Siguranța cățelului dvs. în casă

Dacă ați hotărât să aduceți acasă un nou cățeluș, este important să vă echilibrați bucuria cu un plan de izolare a casei împotriva cățelușului. Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă pregătiți pentru sosirea acestuia:

Young boy with spotted brown spotted Dachshund playing on the floor.

Prin ochii câinelui dvs.

Înainte de a vă aduce acasă noul dvs. prieten, asigurați-vă că este un loc sigur. Cei norocoși sunt cei care s-au pregătit deja pentru un copil, deoarece procesul este similar și pentru câinele dvs. Verificați orice pericole pentru siguranță care ar putea afecta un animal curios. Vă întrebați ce să căutați? Începeți prin a căuta prin casă cabluri electrice expuse și fire desfăcute. Cățeilor le place să mestece și, din păcate, cablurile sunt foarte tentante. Acoperiți sau bandajați orice cabluri sau fire care nu pot fi eliminate sau ascundeți-le pe cele mici pe un raft la care câinele nu poate să ajungă singur.

Aveți copii în casă? Invitați-i la jocul pentru izolarea casei împotriva cățelușului. Așezați-vă pe mâini și genunchi, pretinzând că sunteți și dvs. cățeluși. Nu râdeți de această tehnică; aceasta vă permite să identificați mai bine orice jucării, obiecte sau chiar gunoi care ar putea fi înghițite accidental de câinele dvs. (sau intenționat ca să încerce să mănânce). Dacă există în casă o zonă imposibil de curățat, precum o cameră de joacă, țineți-vă câinele departe închizând ușa sau instalând o portiță pentru copil. Barierele pot fi bune în partea de sus sau de jos al scărilor, în special dacă aveți un câine de mic sau unul de rasă de jucărie care ar putea fi rănit de un tambur.

Acelea nu sunt jucării pentru mestecat

Câinele dvs. poate încurca cu ușurință lucrurile sale personale pentru joacă cu cele din casă. Începeți prin a deconectarea orice aparate mici după ce le utilizați. De exemplu, nu vă lăsați uscătorul de păr în priză cu cablul suspendat pe chiuveta de baie. Dacă e tras, v-ar putea lovi câinele, iar dacă acesta îl mestecă, se poate expune la risc de electrocutare. Rețineți că firele roase pot fi un pericol general pentru casa dvs. Firele rupte pot produce scântei și pot cauza un incendiu electric.

Cablurile nu sunt singurele articole pe care câinele dvs. poate dori să le ronțăie. De fapt, cățeilor le place să-și formeze dentiția pe pantofi, iar dvs. probabil că aveți multe perechi la intrări sau în dulapurile deschise. Deși aveți tocuri înalte, sandale, adidași sau cizme, câinii nu fac deosebire între ele atunci când își caută o jucărie sau o gustare de după amiază. Dacă cățelușul dvs. intră în încălțămintea dvs., poate cu ușurință să o deterioreze. Ce e mai important e că ar putea să înghită piese mici din pantofi și se poate sufoca. Păstrați încălțămintea închisă într-o cameră sau un compartiment unde câinele dvs. nu poate ajunge. E bine să-l învățați de mic care sunt jucăriile lui, pentru a vă ajuta să evitați durerile de cap financiare, de a înlocui pantofii, covoarele, hainele, jucăriile copiilor și multe altele.

„Zonele umede“ și „Zonele fierbinți“

Chiar dacă ați avut timp să faceți curat și să izolați casa, există multe articole de uz casnic care pot fi periculoase pentru un nou cățeluș. Anumite zone din casă trebuie izolate în întregime. Aveți o piscină în curte? Asigurați-vă că acesta este închisă pentru a nu sări în ea. Deși unii câini sunt buni înotători, o piscină prezintă totuși un risc de înec pentru cățelușii care sunt lăsați nesupravegheați.

Toate „zonele fierbinți“ trebuie să fie avertizate verbal cu „nu-nu“ față de cățel, indiferent că e un șemineu, un radiator electric sau o sobă cu lemne. Asigurați perimetrul fiecărei surse de căldură și consolidați ideea că aceste zone fierbinți nu sunt locuri prietenoase pentru cățel cu dresaj la domiciliu, pentru a vă asigura că acesta va sta departe de unul singur.

Produsele pentru curățenie și medicamentele

Plantele de interior adăuga un pic de verdeață în casa dvs., însă unele sunt extrem de toxice pentru câini. Cunoașteți care sunt plantele toxice, precum vâscul, crizantemele, crinii, și altele, conform PetMD, și eliminați-le pe cele dintre acestea. Multe dintre produsele de curățenie și altele similare pot fi foarte periculoase dacă sunt ingerate. Țineți animalul de companie departe de substanțele volatile din garajul dvs., precum uleiul, aspiratoarele auto, sarea grunjoasă și antigelul.

De asemenea, câinii pot confunda medicamentele sau vitaminele cu recompensele. Depozitați-le într-un dulap la care nu pot ajunge nici cățelușii, nici copiii. Același lucru este valabil pentru detergentul pentru mașina de spălat vase sau rufe, ambele trebuie să fie depozitate preferabil într-un dulap închis cu cheie (în caz contrar, câinii le pot deschide).

Păstrați podeaua curată

După ce aduceți câinele acasă, aveți grijă la tot ce cade pe podea. Da, împreună cu familia dvs., ridicați de jos toate obiectele mici pentru a vă proteja câinele înainte a-l aduce acasă. Acest lucruri trebuie repetat ori de câte ori este necesar, chiar și după sosirea lui în casă. Curățați orice cade pe podea atunci când gătiți; alimente precum ciocolata sunt bine cunoscute ca fiind dăunătoare pentru câini. Partenerul dvs. pofticios poate ar putea să se sufoce cu ușurință cu obiecte mici sau dacă mănâncă ceva care provoacă probleme în timpul digestiei, cum ar fi ața dentară sau o bandă de cauciuc. Aspirați sau măturați podelele regulat pentru a preveni oricare dintre aceste probleme înfricoșătoare.

Protejarea bunurilor personale

Nu numai că doriți să vă protejați cățelușul, dar doriți să vă protejați și bunurile personale de el. Nimănui nu-i place să vadă o canapea roasă, o ușă zgâriată sau un suvenir distrus iremediabil atunci când ajunge acasă. Primul pas este prevenirea. Dacă există ceva dacă nu doriți să fie distrus sau spart, pe care îl țineți în mod normal în condiții de siguranță, mutați-l temporar. Utilizați pături și garnituri lavabile pentru a preveni orice accidente de pătare a canapelei, și folosiți spray-uri cu gust amar pe lemnul expus pentru a preveni roaderea de către cățeluși. O urnă mare din sticlă de pe podeaua dvs. poate merită o nouă casă pe o parte a mesei sau într-un dulap până când cățelul dvs. devine suficient de blând ca s-o evite. Luați în considerare acest lucru pentru orice amintiri de familie care pot fi urinate, roase sau sparte într-o clipă.

Plan pentru cei răi

Chiar și cu cea mai bună izolare a casei împotriva cățelușului și cel mai bun regim de antrenare a câinelui dvs., este posibil ca cel mai blănos membru al familiei dvs. să mai găsească încă metode de a intra în bucluc. Aveți însă răbdare cu el;un cățeluș trebuie să învețe regulile înainte a putea să le gestioneze responsabil dacă le încalcă. El nu știe că papucii dvs. nu sunt jucării de mestecat până nu-l veți învăța acest lucru. El ar putea crede că coșul de gunoi este un castron înalt umplut cu o varietate de recompense pentru la cină. Nu lăsați această posibilitate să vă copleșească, multe situații pot fi abordate când se întâmplă. Exersați-vă tehnicile de dresaj pentru câini astfel încât câinele va ști cu ce poate și cu ce nu poate să se joace.

Este nevoie doar de puțin timp pentru izolarea casei, iar câinele dvs. vă va fi recunoscător că trăiește într-un loc sigur. În timp ce crește în familie, priviți-l cum învață ce are voie înăuntru, veți vedea că nu veți face efort prea mare să-i reamintiți. Până atunci, țineți-vă cățelușul departe de orice pericole posibile.

 

Biografie colaborator

Erin Ollila

Erin Ollila crede în puterea cuvintelor și în modul în care un mesaj își poate informa, și chiar transforma, publicul său. Scrierile sale se pot găsi pe internet și pe suport de hârtie, și include interviuri, ghostwriting (scriere fantomă), postări pe blog și non-ficțiune creativă. Erin este expertă în SEO și în toate chestiile privind mediile de socializare. A absolvit Universitatea Fairfield cu un Master în Creație literară. O puteți contacta pe Twitter @ReinventingErin sau puteți afla mai multe despre ea pe http://erinollila.com.

Articole despre îngrijirea animalului de companie

  • 10 Sfaturi de pregătire în vederea adopției unui câine

    Adopția unui câine poate fi copleșitoare dacă nu știți de unde să începeți, însă aducerea acasă a unui cățeluș este distractivă și interesantă! Această etapă este primul moment de conexiune, dintre multe altele, dintre dvs. și noul dvs. prieten blănos.