Idei pentru noii proprietari de caine

Vă gândiți să vă luați un cățel? Căutați aceste articole pentru ca tranziția dvs. să fie cât mai ușoară posibil.

0 Rezultate ordonate după

Relevanță

Aducerea acasă a unui cățel sau unui câine senior

Felicitări! Ați luat o decizie importantă aducând un membru blănos al familiei în casa dvs.! Deși este unul dintre cele mai fericite evenimente din viață, este o mare responsabilitate. Una care necesită multă pregătire și o mulțime de provizii pentru câini. Însă înainte de a începe căutările prin raioanele magazinelor, luați în considerare aceste întrebări: Cunoașteți un medic veterinar de încredere? Casa dvs. este sigură pentru un animal de companie? Dacă aveți copii, ați discutat cu ei despre importanța tratării cu blândețe a câinelui? Aceste întrebări sunt doar un început. Pentru noul cățel, faceți o listă de verificare a întrebărilor pentru care aveți nevoie de răspunsuri. Apoi citiți câteva dintre articolele noastre utile cu informații despre cum să urați bun venit noului dvs. prieten.

Înainte de adopție

Fie că adoptați un câine de la adăpost, fie că îl luați de la un prieten, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le faceți înainte de a-l aduce acasă. În primul rând, aveți nevoie să vă asigurați că toate lucrurile de valoare și periculoase, precum produsele chimice, agenții de curățare, hainele, cărțile, etc., sunt fie afară din casă, fie nu sunt la îndemână. Asta înseamnă închiderea dulapurilor, eliberarea blaturilor și pardoselilor, cablurile și firele electrice nu sunt la vedere sau sunt asigurate la perete. După cum probabil știți deja, cățeilor le place să ronțăie. Deci, asigurați-vă că are destule jucării cu care să-și satisfacă nevoia de ronțăit, astfel veți salva câteva perechi de pantofi! De asemenea, va trebui să prezentați cățelul treptat copiilor mici. Acest proces trebuie să se desfășoare lent, astfel încât să se simtă confortabil oricând. Devine mai complicat dacă mai există și alte animale de companie. Dacă la început nu se înțeleg, separați-le în camere diferite și permiteți-le să se întâlnească, crescând treptat durata de timp. Supravegheați animalele de companie până când sunteți sigur că toate s-au obișnuit.

 

După adopție

În primele câteva zile după ce i-ați prezentat cățelului împrejurimile noi pentru el, va urma o perioadă de adaptare nu numai pentru membrii familiei, dar și pentru cățel. Îi puteți oferi confort prin aprovizionarea cu elementele de bază (zgardă și lesă, hrană, așternut, vase cu apă, etc.). Puteți să-i lăsați câteva jucării cu care să se joace și să-i creați un mediu sigur prin eliminarea plantelor otrăvitoare, depozitarea substanțelor de curățenie și ridicarea cât mai sus a coșurilor de gunoi din baie. Când veți ajunge să vă cunoașteți reciproc, veți înțelege treptat ceea ce îi place și nu-i place cățelului. Rețineți că trebuie să fiți calm și să vă bucurați în fiecare moment de prietenia noului dvs. prieten.