Gestionarea problemelor privind eliminarea gazelor de către câinele dvs.

Publicat de către Erin Ollila
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Există un milion de glume care pot fi făcute pe seama eliminării gazelor la câini, dar dacă aveți un animal de companie care elimină gaze în mod excesiv, mirosul sau sunetul ar putea face ravagii în viața dumneavoastră personală. În plus, în unele cazuri, răspunsul din spatele a ceea ce îi face pe câini să elimine gaze atât de urât mirositoare ar putea fi faptul că trebuie să vă preocupe sănătatea lor. Gazele urât mirositoare pot fi ținta multor glume, dacă îmi scuzați jocul de cuvinte, dar dacă nu este normal pentru câinele dvs. sau dacă este însoțit de boală, diaree sau lucruri ciudate, cum ar fi scaunul galben, s-ar putea să nu fie o chestiune atât de amuzantă.

Sau, pe de altă parte, câinele dvs. ar putea fi doar un super eliminator de gaze căruia nu îi pasă că miroase foarte urât. Hei, cu toții avem talentele noastre speciale; acesta ar putea fi al lor.

Dacă ați observat vreodată că acesta elimină multe gaze sau ați fost nevoit să vă confruntați cu rușinea pe care v-o produce atunci când aveți musafiri, atunci acest ghid este pentru dvs. Iată cum puteți determina ce poate cauza mirosurile nocive și dacă gazele justifică sau nu o vizită rapidă la medicul veterinar.

Ce îi face pe câini să elimine gaze?

Există mai multe motive pentru care câinele dumneavoastră poate fi foarte flatulent. Printre motivele frecvente se numără schimbarea hranei, bolile gastrointestinale și tulburările nutriționale, cum ar fi o intoleranță alimentară.

O altă cauză poate fi tipul, calitatea și cantitatea de ingrediente din hrana câinelui dumneavoastră, deoarece acestea influențează cantitatea de gaze formate în intestin. Atunci când bacteriile din colon fermentează fibrele sau proteinele și carbohidrații slab digerate, se produc gaze. Alimentele pentru animale de companie care conțin anumite oligozaharide (care se găsesc în ingrediente precum soia, fasole, năut și linte) au tendința de a produce cantități mari de gaze în intestin.

Cu toate acestea, există și alte motive, mai puțin obișnuite, pentru care câinele dvs. ar putea să elimine gaze urât mirositoare în familie. Câinele dumneavoastră mănâncă prea repede? American Kennel Club (AKC) raportează, „Se crede, în general, că aerofagia, sau înghițirea crescută a aerului, poate cauza formarea de gaze la câini. Mâncăcioșii lacomi care se înfruptă din mâncarea lor și rasele brahicefalice prezintă un risc crescut de a înghiți mai mult aer decât în mod normal, ceea ce poate duce la apariția gazelor, ca să spunem așa.”Pug blond cu fața îngropată într-un castron metalic de mâncare pentru câini.

Dar, pe bune. Câinele meu elimină FOARTE MULTE gaze.

Eliminarea gazelor este la fel de normală pentru câini ca și pentru oameni. Cu toate acestea, este important să acordați atenție dacă observați o creștere semnificativă a flatulenței câinelui dumneavoastră.

Ceea ce puteți considera ca fiind „eliminarea a prea multe gaze” ar putea fi un indiciu că animalul dumneavoastră de companie se confruntă cu probleme gastrointestinale. În plus, eliminarea gazelor poate indica prezența unor paraziți intestinali sau probleme cu pancreasul, afirmă AKC.

Orice schimbare majoră la un animal de companie, chiar dacă pare la fel de stupidă ca eliminarea de gaze, justifică o vizită la medicul veterinar pentru a vă asigura că nu se confruntă cu o problemă gravă. Dacă gazele sunt însoțite de lipsa poftei de mâncare, diaree, vărsături, pierdere în greutate sau schimbări de comportament, este cu siguranță o idee bună să vă adresați medicului veterinar.

Cum să opriți eliminarea gazelor

Dacă credeți că câinele dvs. elimină foarte multe gaze și vă întrebați cum să le reduceți la o cantitate mai potrivită, aveți noroc. Dacă medicul veterinar vă poate ajuta să identificați cauza excesului de gaze, este posibil să puteți reduce parțial flatulența. De exemplu, dacă vă hrăniți câinele cu brânză ca răsfăț, dar medicul veterinar stabilește că animalul dvs. este sensibil la lactate, simpla eliminare a acesteia din planul de masă poate reduce drastic flatulența.

La fel cum nu puteți controla eliminarea gazelor unui alt om, nu le puteți controla complet nici pe cele ale animalului dvs. de companie, dar ceea ce mănâncă ar putea să îi ofere nasului dvs. o mică ușurare Alimentele pentru câini care conțin niveluri ridicate de proteine sau surse de proteine greu digerabile produc adesea gaze mai urât mirositoare. Ingrediente precum broccoli, varza, conopida și varza de Bruxelles pot fi, de asemenea, fermentate și produc gaze cu conținut de sulf care duc la gaze urât mirositoare.

Importanța nutriției și rolul său în flatulența unui câine

Vorbind despre ceea ce mănâncă câinele dvs., nutriția de zi cu zi joacă un rol imens în sănătatea sa digestivă care, la rândul său, afectează cantitatea de gaze pe care le-ar putea elimina. Bacteriile intestinale pot fermenta proteinele nedigerate și pot produce gaze cu conținut de sulf. În acest sens, o hrană pentru câini echilibrată corespunzător, cu nutrienții potriviți, poate ajuta la realizarea unei digestii mai sănătoase. Nu uitați să cereți medicului veterinar să vă recomande o hrană sănătoasă pentru câini. În plus, pentru câinii care au fost diagnosticați cu o boală care cauzează o digestie deficitară sau o malabsorbție a nutrienților, aceste afecțiuni pot fi asociate cu balonare și flatulență. Pentru acești câini, medicii veterinari pot recomanda hrană pentru câini special concepută pentru a susține sănătatea tractului gastrointestinal al câinelui. Nu uitați să întrebați medicul veterinar dacă unul dintre aceste alimente terapeutice pentru animale de companie este o opțiune bună.

Acum că știți ce îi face pe câini să elimine gaze, puteți spera să puneți capăt - cel puțin unora - bombelor urât mirositoare din casa dvs.! Aruncați o privire mai atentă la mâncarea câinelui dvs. și vedeți dacă există ceva care ar putea să le producă dezechilibre la nivelul sistemului digestiv. Și nu uitați, o vizită rapidă la veterinar vă poate ajuta întotdeauna să determinați cum să procedați în interesul sănătății animalului dumneavoastră de companie.

Biografie colaborator

Erin Ollila

Erin Ollila crede în puterea cuvintelor și în modul în care un mesaj poate informa și chiar transforma publicul căruia îi este destinat. Scrierile ei pot fi găsite peste tot pe internet și în presa scrisă și includ interviuri, scrieri prin imprimare în relief, postări pe blog și non-ficțiune creativă. Erin este pasionată de SEO și de tot ceea ce înseamnă rețelele sociale. A absolvit Universitatea Fairfield cu un masterat în scriere creativă. Contactați-o pe Twitter @ReinventingErin sau aflați mai multe despre ea pe http://erinollila.com.

 

Revizuit de Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA, Brana Bonder, B.S, M.S și Dr. Emma Milne BVSc FRCVS

Articole asociate

Produse asociate