Animalele de companie din adăposturi: Ce trebuie să știți

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Un adăpost pentru animale poate fi un loc intimidant de vizitat. Să aveți în față toate acele animale care sunt în căutarea afecțiunii și a unei locuințe adecvate — pe care dvs. trebuie să le furnizați — poate pune presiune pe dvs. în adoptarea pe loc a unui animal de companie. Însă oricât de mult v-ați dori să le luați pe toate acasă cu dvs., alegerea animalului de companie potrivit este un proces important care nu trebuie grăbit. Iată de ce nu pare o idee bună să aduceți un animal de companie direct acasă după prima dvs. vizită la adăpostul de animale.

Evitarea remușcărilor privind adopția

Woman petting a dog on red leash at shelter.Puteți cădea ușor în capcana vizitării unui adăpost de animale și a aducerii acasă fie a celor mai drăgălași, fie a celor mai triști câini sau pisici care vă ies în cale. Cu toate acestea, este posibil ca prima dvs. alegere să nu fie cea mai bună alegere. A fi posesorul unui animal este o răspundere importantă. Vă angajați să îngrijiți respectivul animal pe întreaga durată de viață a acestuia. Nu numai că este un angajament serios în ceea ce privește timpul și banii, dar presupune și confruntarea cu problemele emoționale sau de comportament pe care le poate avea animalul de companie. Decizia impulsivă de a adopta un animal de companie poate da naștere remușcărilor dacă animalul de companie pe care dvs. l-ați ales are probleme de sănătate sau de comportament pe care nu sunteți pregătiți să le înfruntați, fapt ce ar putea să vă facă să simțiți că singura opțiune ar fi să duceți înapoi animalul la adăpost.

Alegerea animalului de companie potrivit

Deși este posibil să fiți nerăbdători să intrați în compania unui nou tovarăș drăgălaș, alegerea potrivită este un proces care presupune timp, cercetare și planificare atentă. Acestea fiind spuse, atunci când adoptați un animal de companie de la un adăpost, o idee bună este să adoptați o gândire flexibilă și fără prejudecăți. De exemplu, deși aveți în minte e o anumită rasă, este posibil să fie dragoste la primă vedere cu o rasă mixtă sau chiar o cu totul altă rasă. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să fiți siguri că aduceți acasă cel mai bun animal de companie pentru dvs. și pentru familia dvs.

Cum să știți ce căutați la un animal de companie

Alegerea potrivită începe înainte de vizita dvs. la un adăpost. Este important să stabiliți câteva criterii. Aveți nevoie de un câine care se înțelege bine cu copiii? Sunteți în căutarea unui partener de antrenament pentru plimbări lungi sau drumeții, sau un partener care să se cuibărească lângă dvs., mulțumit cu un stil de viață relaxat? Dacă adoptați o pisică, doriți una care să vă urmeze peste tot ca un cățeluș, sau una care este mai independentă? Decideți care tip de animal i se potrivește cel mai bine personalității dvs., stilului dvs. de viață și dinamicii familiei dvs.

Cunoașteți-vă limitele

Indiferent de compasiunea pe care o aveți pentru un animal care a petrecut mult timp într-un adăpost, este important să întrebați de ce adăpostul nu reușește să dea respectivul animal spre adopție. Animalele de companie cu nevoi speciale necesită de patru ori mai mult timp pentru a fi adoptate în comparație cu animalele de companie fără nevoi speciale, estimează Petfinder. Acestea necesită adesea îngrijiri speciale care pot fi costisitoare și îi pot solicita emoțional pe posesorii de animale de companie. E minunat dacă aveți resursele și disponibilitatea de a vă asuma o astfel de provocare! Însă fiți sinceri cu dumneavoastră înșivă. Dacă nu puteți furniza cele necesare animalului, încercarea de a forța o compatibilitate nu reprezintă un lucru bun nici pentru dvs., nici pentru animalul de companie. Cel mai bine este să acționați fără a vă simți vinovați. Multe adăposturi vor face la rândul lor tot ceea ce este cu putință pentru a vă face să conștientizați nevoile suplimentare ale acelui animal de companie, pentru a decide dacă ați fi o alegere potrivită pentru respectivul animal. Deși adăposturile doresc ca respectivul animal să fie adoptat, prioritatea lor este să le asigure un cămin minunat, iubitor pentru totdeauna, așa că nu vă descurajați dacă aceștia sunt de părere că animalul s-ar potrivi mai bine unui mediu complet diferit.

Plan pentru vizitarea mai multor adăposturi de animale

Dacă decideți de la început că prima dvs. vizită la un adăpost de animale nu este altceva decât o misiune de recunoaștere, veți resimți o presiune mai mică în adoptarea pe loc a unui animal de companie. Este OK dacă nu vă simțiți foarte atrași de niciunul dintre animalele de companie pe care le vedeți în ziua respectivă. Este mai bine să așteptați până când găsiți un animal cu care să vă simțiți conectați. Probabil vă îngrijorează posibilitatea ca animalul pe care îl simțiți apropiat să fie adoptat de o altă familie, deși dvs. sunteți preocupați să convingeți personalul adăpostului să pună în așteptare adopția pisicii sau a câinelui. Multe adăposturi fac acest lucru deoarece știu că adopția unui animal de companie este o decizie importantă, nu una care trebuie luată ușor sau în grabă. Este posibil ca personalul adăpostului să fie dispus să pună animalul în așteptare timp de 24 - 48 ore, pentru a vă acorda un timp de așteptare, departe de emoțiile resimțite în interiorul adăpostului. Acest lucru permite de obicei altor familii potențial adoptive să viziteze animalul în perioada de așteptare, și chiar să își adauge numele pe lista de așteptare în cazul în care dvs. decideți să nu îl adoptați. Totuși, pe parcursul respectivei perioade de așteptare, dvs. veți avea prioritate la adopție.

Woman in blue checkered shirt holds fluffy cat over her right shoulder.Cunoașteți-vă potențialul animal de companie

Vizitele multiple la adăpost vă vor permite și să vă familiarizați cu orice animale pe care vă gândiți să le adoptați pentru a stabili mai bine dacă acestea vor fi o alegere bună. Adresați întrebări personalului adăpostului și voluntarilor care au petrecut timp cu animalul respectiv. Aflați cât mai multe lucruri cu putință despre viața anterioară a animalului, inclusiv istoricul său medical.

Dacă aveți copii acasă sau dacă plănuiți să aveți copii pe viitor, ar fi o idee bună să îi aduceți cu dvs. pentru a interacționa cu animalul pentru a vedea cum se comportă cu aceștia. Dacă nu aveți încă copii, luați în calcul să întrebați un membru al familiei sau un prieten care are copii dacă ar fi dispuși să vă însoțească la test — numai aveți grijă să fiți pregătiți pentru că este posibil ca aceștia să dorească să-l ducă acasă pe propriul lor prieten blănos!

Dacă plănuiți să adoptați un câine și aveți deja unul acasă, majoritatea adăposturilor vă vor permite să vă aduceți câinele pentru a vedea cum interacționează acesta cu potențialul câine adoptat. Acesta este un alt test bun pentru a stabili dacă adopția unui câine va fi o alegere bună pentru casa dvs. Evitați capcana de a dori să adoptați un câine drăguț, doar pentru a vă da seama mai târziu că acesta nu se înțelege bine cu câinele pe care îl aveți deja.

Adopția unui animal de companie de la un adăpost este un demers plin de satisfacții, însă graba de a aduce acasă prea repede un animal de companie vă poate supune unui stres nejustificat atât pe dvs., cât și pe animal. Eliberându-vă de așteptarea găsirii rapide a unui animal de companie, veți pune bazele unei adopții de succes care vă va permite să deveniți cu adevărat un erou pentru un animal care chiar are nevoie de acest lucru.

Biografie colaborator

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus este un părinte al unor animale de companie, o bloggeriță iubitoare de animale de companie și o romancieră din Tulsa, Oklahoma, unde de obicei scrie sub supravegherea unei grămezi de copilași cu blană.

Produse similare