Adoptarea unei pisici adulte

Când adoptați o pisică adultă vă faceți imediat o idee despre temperamentul ei. Un pisoi se poate comporta într-un mod anume cât este tânăr și își poate modifica semnificativ comportamentul (nu neapărat în bine!) pe măsură ce crește. Personalitatea unei pisici adulte este mai consistentă, iar dvs. veți observa imediat orice neregulă, atunci când interacționează cu personalul din adăpost.

Sunt mai ușor de îngrijit

Un alt motiv pentru a alege o pisică adultă în locul unui pisoiaș, sincer: este mai puțin de muncă. Pisoii au nevoie de multă atenție pentru a fi stimulați. O pisică adultă este mult mai ușor de îngrijit pentru un proprietar care nu are timpul și energia să educe o pisicuță.

Pisicile adulte din adăposturi au rareori probleme de personalitate. De cele mai multe ori, condițiile de trai ale proprietarului s-au schimbat sau poate a dezvoltat alergii. De obicei aceste pisici sunt prietenoase, socializate și așteaptă să facă parte dintr-o familie.

Personalitatea

Primul lucru căruia trebuie să îi acordați atenție atunci când adoptați o pisică este personalitatea. Personalul de la adăpost vă poate ajuta să vă faceți o idee despre temperamentul pisicii. Vă pot spune și dacă îi place compania altor animale sau dacă preferă să fie singură, dacă este foarte atașată sau calmă. Dacă deja aveți un animal de companie, căutați o felină care a mai conviețuit cu alte animale de companie. Indiferent de trecutul ei, orice pisică este mai fericită într-o casă decât în adăpost.

Faceți cunoștință cu pisica

Petreceți timp cu pisica sau pisicile pe care vă doriți să le adoptați. Întrebați personalul de la adăpost dacă există un loc liniștit, departe de celelalte pisici, pentru a interacționa cu pisica. Poate fi extrem de stresant și înfricoșător pentru ea să locuiască la adăpost, așadar este posibil să dureze câteva minute până se calmează și își arată adevărata personalitate.

Majoritatea adăposturilor efectuează controale de sănătate și este posibil ca pisica să fie la zi cu vaccinările sau chiar sterilizată. Totuși, este bine să o verificați cu atenție pentru a încerca să depistați o posibilă problemă de sănătate.

Citiți textul “scris cu caractere mici”

Pentru a adopta un animal din unele adăposturi este necesar să semnați un contract. Asigurați-vă că l-ați citit cu atenție. Este posibil să stipuleze că nu aveți voie să oferiți animalul de companie cadou. Dacă plănuiți să faceți acest lucru, este necesar ca viitorul proprietar să viziteze adăpostul și să semneze.

În general, alegeți pisica (pisicile) care vă atrage cel mai mult. Mult noroc și felicitări pentru noul membru al familiei.