O casă sigură pentru cățelul dvs.

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Dacă ați hotărât să aduceți acasă un cățeluș, este important să vă echilibrați bucuria și să concepeți un plan pentru a face din casa dvs. un loc sigur pentru cățeluș. Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă pregătiți:

Young boy with spotted brown spotted Dachshund playing on the floor.

Prin ochii câinelui dvs.

Înainte de a aduce acasă noul prieten, asigurați-vă că este un loc sigur. Cei mai norocoși sunt cei care s-au pregătit deja pentru un copil, deoarece procesul este similar. Verificați orice ar putea să reprezinte un pericol pentru un animal curios. Vă întrebați ce anume să căutați? Începeți prin a căuta cabluri electrice expuse și fire desfăcute. Cățeilor le place să mestece și, din păcate, cablurile sunt foarte tentante. Acoperiți orice cabluri sau fire care nu pot fi eliminate sau ascundeți-le pe un raft la care câinele nu poate să ajungă singur. 

Aveți copii în casă? Invitați-i să participe la transformarea casei într-un loc sigur pentru cățel. Așezați-vă în mâni și genunchi, pretindeți că sunteți cățelușul. Nu râdeți de această tehnică; vă permite să identificați mai bine orice jucării, obiecte sau chiar gunoi care ar putea fi înghițite accidental de cățelușul dvs. (sau intenționat). Dacă există în casă o zonă imposibil de curățat, precum o cameră de joacă, țineți câinele departe închizând ușa sau instalând o barieră pentru copii. Barierele pot fi folositoare în partea de sus sau de jos a scărilor, în special dacă aveți un câine de talie mică sau pitică care s-ar putea răni. 

Acestea nu sunt jucării

Câinele poate încurca cu ușurință jucăriile sale cu lucrurile dvs. Deconectați orice aparate mici după ce le utilizați. De exemplu, nu vă lăsați uscătorul de păr în priză, cu cablul suspendat de chiuveta din baie. Dacă îl trage câinele se poate răni, iar dacă îl mestecă se poate electrocuta. Nu uitați că firele roase pot reprezenta, în general, un pericol pentru casa dvs. Firele rupte pot produce scântei și pot cauza un incendiu.

Cablurile nu sunt singurele articole pe care câinele își poate dori să le ronțăie. De fapt, cățeilor le place să își formeze dentiția pe pantofi, iar dvs. probabil că aveți multe perechi la intrare sau în dulapurile deschise. Câinii nu fac o deosebire între pantofii cu tocuri înalte, sandale, pantofi sport sau cizme atunci când își caută o jucărie sau o gustare de după amiază. Dacă cățelușul dvs. are acces la încălțăminte poate să o deterioreze cu ușurință. Mai important e că ar putea să înghită piese mici din pantofi și s-ar putea sufoca. Păstrați încălțămintea închisă într-o cameră sau într-un compartiment unde câinele nu poate ajunge. Este bine să îl învățați de mic care sunt jucăriile lui, pentru a evita durerile de cap provocate de înlocuirea pantofilor, covoarelor, hainelor și multe altele. 

“Zonele umede” și “zonele fierbinți”

Chiar dacă ați avut suficient timp să asigurați casa, există multe articole de uz casnic care pot fi periculoase pentru un cățeluș. Anumite zone din casă trebuie izolate în întregime. Aveți o piscină în curte? Asigurați-vă că aceasta este închisă pentru ca patrupedul să nu sară în ea. Deși unii câini sunt buni înotători, o piscină prezintă totuși un risc de înec pentru cățelușii care sunt lăsați nesupravegheați.

Toate “zonele fierbinți” trebuie să fie avertizate verbal cu un “nu-nu”, indiferent că e șemineu, radiator electric sau sobă cu lemne. Asigurați perimetrul fiecărei surse de căldură și consolidați idea că aceste locuri nu sunt sigure prin dresaj, pentru a vă asigura că patrupedul stă departe de ele de unul singur. 

Soluțiile pentru curățenie și medicamentele

Plantele de interior adăuga puțină verdeață în casa dvs., însă unele sunt extrem de toxice pentru câini. Aflați care sunt plantele toxice, precum vâscul, crizantemele, crinii, și altele, conform PetMD, și eliminați-le pe acestea. Multe dintre produsele de curățenie și altele soluții similare pot fi foarte periculoase dacă sunt ingerate. Țineți animalul de companie departe de substanțele volatile din garajul dvs., precum uleiul, sarea grunjoasă și antigelul.

De asemenea, câinii pot confunda medicamentele sau vitaminele cu recompensele. Depozitați-le într-un dulap la care nu pot ajunge nici cățelușii, nici copiii. Același lucru este valabil pentru detergentul pentru mașina de spălat vase sau rufe, ambele trebuie să fie depozitate preferabil într-un dulap închis cu cheie (în caz contrar, câinii le pot deschide).

Păstrați podeaua curată

După ce aduceți câinele acasă, aveți grijă la tot ce cade pe podea. Da, împreună cu familia dvs., ridicați de jos toate obiectele mici pentru a vă proteja câinele înainte a-l aduce acasă. Acest lucru trebuie repetat ori de câte ori este necesar, chiar și după sosirea lui acasă. Curățați orice cade pe podea atunci când gătiți; alimente precum ciocolata sunt cunoscute ca fiind dăunătoare pentru câini. Partenerul dvs. pofticios poate ar putea să se sufoce cu ușurință cu obiecte mici sau dacă mănâncă ceva care provoacă probleme în timpul digestiei, cum ar fi ața dentară sau o bandă de cauciuc. Aspirați sau măturați podelele regulat pentru a preveni oricare dintre aceste probleme înfricoșătoare.

Protejarea bunurilor personale

Nu numai că doriți să vă protejați cățelușul, dar doriți să vă protejați și bunurile personale de el. Nimănui nu-i place să vadă o canapea roasă, o ușă zgâriată sau un suvenir distrus iremediabil atunci când ajunge acasă. Primul pas este prevenirea. Dacă există un obiect pe care nu doriți să îl vedeți distrus sau spart, pe care îl țineți în mod normal în condiții de siguranță, mutați-l temporar. Utilizați pături și garnituri lavabile pentru a preveni orice accidente care pot păta canapeaua, și folosiți spray-uri cu gust amar pe lemnul expus pentru a preveni roaderea de către cățeluși. O urnă mare din sticlă de pe podeaua dvs. poate merită un loc nou pe o parte a mesei sau într-un dulap până când cățelul dvs. devine suficient de blând ca s-o evite. Luați în considerare acest lucru pentru orice amintiri de familie care pot fi urinate, roase sau sparte într-o clipă.

Plan pentru neascultători

Chiar și cu o casă sigură și cel mai bun regim de dresare a câinelui, este posibil ca cel mai blănos membru al familiei dvs. să mai găsească încă metode de a intra în bucluc. Aveți însă răbdare cu el; un cățeluș trebuie să învețe regulile înainte a putea să le gestioneze responsabil dacă le încalcă. El nu știe că papucii dvs. nu sunt jucării de ros până nu-l veți învăța acest lucru. El ar putea crede că coșul de gunoi este un castron înalt umplut cu o varietate de recompense pentru cină. Nu lăsați această posibilitate să vă copleșească, multe situații pot fi abordate atunci când se întâmplă. Exersați-vă tehnicile de dresaj pentru câini, astfel câinele va ști cu ce poate și cu ce nu poate să se joace.

Este nevoie doar de puțin timp pentru a transforma casa într-un loc sigur, iar câinele dvs. vă va fi recunoscător. În timp ce crește în familie, priviți-l cum învață ce are voie să facă, veți vedea că nu veți face un efort prea mare să-i reamintiți. Până atunci, țineți-vă cățelușul departe de orice pericole posibile

 

Biografie colaborator

Erin Ollila

Erin Ollila crede în puterea cuvintelor și în modul în care un mesaj își poate informa, și chiar transforma, publicul. Scrierile sale se pot găsi pe internet și pe hârtie, și includ interviuri, ghostwriting, postări pe blog și non-ficțiune creativă. Erin este expertă în SEO și în rețele de socializare. A absolvit Universitatea Fairfield cu un Master în Creație literară. O puteți contacta pe Twitter @ReinventingErin sau puteți afla mai multe despre ea pe http://erinollila.com.

Related Articles

Related Products