Hrană umedă vs. hrană uscată pentru câini: care este potrivită pentru animalul dvs. de companie?

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Hrana pentru câini pare un lucru atât de simplu, dar toate opțiunile disponibile pot fi copleșitoare când trebuie să decideți ce să mănânce prietenul dvs. blănos. Una dintre comparațiile cu care vă veți confrunta de la început este hrana umedă vs. hrana uscată pentru câini.

În primul rând, luați în calcul starea generală de sănătate a câinelui dvs., vârsta și nevoile comportamentale, precum și stilul dvs. de viață. Ambele tipuri de hrană sunt variante bune, dar una dintre ele poate să funcționeze mai bine pentru animalul dvs. de companie.  

Beneficiile hranei umede pentru câini

Hrana umedă pentru câini sau hrana pentru câini la conservă este o sursă excelentă de nutrienți care este posibil să nu se regăsească în aceleași cantități în hrana uscată. Aceasta include:

 • Un conținut mai mare de apă: Apa este un nutrient esențial pentru câini, ajutându-i să își mențină nivelul de hidratare și numeroase funcții ale organismului. În cazul în care câinele dvs. nu bea multă apă sau locuiți într-un climat uscat, torid, hrana umedă vă poate ajuta câinele să se mențină hidratat, potrivit PetMD. Chiar și așa, trebuie să vă asigurați, totuși, că există apă proaspătă la dispoziția câinelui dvs.
 • Îi ajută pe câinii care au probleme legate de mestecat: Câinii pot întâmpina probleme la mestecarea crochetelor dure dintr-o serie de motive, cum ar fi pierderea dinților, fălcile nealiniate bine sau chiar o gură foarte mică. În aceste cazuri, hrana umedă pentru câini poate fi mai ușor de mâncat.Brown dog eating food out of a blue bowl in the backyard.
 • Mirosul: Câinii mai bătrâni își pierd din simțul mirosului și, prin urmare, ar putea să nu mănânce hrana uscată cu aceeași poftă și același interes ca înainte. Hrana umedă are adesea un miros și o aromă bogate, care ar putea stimula o creștere a apetitului.
 • Varietate: Hrana umedă este disponibilă într-o gamă largă de arome, texturi și forme care pot oferi varietate animalelor de companie.  Animalele mofturoase, animalele care fac tranziția la hrană nouă și chiar animalele care trebuie să piardă în greutate pot beneficia de pe urma hranei umede. 

Beneficiile hranei uscate pentru câini

Hrana uscată pentru câini este bogată în nutrienți și este recunoscută a fi:

 • Comodă: Porții măsurate de hrană uscată pot fi lăsate la dispoziție pentru a le permite câinilor care mănâncă încet să își termine mâncarea.  
 • Economică: Hrana uscată pentru câini poate fi mai economică și mai ușor de depozitat decât hrana umedă.
 • Un ajutor în curățarea dinților: Unele varietăți de hrană pentru câini sunt formulate să reducă placa bacteriană, petele și depunerile de tartru, deoarece granulele sunt concepute să curețe eventualele depuneri de pe dinții câinelui.
 • Îmbogățește mediul înconjurător: Hrana uscată este adesea mai ușor de folosit în jucării de tip puzzle de hrănire, care pot fi benefice pentru distrarea câinelui când sunteți la serviciu și pentru controlul aportului de mâncare la câinii lacomi. Deoarece câinele dvs. nu își vânează cina, stimularea mentală a obținerii hranei din jucăriile de tip puzzle îi poate îmbunătăți calitatea vieții.

Ce este mai bun din ambele variante

O a treia opțiune este să alegeți atât hrană umedă, cât și hrană uscată. Puteți face acest lucru amestecând ambele tipuri de hrană împreună într-un castron, oferind hrană uscată dimineața și hrană umedă seara (sau invers) sau oferind câinelui hrana umedă ca un „răsfăț” pentru comportamentul excepțional. Asigurați-vă doar că nu creșteți aportul caloric al câinelui când amestecați cele două tipuri de hrană, mai ales dacă trebuie să respecte un regim de control al greutății.

Rețineți că ar trebui să evitați să amestecați mărci diferite, mai ales în cazul în care câinele dvs. consumă hrană clinică. Hrana Hill's Pet Nutrition este special formulată pentru a veni în întâmpinarea nevoilor animalului dvs. de companie și, prin amestecarea unor mărci diferite, puteți afecta echilibrul precis al nutriției Hill's.

Discutați cu medicul veterinar

Dacă aveți motive de îngrijorare legate de starea de sănătate a câinelui dvs. sau dacă nu știți dacă ar trebui să mănânce hrană uscată sau umedă, întrebați medicul veterinar.

Indiferent ce decideți după ce comparați hrana umedă cu hrana uscată pentru câini, asigurați-vă că respectați aceste indicații legate de schimbarea hranei câinelui dvs., pentru o tranziție cât mai lină. Este, de asemenea, în regulă să vă lăsați ghidat de câinele dvs. în ceea ce privește tipul de hrană pe care o preferă. 

Atunci când începeți un nou regim alimentar pentru el, ar trebui să îi monitorizați obiceiurile de hrănire pentru a vedea ce anume preferă. Asigurați-vă doar că nu îi schimbați hrana prea rapid sau prea des, deoarece acest lucru i-ar putea perturba sistemul digestiv. De asemenea, asigurați-vă că hrana pe care o alegeți este echilibrată și satisface nevoile de nutriție legate de starea de sănătate a câinelui dvs.

Articole similare

Produse asemanatoare

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrana pentru caini cu vita

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Delicious Beef este concepută pentru susținerea masei musculare și a sănătății organelor vitale. Cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega-3.<br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrana pentru caini cu pui

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken este concepută pentru susţinerea masei musculare şi a sănătăţii organelor vitale. Cu antioxidanţi clinic dovediţi, proteine de calitate şi acizi graşi omega-3.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight hrana pentru caini cu pui si legume

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață. 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult hrana pentru caini cu pui

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed cu pui este conceput pentru susţinerea optimă a articulaţiilor şi masei musculare, în cazul câinilor de talie mare. Cu antioxidanţi clinic dovediţi, glucozamină şi condroitin din surse naturale.