Epuizarea câinilor din cauza căldurii: Semne de disconfort la câini

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Supra-încălzirea la câini nu este ceva ce putem ignora. Odată cu încălzirea vremii, este important să știți cum este afectat de căldură cățelușul dvs. Căldura excesivă poate duce la afecțiuni grave și posibil letale, precum insolația și stopul cardiac. Pentru a vă menține câinele în siguranță pe timpul verii, mai jos vedeți semnele asociate cu supra-încălzirea și modul de prevenire: pont - puțină apă face minuni pentru cățelușului dvs.

Epuizarea cauzată de căldură și insolația

Spre deosebire de oameni, câinii nu elimină căldura în exces prin transpirație. Deși câinele dvs. are câteva glande sudoripare în lăbuțe, acestea ajută foarte puțin la reglarea temperaturii corpului. În schimb, elimină mult mai multă căldură „gâfâind“, dar uneori, gâfâitul nu este de ajuns pentru a nu se supra-încălzi.

Epuizarea din cauza căldurii poate apărea atunci când temperatura corpului este mai ridicată decât temperatura normală. Aceasta variază ușor, conform PetMD.com, dar s-a convenit că în general temperaturile de 39,44 °C și mai mari sunt peste normal. Dacă temperatura continuă să crească și atinge 41,11 °C sau mai mult, cățelul dvs. devine predispus la insolație, aceasta cauzează o funcționarea lentă a organelor, iar inima cățelușului s-ar putea opri.

Semne

Din fericire, nu este dificil să identificați semnele supra-încălzirii la câini. Gâfâitul excesiv este primul simptom. Un câine foarte supra-încălzit, conform American Kennel Club Canine Health Foundation, poate să leșine, să prezinte convulsii, vomă sau diaree și poate să aibă gingiile sau limba de culoare albastră sau roșu deschis. Puteți identifica problema înainte de a se agrava, pentru a interveni sau preveni supra-încălzirea gravă. Primele semne sunt mai subtile, spre exemplu câinele dvs. nu mai răspunde la comenzi ca de obicei. Când îl strigați pe nume, în loc să se întoarcă către dvs., el poate pleca mai departe. Dacă mai există vreo îndoială, luați-vă câinele din căldură. The Humane Society of the United States adaugă că semnele unei posibile insolații includ ochi „sticloși“, salivare excesivă, ritm cardiac rapid, amețeală sau lipsă de coordonare, febră, letargie și pierderea cunoștinței

Factori de risc

overweight pug panting

Deși toți câinii sunt expuși la un risc de supra-încălzire dacă condițiile sunt propice în acest sens, unele rase sunt mai predispuse decât altele. Aceste rase includ câinii cu părul lung, câinii foarte tineri sau foarte bătrâni și rasele brahiocefalice, cele cu nasul scurt și fața plată, precum Shih Tzu, Mops, Boxer și Bulldog. Câinii supraponderali și cei care suferă de afecțiuni medicale care provoca dificultăți de respirație sau probleme cardiace sunt cei mai sensibili.

De asemenea, și câinii extrem de activi și rasele de lucru sau de vânătoare (cum sunt câinii din rasa Ciobănesc, Retriever și Spaniel) sunt expuși la un risc ridicat, în special în lunile călduroase de vară. Trebuie să aveți grijă să nu forțați prea mult acești câini, să vă asigurați că au pauze repetate pentru se odihni la umbră și că au apă suficientă în permanență pentru a se hidrata.

Factorii de mediu pot expune un câine la risc. Aveți grijă nu numai la temperaturile ridicate, ci și la umiditatea ridicată, care poate crește șansele de apariție a epuizării cauzate de căldură la câini. Toți câinii prezintă risc ridicat de supra-încălzire în cazul în care nu au suficientă umbră sau alt loc răcoros unde să se relaxeze. Și câinii lăsați în mașină sunt în mare pericol de epuizare și insolație din cauza căldurii.

 

Ce să faceți atunci când câinele dvs. este supra-încălzit

La primul semn de supra-încălzire, luați imediat măsuri pentru a vă răcori câinele. Vetstreet vă recomandă următorii pași pentru a vă trata câinele de epuizare cauzată de căldură:

1.Mutați imediat câinele într-o zonă mai rece, fie în interior unde există aer condiționat sau la umbra sub un ventilator.

2.Folosiți termometrul rectal pentru a-i verifica temperatura corpului. Epuizarea din cauza căldurii apare de obicei atunci când temperatura unui câine este între 39,44 °C și 41,11 °C . O temperatură de peste 41,11 °C îl expune unui risc de insolație. Dacă se află în zona de pericol, sunați medicul veterinar.

3.Dacă vă aflați lângă o sursă de apă, precum un lac sau o piscină pentru copii, lăsați-vă câinele să intre în apă să se răcorească. În caz contrar, puteți folosi cârpe sau prosoape umede pentru a-l ajuta. Puneți cârpele umede pe gât, la subraț și între picioarele din spate, și umeziți-i ușor urechile și lăbuțele cu apă rece.

4.Dacă este conștient și dispus să bea, oferiți-i apă rece proaspătă. Nu-l forțați, poate ajunge în plămâni. Dacă nu poate sau nu vrea să bea, sau nu poate ține apa, umeziți-i limba cu apă. Nu-i dați cuburi de gheață care i-ar putea scădea temperatura prea repede, ducând la un șoc.

5.Duceți-l la medic. Dacă nu ați făcut deja acest lucru, sunați înainte ca să fie pregătit să acționeze când veți sosi.

Cum poate fi evitată supra-încălzirea la câini

 

White spaniel dog swimming in lake water.Desigur că cel mai bun tratament este prevenția. Vă puteți proteja cățelul împotriva supra-încălzirii cu câteva măsuri de siguranță de bază. Acestea includ limitarea exercițiilor și activității în exterior în zilele excesiv de călduroase sau de umede, oferindu-i multă umbră și apă atunci când câinele este în aer liber, și niciodată, în nicio circumstanță, nu vă lăsați câinele în mașina parcată, nici măcar la umbră cu geamurile lăsate. În zilele cu temperaturi în jur de 21 °C, temperatura din interiorul mașinii parcate poate ajunge în câteva minute la 48 °C, ceea ce este un mediu extrem de periculos în care să vă lăsați câinele, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp.

Dacă aveți un cățel cu multă energie și are nevoie de unele exerciții ca să se liniștească, duceți-l la înot sau lăsați-l să alerge și să se joace cu stropitorile înainte de a se întoarce în casă. Mai puteți folosi „împachetări sau veste“ de răcire a corpului pentru a-l ajuta să se răcorească fără a se uda. Și, în cazul în care câinele dvs. are părul lung sau o blană groasă, gândiți-vă să-l tundeți scurt în lunile călduroase, însă aveți grijă să-i rămână suficientă blană care să-i protejeze pielea de soare.

În plus, dacă vă scoateți câinele la plimbare, acest lucru poate fi făcut în orele mai răcoroase din timpul zilei, cum ar fi dimineața devreme sau seara târziu (rețineți că trotuarele și pavajele fierbinți îi pot arde „pernuțele“). Aveți grijă să luați apă cu dvs. și să îl lăsați să ia o pauză din când în când. Dacă alergați cu câinele dvs., aveți grijă să nu exagerați. Așa cum pentru dvs. este greu să vă hidratați când alergați la temperaturi mai ridicate, pentru cățelul dvs. este mult mai greu.

Dacă mergeți la vânătoare sau în drumeție cu câinele dvs., sau dacă acesta are o sarcină de făcut, cum ar fi să „adune“ bovinele și ovinele, aveți grijă să-i oferiți câteva pauze la umbră și apă din belșug. În timp ce este activ, luați în considerare să-l umeziți sau să utilizați veste de răcire și urmăriți-l îndeaproape dacă prezintă semne de supra-încălzire. Câinii de lucru au tendința
de a deveni atât de concentrați asupra sarcinilor pe care le au, încât nu-și vor da seama când au nevoie să se odihnească și să se răcorească. Depinde de dvs. să-l monitorizați și să aveți grijă să ia pauzele necesare pentru a rămâne sănătos.

În cele din urmă, nu uitați să faceți un plan de rezervă pentru răcorirea câinelui atunci când există pene de curent și aerul condiționat nu mai funcționează. Pe cât de inconfortabile pot fi pentru dvs. aceste condiții, pentru câinele dvs. sunt și mai mult, deoarece temperatura corpului său este deja mult mai mare decât a dvs. Dacă aveți de gând să vă retrageți într-un loc mai rece, aveți grijă să poată sta și el acolo. În caz contrar îl puteți lăsa la o canisă până când poate să se întoarcă acasă, în condiții mai răcoroase.

Deținând cunoștințe despre modul în care puteți recunoaște supra-încălzirea la câini, cum să reacționați și cum să o evitați în primul rând, vă puteți aștepta la o vară în condiții de siguranță, distractivă și fericită împreună cu prietenul dvs. patruped.

Biografie colaborator

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus este proprietar de animale de companie și blogger din Tulsa, Oklahoma, acolo unde scrie de obicei sub supravegherea unei grămezi de ghemotoace de blană.

Related Articles