Pisicile şi sărbătorile

Scris de Jean Marie Bauhaus
min de citit

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Pisicile şi sărbătorile se amestecă uneori la fel de bine ca uleiul şi apa. În afară de problemele legate de siguranţa pisicilor, există, de asemenea, potenţialul ca pisicile fie să fie ignorate de familiile ocupate, fie să fie multe prea stimulate de sărbători. În ambele cazuri, pisicuţele pot deveni neliniştite şi anxioase, ceea ce poate duce la un comportament nedorit. Dar nu trebuie să fie astfel. Citiţi în continuare pentru câteva idei despre cum puteţi să petreceţi sărbătorile cu pisici relaxate şi într-un mod distractiv pentru dvs. şi pentru tovarăşul felin.

Pregătiţi un spaţiu sigur

Black and orange cat sleeping with head on blue pillow in front of Christmas décor.
Pisicuţa trebuie să poată să se retragă undeva unde să se poată relaxa când agitaţia devine prea mult pentru ea. Acest lucru este valabil mai ales dacă veţi organiza petreceri sau veţi găzdui oaspeţi peste noapte cu care nu este familiarizată. Chiar dacă nu veţi găzdui pe nimeni în timpul sărbătorilor, pisicile se îngrijorează cu privire la modificările aduse mediului lor. Când în sufragerie apare brusc pomul de Crăciun, acesta ar putea inspira mai multă curiozitate decât orice altceva, dacă trebuie să rearanjaţi mobilierul pentru pom, pisica dvs. ar putea deveni stresată de o astfel de schimbare.

Stabiliţi o cameră sau o parte liniştită a casei pentru a servi ca refugiu al pisicii dvs. în timpul sărbătorilor, de preferinţă în apropierea litierei. Faceţi-o să se simtă confortabil, oferindu-i patul şi jucăriile preferate şi mutaţi-i şi mâncarea şi vasele cu apă acolo, dar ţineţi-le departe de litieră. Este, de asemenea, o idee bună să normalizaţi lucrurile pentru pisica dvs., menţinând rutina normală de hrănire şi de exerciţii fizice cât mai mult posibil, sugerează Societatea Americană pentru Prevenirea Cruzimii Faţă de Animale.

Stabiliţi regulile casei

Dacă aveţi oaspeţi, asiguraţi-vă că respectă faptul că spaţiul pisicuţei dvs. este interzis. În orice caz, permiteţi-le oaspeţilor să interacţioneze cu pisica dvs., dacă şi ea doreşte, dar nu o forţaţi să părăsească locul de retragere pentru a socializa. Dacă vă vor vizita copii care nu sunt familiarizaţi cu pisica dvs., asiguraţi-vă că stabiliţi câteva reguli de bază pentru modul în care ar trebui să o trateze. Dacă observaţi că este îngrijorată în privinţa oaspeţilor, duceţi-o la locul ei sigur. O pisică mai sociabilă ar putea fi dispusă să exploreze în timpul evenimentelor de sărbători, astfel încât farfuriile nesupravegheate de mâncare ar putea deveni o gustare rapidă pentru ea. Asiguraţi-vă că oaspeţii nu îi oferă mâncare pentru oameni sau nu îşi lasă farfuriile nesupravegheate pentru a evita orice acumulare nedorită în greutate.

Includeţi pisica în distracţie

Gray and black striped tabby with Santa hat on lies in middle of Christmas lights.
Iată câteva idei pentru a vă include prietenul cu blană în tradiţiile de sărbători:

  • Oferiţi-i o jucărie nouă. O jucărie de pisică cu tematică de sărbătoare, cu iarba mâţei, nu numai că vă va ajuta să păstraţi pisica distrasă şi să nu aveţi probleme în timp ce decoraţi pomul sau împachetaţi cadourile, ci va fi, de asemenea, distractiv să o vedeţi cum se distrează.
  • Faceţi cumpărăturile împreună. Treceţi peste frenezia de Black Friday sau de sărbători şi, în schimb, luaţi-vă o cană de ciocolată fierbinte, puneţi-vă papucii şi invitaţi pisicuţa să vă stea în poală în timp ce vă faceţi cumpărăturile online.
  • Duceţi-o să-l vadă pe Moş Crăciun. Multe magazine pentru animale de companie şi adăposturi, chiar şi unele mall-uri oferă imagini cu Moş Crăciun pentru animalele de companie. Dacă pisicii tale îi place să iasă şi să cunoască oameni noi, acest lucru ar putea crea nişte amintiri durabile de sărbători, cât timp aveți grijă cu pisica afară din casă.
  • Faceţi fotografii împreună! Introduceţi pisicuţa în fotografiile de Crăciun ale familiei. Dacă nu este cooperantă în ceea ce priveşte fotografia, pur şi simplu puneţi-o în scenă, astfel încât să fie undeva în cadru. O puteţi ajuta să-i fie mai confortabil înfăşurând o cutie goală cu folie de cadouri şi plasând-o acolo unde se poate urca cu uşurinţă pe ea. Dacă tolerează bine costumele, aţi putea să o îmbrăcaţi şi să faceţi câteva fotografii pentru a le distribui pe reţelele dvs. de socializare.
  • Includeţi-o în schimbul de cadouri. Poate că îi va plăcea hârtia de ambalaj sau cutia mai mult decât cadoul pe care i-l oferiţi, dar va fi totuşi distractiv să o urmăriţi jucându-se.

De câte ori alegi să petreci sărbătorile alături de pisici, important este că pisicuţa ta nu se simte neglijată sau ignorată. Nu uitaţi să-i acordaţi spaţiu atunci când mediul ei devine prea agitat. Respectând aceste instrucţiuni, veţi ajuta la transformarea pisicilor şi a sărbătorilor într-un lucru compatibil.

Contributor Bio

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus este o deţinătoare de animale şi scriitoare din Tulsa, Oklahoma, unde scrie de obicei sub supravegherea unei mulţimi de prieteni cu blană.

Articole similare

Produse asemanatoare