Cățelușii învață jucându-se

Published by
min read

Joaca cu cățelușul: o treabă serioasă

Joaca cu noul cățeluș este amuzantă și interesantă. Este de asemenea foarte importantă pentru dresaj. Jocurile vă vor ajuta să formați o legătură foarte puternică, într-un timp scurt. Sunt benefice și pentru sănătate. Pe parcursul acelor zile în care este prea mic pentru a se juca afară, jocurile îl vor ajuta să își dezvolte musculatura, oasele și articulațiile.

Nu folosiți orice jucărie

Una dintre primele reguli este să păstrați jucăriile cățelului și obiectele casnice separat. Nu trebuie să permiteți accesul cățelușului la încălțămintea familiei sau la jucăriile vechi ale copiilor, deoarece vechile obiceiuri sunt greu de schimbat.

Jucăriile potrivite și sigure includ și jucăriile de tip “ragger”. Acestea pot fi folosite pentru o varietate de jocuri. Mai există și conurile “Kong”, fabricate din cauciuc aproape indestructibil. Aceste jucării pot fi umplute cu recompense mici, și vă mențin cățelușul ocupat dacă trebuie să rămână singur pentru un timp.

Control

Haideți să privim în viitor pentru un moment: în mod ideal, cățelușul dumneavoastră va deveni un adult obedient și lipsit de stres. De aceea este important ca în timpul sesiunilor de joacă să învățați cățelușul ce înseamnă controlul. Cu siguranță va fi util mai târziu, când va trebui să îl țineți sub control în situațiile stresante. Dacă țineți jocul sub control, aveți control și asupra cățelușului. Însă rețineți, cățelușul dvs. este încă foarte tânăr și trebuie să aveți răbdare ca să îl învățați cum să se comporte într-un mod controlat.

Câteva jocuri educative

Aport

Aceste jocuri scot în evidență instinctele lui naturale de a urmări, așadar controlul este un aspect important. Va învăța cum să rămână pe loc atunci când o jucărie este aruncată, până când îi dați comanda aport. Și va învăța să revină atunci când este chemat, chiar dacă își dorește foarte mult să alerge după jucăria lui preferată.

Scutură și “omoară”

Aceste jocuri includ adesea o jucărie care scoate zgomote și pun accent pe instinctele de prădător ale cățelușului, așadar este necesar un anumit nivel de control. De exemplu, învățați-l cum să se oprească din a “omorî” jucăria și să vină atunci când este chemat la comandă, chiar dacă i-ar plăcea să se joace în continuare.

Trasul de sfoară

Aceste jocuri vă vor ajuta să vă învățați cățelușul să nu mai tragă de sfoară și să respecte comanda “Lasă!”, apoi îi puteți oferi o recompensă. Trebuie să exersați des, însă pentru un timp scurt, până când va asculta comanda imediat.

Joaca este doar începutul

De îndată ce v-ați învățat cățelușul comenzile pentru control de bază, poate ar trebui să încercați ceva mai avansat, precum un curs comun de dresaj. Medicul veterinar vă poate ajuta cu detalii despre cluburile de dresaj din zonă, dar vă poate recomanda și manuale sau cărți de dresaj.

Related Articles

Related Products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppy hrana pentru caini cu pui

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Large Breed Chicken este concepută pentru dezvoltarea sănătoasă a sistemului osos la căţeii de talie mare. Cu antioxidanţi dovediţi clinic şi cantitate optimă de minerale.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Medium hrana pentru caini cu miel si orez

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Lamb & Rice este concepută pentru susţinerea sistemului imunitar puternic şi sănătatea digestivă. Cu antioxidanţi clinic dovediţi şi niveluri optime de acizi graşi omega-3 şi omega-6.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Medium hrana pentru caini cu pui

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Medium Chicken este o hrană concepută pentru susţinerea imunităţii şi articulaţiilor, cu antioxidanţi clinic dovediţi şi DHA din ulei de peşte.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Puppy hrana pentru caini cu pui

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature este concepută pentru susținerea imunității și dezvoltării sănătoase a creierului, mușchilor și oaselor. Conține cantitate mare de antioxidanți clinic dovediți și DHA din ulei de pește. <br></p><p> </p>