De ce câinii mănâncă iarbă?

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Câinele dumneavoastră este un descendent al puternicului lup, un vânător nobil și un carnivor cunoscut. Îl hrăniți cu mâncare de cea mai bună calitate posibilă, așa că, de ce insistă acesta să mănânce din când în când iarbă?

Deși nimeni nu cunoaște pe deplin rațiunile care stau la baza acestui comportament, etologii care studiază animalele de companie sunt destul de siguri că este un obicei canin normal și, cu siguranță, nu trebuie să vă îngrijoreze.

Mâncatul ierbii

Există două tipuri principale al consumului de iarbă de către câini. Primul este atunci când câinele mănâncă cu plăcere iarbă și nu resimte alte efecte adverse.

Unii veterinari sugerează stăpânilor de câini să le dea acestora să mănânce iarbă pentru a compensa o deficiență nutrițională, dar chiar și câinii cu o dietă bine echilibrată mănâncă iarbă. Este posibil ca pur și simplu să le placă gustul. Pentru ei este ca o salată. Deci, chiar dacă vă hrăniți bine câinele, s-ar putea totuși să aibă chef și de puțină verdeață!

Comportamentul instinctiv

Celălalt tip de consum de iarbă este atunci când un câine mănâncă iarbă și o vomită. Se crede că aceasta este o încercare instinctivă și deliberată de a-și provoca voma după ce au înghițit ceva care îi face să se simtă rău.

Câinii care mănâncă pentru a-și provoca voma înghit de obicei iarba cât mai repede posibil, foarte puțin mestecată. Se crede că bucățile lungi și nemestecate de iarbă le irită gâtul, provocându-le reacția de vomă.

În cazul în care câinele dvs. mănâncă iarbă, apoi vomită și pare în regulă, probabil că a eliminat ceea ce îl deranja. În cazul în care eructațiile continuă și nu reușește să vomite sau continuă să mănânce iarbă iar voma continuă, ar trebui să îl duceți la medicul veterinar.

Poată fi consumată în siguranță?

În cazul oricărui comportament de consum de iarbă, urmăriți cu atenție tipul de iarbă pe care o consumă câinele dumneavoastră. Nu-l lăsați să mănânce nimic care a fost tratat cu pesticide sau îngrășăminte. Pe majoritatea produselor de îngrijire a gazonului se indică dacă acestea sunt sau nu sigure pentru animalele de companie.

Articole asociate

Produse asociate