Cum să tratați tulburările digestive ale pisicii dumneavoastră

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Ajutor, pisica mea are tulburări digestive!

Ați observat că pisica dvs. are fecale cu sânge sau că este mereu bolnavă? Multe pisici suferă de tulburări digestive din când în când. Deși detaliile specifice uneori nu sunt o lectură plăcută, este important să știți la ce să vă așteptați și cum să acționați. Voma și diareea nu sunt plăcute nici pentru animalele noastre de companie, nici pentru noi, stăpânii, dar episoadele ocazionale de boală sau de scaune apoase și lichide fac parte integrantă din viața cu animalele noastre de companie.


Verificați semnele 

Dacă vă auziți pisica scoțând sunete ca și cum ar fi pe cale să vomite, acționați rapid și puneți în fața ei niște ziare sau un castron sau o tavă veche. În acest fel, evitați să o mutați dacă se simte inconfortabil, dar încercați să nu o lăsați să facă multă mizerie. În mod similar, o pisică care zgârie la ușă pentru a fi lăsată să iasă afară poate suferi de mișcări libere și este posibil să nu aibă același control asupra intestinelor pe care îl are în mod normal. Unele pisici pot părea neliniștite, dacă au dureri la nivelul abdomenului, sau pot pur și simplu să se ghemuiască și să pară nefericite. Alte semne la care trebuie să fiți atenți includ pierderea în greutate, modificări ale apetitului, flatulență, gâlgâieli ale stomacului sau încordare în timp ce faceți o mișcare.


Care este factorul declanșator? 

De cele mai multe ori, tulburările digestive sunt cauzate de faptul că pisicile mănâncă ceva la care au o reacție, cum ar fi o pasăre sau un șoarece pe care l-au prins, își scuipă mâncarea sau mingi de păr. Cu puțin ajutor, majoritatea pisicilor trec relativ repede peste acest tip de tulburări, așa că cereți sfatul medicului veterinar într-un stadiu incipient. Cu toate acestea, unele animale de companie au tulburări de lungă durată care nu par să se rezolve niciodată complet sau care se manifestă în diferite momente. De obicei, un medic veterinar trebuie să efectueze diverse teste pentru a stabili cauza tulburărilor digestive care durează mai mult. Țineți un jurnal cu momentele în care pisica are probleme, cu semnele pe care le prezintă și cu ceea ce a mâncat în zilele premergătoare episodului, pentru a ajuta la stabilirea unui diagnostic.

Sfaturi de top

 • Dacă pisica dumneavoastră vomită, eliminați imediat accesul la hrană și asigurați-vă că are la dispoziție apă proaspătă.
 • În cazul în care pisica nu se simte bine, continuă să vomite sau are sânge în vomă sau diaree, contactați medicul veterinar.
 • Întrebați-vă medicul veterinar despre momentul în care puteți începe să oferiți cantități mici de hrană foarte digerabilă pentru pisici. Hrana terapeutică pentru pisici, disponibilă în cabinetele veterinare, este adesea recomandată pentru animalele de companie după o tulburare digestivă.
 • Continuați să hrăniți animalul cu hrana recomandată timp de aproximativ 5 zile sau conform indicațiilor medicului veterinar.
 • După acest timp, adăugați încet o parte din hrana normală a pisicii dumneavoastră, creșteți treptat cantitatea și reduceți cantitatea de hrană terapeutică în următoarele 7 zile, până când pisica dumneavoastră este hrănită în mod normal.

Cereți întotdeauna sfatul medicului veterinar dacă sunteți îngrijorat de sănătatea animalului dumneavoastră de companie.

Articole asociate

 • Pisica mea are pielea uscată? - Sfaturi și recomandări

  Aflați cum să identificați semnele de uscăciune excesivă a pielii la pisici, ce ar putea cauza iritarea pielii pisicii dumneavoastră și cum puteți ajuta la ameliorarea pielii uscate a pisicii dumneavoastră.
 • Care sunt cauzele creșterii în greutate la pisici?

  154502253 O pisică supraponderală riscă să dezvolte multe probleme grave de sănătate. Creșterea în greutate indică o creștere a grăsimii corporale și, de obicei, este o consecință a unei alimentații excesive și a lipsei de exerciții fizice.
 • Medicul veterinar si Pisica

  Este important sa existe vizite periodice la medicul veterinar cu pisica ta. Afla mai multe informatii si sfaturi pe acest subiect aici!
 • Pisicile gestante

  154502253 Dacă nu plănuiți să creșteți pisoi, este întotdeauna bine să vă sterilizați pisica. Gestația la pisici este un eveniment important, iar dacă ați luat decizia să creșteți pisoiași, vă așteaptă o aventură.

Produse asociate

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu pui

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH cu PUI

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> este concepută pentru a susține sănătatea tractului urinar al pisicii tale pentru o viață mai lungă și mai fericită. </p><p>Conține formula unică pentru managementul greutății care ajută pisicile sterilizate să se mențină sănătoase și în formă. </p>