile flexibile, fără a le deteriora.

Rețineți întotdeauna că, dacă sunteți îngrijorat că animalul dvs. de companie face mai mult efort fizic decât este benefic, medicul dvs. veterinar va fi bucuros să-i recomande un program de exerciții fizice pentru câini sensibili.

 

Schimbarea nutriției poate ajuta

 

De asemenea, și hrana pe care o consumă câinele dvs. poate avea o influență asupra sănătății și mobilității acestuia. Nutriția echilibrată este o parte esențială a unui stil de viață activ și sănătos pentru câini. Dacă sunteți preocupat de sănătatea articulațiilor câinelui dvs., adresați-vă medicului dvs. veterinar și discutați despre cea mai bună hrană.

 

anchor

Îngrijirea câinelui

ARTICOLE ȘI INSTRUMENTE

Centrul pentru îngrijirea animalului de companie

 • Exercitii fizice si jocuri pentru caini

  Descopera o gama variata de exercitii si jocuri interactive pentru caini pentru a-ti mentine companionul activ. Exploreaza biblioteca noastra pentru a afla mai multe!
 • Comportamentul & Limbajul Cainilor | Hillspet.ro

  Vrei sa afli mai multe despre limbajul cainilor? Click aici si descopera informatii despre comportamentul si aspectul din spatele comportamentului cainelui tau!
 • Cum sa ai grija de cainele tau

  Afla cum poti sa ai grija de un caine cu ajutorul bibliotecii noastre de articole pe aceasta tema. Click aici si afla mai multe acum!
 • Idei pentru noii proprietari de caine

  E primul caine pe care il aduci acasa? Aici gasesti idei pentru proprietarii de caini la inceput de drum. Exploreaza biblioteca noastra pentru a afla mai multe!
 • Dresaj Caine

  Esti in cautare de sfaturi pentru dresaj caini? Afla aici cele mai utile metode prin care aceasta sa invete trucuri pentru caine, cum sa socializeze si multe altele!
 • Nutritia si hranirea cainelui

  Cauti informatii despre hranirea cainelui? Afla mai multe despre nutritie, diete si ingredientele importante de care are nevoie cainele tau aici!