Epuizarea câinilor din cauza căldurii: Semne de disconfort la câini

Supraîncălzirea la câini nu este ceva de ignorat. Odată cu încălzirea vremii, este important să știți cum este afectat de căldură cățelușul dvs. Căldura excesivă la câini poate duce la afecțiuni grave și potențial letale, precum insolația și stopul cardiac. Pentru a vă menține câinele în siguranță pe timpul verii, iată mai jos semnele acestuia de supraîncălzire și modul de prevenire: pont, puțină apă face minuni pentru păstrarea calmului cățelușului dvs.

Epuizarea și insolația cauzate de căldură

Spre deosebire de oameni, câinii transpiră excesiv prin corp. Deși câinele dvs. are câteva glande sudoripare în lăbuțe, acestea ajută puțin la reglarea temperaturii corpului său. În schimb, acesta se poate ajuta mult mai rapid, deschizându-și gura și „gâfâind“. Dar uneori, gâfâitul nu este de ajuns pentru a nu se supraîncălzi.

Epuizarea la câini din cauza căldurii poate apărea atunci când temperatura corpului este ridicată peste temperatura normală. Aceasta variază ușor, conform PetMD.com, dar s-a convenit în general că temperaturile de 39,44 °C și mai mari sunt peste normal. Dacă temperatura continuă să crească și atingă 41,11 °C sau mai mare, cățelul dvs. este în zona periculoasă de insolație, în care organele încep să funcționeze lent, iar inima lui s-ar putea opri de tot.

Semne de avertizare

Din fericire, nu este dificil să identificați semnele supraîncălzirii la câini. Gâfâitul excesiv este primul simptom. Un câine periculos de supraîncălzit, conform American Kennel Club Canine Health Foundation, poate leșina sau avea convulsii, pot vomita sau avea diaree, și pot avea gingiile sau limba de culoare albastră sau roșie deschis. Puteți identifica problema înainte de a se agrava, putând să interveniți și să preveniți supraîncălzirea gravă. Primele semne sunt mai subtile, poate fi atât de simplu deoarece câinele dvs. nu mai răspunde la comenzi ca de obicei. Când îl strigați pe nume, în loc să se întoarcă către dvs., el poate pleca mai departe. Dacă mai există vreo îndoială, luați-vă câinele din căldură. The Humane Society of the United States adaugă că semnele unei posibile insolații includ ochii „sticloși“, salivarea excesivă, ritmul cardiac rapid, amețeală sau lipsă de coordonare, febră, letargie și pierderea conștienței.

Factori de risc

overweight pug pantingÎn timp ce toți câinii sunt expuși la un risc de supraîncălzire dacă condițiile sunt propice în acest sens, unele rase sunt mai predispuse la aceasta decât altele. Aceste rase includ câinii cu blana sau părul lung, câinii foarte tineri sau foarte bătrâni și rasele brahiocefalice, cele cu nasul scurt și fața plată, precum Shih Tzus, Mops, Boxer și Bulldog. Câinii supraponderali și cei care suferă de afecțiuni medicale care provoca dificultăți de respirație sau probleme cardiace sunt cei mai sensibili.

De asemenea, și câinii extrem de activi și rasele de lucru sau de vânătoare (cum sunt câinii din rasa Ciobănesc, Retriever și Spaniel) sunt expuse la un risc ridicat, în special în lunile călduroase de vară. Trebuie să aveți grijă să nu forțați prea mult acești câini, să vă asigurați că au pauze repetate pentru se odihni la umbră și că au apă suficientă în permanență pentru a se hidrata.

Factorii de mediu pot expune un câine la risc. Aveți grijă nu numai la temperaturile ridicate, ci și la umiditatea ridicată, care poate crește șansa de epuizarea de căldură la câini. Toți câinii prezintă risc ridicat de supraîncălzire în cazul în care nu au umbră adecvată sau alt loc răcoros unde să se relaxeze. Și câinii lăsați în mașină sunt în mare pericol de epuizare și insolație din cauza căldurii.

Ce să faceți când câinele dvs. este supraîncălzit

La primul semn de supraîncălzire, luați imediat măsuri pentru a vă răcori câinele. Vetstreet recomandă următorii pași pentru tratarea câinilor de epuizare din cauza căldurii:

  1. Mutați imediat câinele într-o zonă mai rece, fie în interior unde există aer condiționat sau la umbra sub un ventilator.
  2. Folosiți termometrul rectal pentru a-i verifica temperatura corpului. Epuizarea din cauza căldurii apare de obicei atunci când temperatura unui câine este între 39,44 °C și 41,11 °C . O temperatură de peste 41,11 °C îl expune unui risc de insolație. Dacă se află în zona de pericol, sunați medicul veterinar.
  3. Dacă vă aflați lângă o sursă de apă, precum un lac sau o piscină pentru copii, lăsați-vă câinele să intre în apă să se răcorească. În caz contrar, puteți folosi cârpe sau prosoape umede pentru a-l ajuta. Puneți cârpele umede pe gât, la subraț și între picioarele din spate, și umeziți-i ușor urechile și lăbuțele cu apă rece.
  4. Dacă este conștient și dispus să bea, oferiți-i apă rece proaspătă. Nu-l forțați, poate ajunge în plămâni. Dacă nu poate sau nu vrea să bea, sau nu poate ține apa, umeziți-i limba cu apă. Nu-i dați cuburi de gheață care i-ar putea scădea temperatura prea repede, ducând la un șoc.
  5. Duceți-l la medic. Dacă nu ați făcut deja acest lucru, sunați înainte ca să fie pregătit să acționeze când veți sosi.

Evitarea epuizării câinilor din cauza căldurii

Desigur că cel mai bun tratament este prevenția. Vă puteți proteja cățelul împotriva supraîncălzirii prin câteva măsuri de siguranță de bază. Acestea includ limitarea exercițiilor și activității în exterior în zilele excesiv de călduroase sau de umede, oferindu-i multă umbră și apă atunci când câinele este în aer liber, și niciodată, în nicio circumstanță, nu vă lăsați câinele în mașina parcată, nici măcar la umbră cu geamurile lăsate. În zilele ușoare cu temperaturi în jur de 21 °C, temperatura din interiorul mașinii parcate poate ajunge în câteva minute la 48 °C, ceea ce este un mediu extrem de periculos în care să vă lăsați câinele, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp.

White spaniel dog swimming in lake water.Dacă aveți un cățel cu multă energie de consumat și are nevoie de unele exerciții ca să se liniștească, duceți-l la înot sau lăsați-l să alerge și să se joace cu stropitorile înainte de a se întoarce în casă. Mai puteți folosi „împachetări sau vestă“ de răcire a corpului pentru a-l ajuta să se răcorească fără a se uda. Și, în cazul în care câinele dvs. are părul lung sau o blană groasă, gândiți-vă să-l tundeți scurt în lunile călduroase, însă aveți grijă să-i rămână suficientă blană care să-i protejeze piele împotriva soarelui.

În plus, dacă vă scoateți câinele la plimbare, acest lucru poate fi făcut în timpu orelor mai răcoroase din timpul zilei, cum ar fi dimineața devreme sau seara târziu (rețineți că trotuarele și pavajele fierbinți îi pot arde „pernuțele“). Aveți grijă să luați apă cu dvs. și să îl lăsați să ia o pauză din când în când. Dacă alergați cu câinele dvs., aveți grijă să nu exagerați. Așa cum pentru dvs. este greu să vă hidratați când alergați la temperaturi mai ridicate, pentru cățelul dvs. este mult mai greu.

Dacă mergeți la vânătoare sau în drumeție cu câinele dvs., sau dacă acesta are o sarcină de făcut, cum ar fi să „adune“ bovinele și ovinele, aveți grijă să-i oferiți câteva pauze la umbră și apă din belșug. În timp ce este activ, luați în considerare să-l umeziți sau să utilizați veste de răcire și urmăriți-l îndeaproape dacă prezintă primele semne de supraîncălzire. La câinii de lucru, rețineți că au tendința de a deveni atât de concentrați asupra sarcinilor pe care le au, încât nu-și vor da seama când au nevoie să se odihnească și să se răcorească. Depinde de dvs. să-l monitorizați și să aveți grijă să ia pauzele necesare pentru a rămâne sănătos.

În cele din urmă, nu uitați să faceți un plan de rezervă pentru răcorirea câinelui atunci când există pene de curent și aerul condiționat nu mai funcționează. Cât de inconfortabile pot fi pentru dvs. aceste condiții, pentru câinele dvs. sunt și mai mult, deoarece temperatura corpului său este deja mult mai mare decât a dvs. Dacă aveți de gând să vă retrageți într-un loc mai rece, aveți grijă dacă și el poate sta acolo. În caz contrar, îl puteți lăsa la o canisă până când este sigur pentru el să se întoarcă acasă în condiții mai răcoroase.

Deținând cunoștințe despre modul de a recunoaște supraîncălzirea la câini, cum să reacționați și cum să o evitați în primul rând, vă puteți aștepta la o vară în condiții de siguranță, distractivă și fericită împreună cu prietenul dvs. patruped.

Biografie colaborator

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus este un deținător de animal de companie și un blogger din Tulsa, Oklahoma, acolo unde scrie de obicei sub supravegherea unei grămezi de ghemotoace de blană.

Articole despre îngrijirea animalului de companie